piatok 10. augusta 2018

Zápisky autora s02e03 || mám obálku!

Ahojte, tak po dlhšom čase opäť prichádzam s ďalším článkom do tejto rubriky. Ak ste tu prvýkrát a neviete, o čo ide, určite si pozrite prvý článok úplne alebo prvý článok z tejto novej "série".

2.7.2018
Tak už nám začína druhý polrok. Ja som stihla napísať okolo 180 strán druhej knihy, z ktorej vám zatiaľ prezradím, že má viac pohľadov, než len jeden a tých 180 strán je jeden a pol pohľadu, keďže som sa rozhodla písať to po jednom pohľade. Ten hlavný, na ktorom stojí celý príbeh je už napísaný, teraz sa venujem vedľajšiemu príbehu, ktorý je prepletený s tým hlavným a nakoniec bude pár kapitol z posledného pohľadu, ktorý ma úprimne baví najviac, lebo je to niečo úplne iné.
Prišla som na to, že sa mi takto ľahšie píše, pretože sa viem sústrediť len na jednu postavu a lepšie sa s ňou stotožniť a rovnako aj s príbehom, zatiaľ čo pri striedavom písaní som sa nevedela pohnúť. Mám už aj plán, že budem písať každý pohľad zvlášť len po koniec časti, keďže kniha je rozdelená na niekoľko častí, tak ako je aj prvý diel. A keď dokončím časť, tak to vtedy upravím, aby som nemala až toľko práce, keď dokončím celú knihu.
Inak čo sa týka jednotky, tak už sa konečne niečo deje! Minule som dostala skice na obálky. Práve som pozerala The Handmaid´s Tale, takže som si správu nevšimla a potom som to zbadala a normálne mi až slzy vyšli, že je to skutočné. Budem mať obálku a budem mať knihu a na tej knihe bude moje meno! Čožeeeeeee?! Skice boli fakt super a už sa neviem dočkať, kedy uvidím dokončenú obálku.
Tiež mi nedávno napadli dva nové príbehy a uvedomila som si, že vlastne písanie sérií je strašne obmedzujúce. Nechápte ma zle, milujem svoje postavy a príbeh, už sa neviem dočkať, kedy si to všetci prečítate, ale zároveň to znamená, že sa musím sústrediť len na túto sériu a ostatné nápady musia počkať, kým ju nedopíšem. A keďže nie som Sarah J. Maas, tak nedokážem produkovať dve sedemsto stranové knihy za jeden rok.

9.7.2018
Predstavujem vám môj nový postup písania - napíšem kapitolu, zistím, že je mega krátka a je to riadny shit, prekopírujem kapitolu zvlášť do druhého wordu, vymažem z knihy a prepíšem. Po skončení prvej časti sa k tomu opäť vrátim a znovu to prepíšem. Neviem, čo je so mnou, ale som asi vyšla z cviku. Veľmi ťažko sa mi začína s písaním, nechce sa mi, neviem sa donútiť pokračovať, no viem, že keď napíšem niekoľko kapitol, opäť budem pohltená. Problémom však je, že o pár kapitol mi skončí pohľad a budem začínať nový, čiže sa znovu budem musieť vžiť s novou postavou. Uvidíme ako mi to pôjde.

29.7. 2018
Poviem vám úprimne, napísala som asi štyri strany. Je to hrozné, keď už nemám ten zvyk písať každý večer, musím sa do toho zase dostať. Každopádne som napísala dôležitú scénu, respektíve ju ani nedopísala a dnes plánujem pokračovať a ďalšou kapitolou ukončím tento pohľad. Ostáva mi potom tretí a s tým aj koniec prvej časti.
A čo sa zatiaľ deje s jednotkou? Už mám obálku!!! Akože nie je tam ešte napísaný názov a moje meno, ale obálku robí jedná mladá dievčina, ktorá ma nenormálny talent, posielala mi už čiernobielu skicu a pred pár dňami som sa dočkala aj farebného spracovania a je to úplne dokonalý pocit vidieť to čo píšete takto na vlastné oči inou formou než napísanou (táto veta by mohla byť oveľa jednoduchšia, keby som vám proste povedala čo je na obálke :D, ale to ešte neurobím!). Vyzerá to fakt skvelo a už sa neviem dočkať, kedy ju konečne uvidíte všetci a čo na ňu poviete!
Inak mám strašnú chuť písať niečo úplne iné. Totiž, asi pred troma rokmi som začala písať contemporary romantiku, ktorú chcem raz dokončiť a budem dúfať, že ju niekto vydá. Poviem vám, že je to veľmi letné a práve preto mám nenormálnu chuť to písať teraz. V podstate rozdeľujem písanie kníh na tri typy kníh. Sú to knihy, ktoré vám len tak napadnú a začnete ich písať (ako Armáda temnoty a smrti), potom knihy, na ktoré sa pripravujete neskutočne dlho, pretože nimi chcete niečo povedať a bojíte sa vôbec začať, a potom to sú knihu, aké chcete vy čítať. A tá letná contemporary je presne to posledné. Je to presne niečo, čo neviem nikde nájsť a chcem to čítať, tak snáď nie som jediná, kto si to chce prečítať.

5.8. 2018
Konečne sa mi podarilo ukončiť druhý pohľad, teda len v prvej časti, tak sa môžem vrhnúť na tretí, najprv si však musím prečítať prvé kapitoly, ktoré už mám. Dosť sa na tom zabávam, pretože niektoré vyzerajú, akoby som už bola skutočný spisovateľ a potom prídu vety, ktoré ma až bolí čítať. No je tam veľa takých viet, pri ktorých sa neviem prestať smiať, tak vám sem dám nejaké tie perličky.

"Pristúpil k nemu prechádzajúc pohľadom po celej jeho dĺžke. Bol tmavohnedý a vyzeral používane."
(Hádajte o čom asi píšem! Bolo mi smiešno, už keď som si prečítala prvú vetu, a potom keď som došla na druhú, tak som sa tu už šúľala od smiechu.)

"Guľa obsahovala neškodný plynný jed, ktorý však spôsoboval niekoľko minútovú slepotu a kašľanie."
(Guľa bola neškodná... len vás oslepila a zadusila.)

"Keď výhru poukladal na vrchnú poličku, a musel sa naozaj snažiť, aby tam ešte niečo vopchal, trezor zavrel, vytiahol si do polky otvorený rum, pohár a nalial si."
(Aký je do polky otvorený rum?)

10.8.2018
Ehm ehm... niečo pre vás mám. Predvčerom sme sedeli na pive, hrali hru a tak som na chvíľočku pozrela na messenger a baaaam. Tam bola bola hotová obálka (áno, stále, keď mi Erik pošle obálku tak ja práve vtedy nie som na nete :D)! Teda nie ešte úplne hotová s názvom a mojim menom, ale ilustrácia. Mohli ste ju už vidieť na Instagrame, kde som ju hneď aj pridala, no na článok som si našla čas až teraz. Ilustráciu robila nesmierne talentovaná a zlatá dievčina, ktorej musíte dať všetci sledovanie na všetky jej sociálne siete (Instagram, FB stránka). A prekvapím vás ešte s niečím, pretože okrem obálky už mám aj anotáciu! Nesmierne sa teším, pretože začínam mať pocit, že je to už skutočná kniha. O pár mesiacov sa mi splní takmer celoživotný sen, chápete to? A nezabudnite písať či sa vám obálka páči alebo nie, uvítam každý názor.
Slovenská Young Adult fantasy, po ktorej túžia čitatelia už roky. Krvavé kráľovstvá sú naša nová závislosť! 

Lennox Darkmorth žila ako v perinke. Ako dcéra vyznamenaného vojenského generála nemala núdzu o vzdelanie ani špeciálne výsady. Ako najlepšia priateľka korunnej princeznej Naelly mala na kráľovskom dvore prístup ku všetkému rovnako ako budúca kráľovná. Všetko sa zmení, keď kráľovná Naella vyhlási vojnu ostatným kráľovstvám. Lennox neváha, ukradne otcovi povolávací rozkaz a narukuje do vojska ako generálov nemanželský syn Nox. Nox má pred sebou dlhú cestu – musí sa zdokonaliť vo vojenskom remesle a dostať pod kontrolu svoju mágiu. Na ceste za víťazstvom jej cestu skrížia aj leviatany, valkýry, kentauri aj čarodejnice. V stávke je totiž oveľa viac než len osobná česť a holý život. V jej rukách leží osud kráľovstiev. Stoja na prahu vojny, ktorá ich zmetie zo zemského povrchu. Lenže za smrteľnou hranicou, v kráľovstvách bez akejkoľvek mágie, číha nečakaný spojenec. Vyčkáva a snová plány, ako poraziť mocichtivú kráľovnú.



12 komentárov:

  1. Teeda, obálka aj anotka sú úplne super, už sa na knihu teším.:) A gratulujem k splneniu sna.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni! Vyzerá to parádne, už sa neviem dočkať knihy. Dúfam, že potom mi pošleš aj s podpisom. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD snad budem mat tolko vytlackov :D ale s radostou :) idem si uz trenovat podpis :D :D

      Odstrániť
  3. Teším saaa! Trochu mi to pripomína Mulan, takže určite si ju nenechám ujsť :3 A bude hardback alebo paperback? Pýtam sa čisto teoreticky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. paperback :D a hej bola som na zaciatku inspirovana Mulan, kedze je to moja oblubena Disney princezna :)

      Odstrániť
  4. Už se nemůžu dočkat až ti kniha vyjde! Obálka i anotace luxusní <3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vidím v tom MULAN, SO TAKE MY MONEY!(zbožňujem mulan....TAK BUD MUž! *Spieva ako o život* ) Navyše, nutne nuuuuuuuutne potrebujem tu obálku mať v poličke! TOG môže ísť do zberu papiera!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Uuuuu toto vyzerá skvelooo!!!♡ Veľmi sa teším, že sa to takto pomaličky, ale isto, blíži ku cieľovej rovinke. Celý čas som vyčkávala na nejaké novinky ohľadom knihy a že sa oplatilo, skvelá obálka!! Na knihu sa teším viac, ako na ktorúkoľvek od Maas a to ozaj úprimne.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oooch ďakujem krásne, zlatá si :) ja sa tiež teším, kedy ju už budem držať v ruke :)

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať