pondelok 9. novembra 2015

Monthly Favourites (summer/fall)

Po niekoľkých mesiac som sa konečne donútila k napísaniu tohto článku a zároveň zavedeniu novej rubriky Monthly Favourites. V podstate budem na konci/začiatku každého mesiaca pridávať článok s najobľúbenejšími vecami za istý čas. No má to byť za mesiac, ale tento, prvý, článok bude zrejme od prázdnin po teraz (september).
(Inšpirácia vďaka Emme z Emmmabooks)
A keďže je tento článok zameraný na niekoľko mesiacov, určite nenapíšem len po jednej veci :D

Najobľúbenejšia kniha/séria

Trón to skla (Sarah J. Maas)
Ani neviem, čo tu napísať, pretože som už k tomu urobila aj vykecávačku a aj mega dlhú a super nadupanú recenziu. Zaľúbila som sa do tejto knihy a neviem sa dočkať pokračovania!
Recenzia
Vykecávačka

Najobľúbenejšie YT video

Tých by som vedela spomenúť asi milión, ale najviac ma asi zaujala tanečná skupina Skyline Studio (ak sa nemýlim tak sa volajú nejako takto :D). Dvaja choreografi majú vlastné YT kanály, takže tých videí je celkom dosť. Sú tiež jediná tanečná skupina, ktorá ma baví a páči sa mi takmer každá ich choreografia. A hlavne ten ich štýl. Bohovsky sa obliekajú! Dám vám tu moje obľúbené tance + ich najpopulárnejšie video (vďaka ktorému som ich aj našla). Inak im vďačím aj za kopu pesničiek, ktorými ma nakazili (a ktoré čoskoro uvidíte v článku).
Tiež si všimnite takú kučeravú červeno-vlásku s blond ofinou, ktorá je ÚŽASNÁ!



+ ešte odporúčam pozrieť choreografiu na pesničku Freaks od Nicky Minaj, Yonce od Beyonce, Muse od OCAD a Sexuality od Rihanny :)

A ešte jedno obľúbené video vám sem dám. Už som videla snáď všetky dokumenty a iné videá týkajúce sa Priateľov, ale na toto som natrafila len pred pár dňami a neskutočne sa mi to páčilo.

Najobľúbenejší seriál/film

No seriály síce stále milujem, ale posledných pár mesiacov som sa tak trošku na nich vykakala, takže vám môžem akurát tak povedať, aké skvelé filmy som  videla. Alebo teda moje najobľúbenejšie filmy za tieto mesiace boli:

Apocalypse Now
V ten osudný deň som hľadala nejaký film v archíve Antiku a objavila som Tenkú červenú líniu. Za tým som objavila Čatu a po tých vojnách som dostala chuť na ďalšiu. No nemohla som zrobiť lepšie. Úplne geniálny film, ktorému som sa tak dlho vyhýbala a ja ani nechápem prečo. Vždy ma odradila tá Vietnamská vojna, ale tá tam nie je taká podstatná ako istá úloha. Úplne geniálnych hercov vybrali a vidno, že to natáčal aj geniálny režisér. Skrátka úžasný film, ktorý sa oplatí pozrieť!

When Harry met Sally
Druhý film, ktorému som sa dlho vyhýbala, pretože nie som práve najväčšia fanúšička Meg Ryanovej. Zároveň som sa dlho vyhýbala starým filmom a posledný pol rok mám takú úchylku pozerať len tie staré. A tak som sa dostala aj k tomu. A bolo to skvelé. Síce sa to nevyrovná Apocalypse Now a ani filmu, ktorý o chvíľu spomeniem, no bolo to vtipné, milé, smutné a pravdivé. A tiež také originálne na svoju dobu. Mám pocit, že teraz sú všetky romantické komédie len o tom istom. Toto je určite jeden z najkrajších a najlepších romantických filmov.

Gone With the Wind
Panebože. Ak by som vám mala len tak z fleku trepnúť film, o ktorom som vždy vedela aké ma hodnotenia, že má byť geniálny, že ho každý zbožňuje, že je úplne všade spomínaný atď, a ktorý som neustále obchádzala, je to práve tento. Koľkokrát som hľadala nejaký romantický film, vojnový film, smutný film, dokonalý film a vždy mi vybehol tento, no mne sa to absolútne nepáčilo a odsudzovala som ho bez toho, že by som ho pozrela.
No nedávno som sa konečne odhodlala, že si to pozriem. Prvý pokus dopadol neúspešne a tak som to vyskúšala na druhý deň. Bola už polnoc a ja som si povedala, že si pozriem zopár minút či ma to vôbec chytí.
Pozerala som to do nejakej 3 či 4 rána a poslednú hodinu dopozerala na druhý deň. Zamilovala som sa do tohto filmu. Bol geniálny, je geniálny. Postavy sú geniálne, herci boli geniálny. Nepamätám sa ani, kedy naposledy som videla takú dokonalú romantickú drámu.
Tento film sa okamžite pridal k mojim najobľúbenejším.

Najobľúbenejšia pesnička

Najobľúbenejšia kúpená vec

Som tak mimo už z tej školy, že ja ani neviem, čo som si kúpila. Možno hnedá šatka alebo kniha Dante a Ari. Ja si pamätám len tieto dve veci, takže asi budú aj najobľúbenejšie :D

Pekný zvyšok večera prajem :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať