sobota 21. januára 2017

Recommendation: Nové objavy

Po dlhom čase vám opäť prinášam odporúčania. Tentoraz to nie je veľmi špecifikované, skôr vám odporúčam skvelé veci, ktoré som naposledy videla a nie čítala, keďže som bola v reading slumpe.

Recovery Road

Šla som si pozrieť iný seriál, keď som objavila zaujímavý obrázok neznámeho seriálu, ktorý ma celkom zaujal, a tak som si pozrela, čo to je a o čom to je. A ako taká typická ja, ktorá miluje teen seriály s ich skutočnými problémami (sex, drogy, alkohol) som si povedala, že si to musím pozrieť. Presvedčilo ma hlavne aj to, že hlavná hrdinka a ešte ďalšia postava sú herci, ktorí sa objavili aj v Skins, čo je jeden z mojich najobľúbenejších seriálov.
Pozrela som to za jeden deň takmer celé. Fakt som sa do toho seriálu zamilovala, pretože je až nemožné, ako dobre tí herci hrajú, hlavne sa mi páči to, že tí dvaja, ktorí sa objavili aj v Skins sú Briti a tu rozprávali tak dokonalo americkým akcentom, až som fakt musela skontrolovať či sú Briti.
Seriál je v podstate o dievčati, ktoré má problémy s alkoholom a dostane sa na odvykačku. Dokonalo to vystihuje to, ako trpia závisláci, ale aj okolie, rodina, priatelia. Ako to okolie ovplyvňuje rozhodnutia danej osoby a kde všade je pokušenie. Vyvolalo to vo mne toľko emócii, že to až nie je možné. Ak sa dialo niečo smutné, plakala som, ak chceli vystihnúť trápnu atmosféru, cítila som sa trápne aj ja. Prvé diely síce boli omnoho lepšie než tie posledné, ale tak či tak sa mi to páčilo. Skvelé bolo aj to, že ukázali rôzne druhy závislostí a ako sa k tomu tí obyvatelia odvykačky dostali. Skrátka skvelý nápad, ktorý je dokonca podľa knihy!
Jediné mínus? Má to len 10 častí, pretože ho nepredĺžili, čo ma štve hádam viac než hocijaký iný seriál. Stavím sa, že ak by také niečo vysielali v Británii, tak by to malo oveľa väčšiu sledovanosť, než v USA. Okrem toho vďaka tomu ešte viac nenávidím seriál Tieňolovci , pretože na to, aká otrasná bola prvá séria a predĺžili to, nechce sa mi veriť, že toto sa pokračovania nedočkalo. FreeForm sa očividne snaží byť taká odroda CW, ale podľa toho, ako zatiaľ vyzerajú ich ďalšie seriály, na kvalitu CW asi nemajú. Videli ste napríklad trailer na Famous in Love? Vyzerá to ako tie trápne "seriály" z ktorých si robia srandu vo filmoch.
IMDb: 7,7
CSFD: 69%
Moje hodnotenie: 7,5

Taboo

Tento seriál ešte len vyšiel, ale tak dlho som naňho čakala. Milujem Toma Hardyho a keď som videla trailer, tak som si povedala, že to budem pozerať aj keby neviem čo. A fakt je to skvelé. Ako to, že tam je Hardy tomu u mňa pridáva len na skvelosti, ale celkovo je to temné, zaujímavé a tajomné. Okrem toho je tam Hardy nahý <3 Príbeh vám v podstate ani neviem povedať, keďže to zatiaľ žiaden poriadny nemá.
Anglicko 19.st., James Keziah Delaney sa vracia domov z Afriky po tom, čo si o ňom už všetci mysleli, že zomrel, práve na pohreb svojho otca. Takto to začína a som zvedavá, kam sa to tretím dielom posunie.
IMDb: 9,3
CSFD: 88%
Moje hodnotenie: 8,5/10

Stranger things

Toto je jeden z tých seriálov, o ktorých všade počúvate, sú prehajpované a práve preto sa vám ich ani nechce pozerať. Ale po skúškach som si tak povedala, že idem doháňať všetky seriály, ktoré som odsunula kvôli učeniu nabok. Začala som s Taboo, objavila som Recovery Road, pokračovala som s Young Pope (čo je fakt skvelo spracované, ale väčšinou sa absolútne nič nedeje takže to je dosť nuda), a keď som si už šla konečna zapnúť ďalší diel Westworld, otvorila som namiesto toho Stranger Things.
GENIÁLNY SERIÁL, ktorý si zaslúži všetok hype.
80. roky, studená vojna, malé mestečko. Chlapci idú domov od kamaráta, keď jeden z nich zmizne. Hľadá ho polícia aj celé mesto, lenže možno za jeho únosom nestojí práve človek.
Je to desivé, dokonalo spracované, tá kamera úžasná a tie herecké výkony!! Ja jednoducho nerozumiem, ako takí mladí herci dokážu takto hrať, hlavne teda Millie! Skvelé sú aj tie cultural references na Pán presteňov či Star Wars. Proste to musí vidieť každý, lebo nevie o čo prichádza!
IMDb: 9,0
CSFD: 91%
Moje hodnotenie: 9/10

Pred úsvitom

(Before Sunrise)
Tento film som videla už dávno pradávno, ale vtedy mi pripadal ako totálna hlúposť, lebo som bola malé decko a čakala som kopu romantiky alebo čo ja viem čoho. Tento film je však iný. Je originálny. Je krásny. Je nádherne reálny.
Jesse a Céline sa stretnú vo vlaku na ceste z Budapešti. Jesse smeruje do Viedne na letisko a späť domov do USA, zatiaľ čo Céline sa vracia späť do Paríža. Obaja však vystúpia vo Viedni a zažijú neopakovateľnú a nezabudnuteľnú noc.
Viete prečo som to ako decko nemala rada? Pretože celý film je len fakt o tom, ako sa dvaja hrdinovia prechádzajú a rozprávajú. To je celé. Jeden gigantický dialóg, počas ktorého sledujete, ako sa dvaja cudzinci do seba zamiluvávajú. Teraz, keď už viem oceniť dobré filmy, viem oceniť aj túto krásu, ktorá rozoberá kopu dilem a odhaľuje mnoho krásnych myšlienok. Taká netypická romantika, ktorá však je viac romantická než nejaký Titanic.
IMDb: 8,1
CSFD: 82%
Moje hodnotenie: 7,5

Thelma &Louise

Keď pozeráte novodobé filmy, všimnite si, že keď odkazujú na nejaké tie staré, vždy sú to tie isté. Krstný otec, Keď Harry stretol Sally, Casablanca a THELMA & LOUISE! Práve preto som si to chcela pozrieť už strašne dávno, ale akosi... no sa mi nechcelo. Viete, nedávno som si uvedomila, že doháňam filmy očividne podľa rokov. Kedysi som o čosi staré ani nezakopla, no posledné dva roky skrátka doháňam. Začala som tými starými čiernobielymi filmami, pokračovala som tými zo 70. rokov a teraz som sa dostala na tie 80. a 90.... Aj keď Star Wars a Krstný otec boli snáď moje prvé staré filmy vôbec.
Thelma & Louise je príbeh o dvoch kamarátkach, ktoré nemajú práve dokonalý život, keď sa im však naskytne príležitosť ísť na babskú jazdu, tak ju okamžite vezmú. Lenže cestou na chatu sa čosi stane a odrazu sa z krátkeho výletu stáva dlhočizný roadtrip.
Viete, čo vás určite musí presvedčiť si to pozrieť? Mladý Brad Pitt! Ešte predtým, než bol slávny. Taký mladí v kovbojskom klobúku a erotičným pohľadom.
IMDb: 7,4
CSFD: 84%
Moje hodnotenie: 7,5

2 komentáre:

  1. Ja som Stranger things vypla asi po 20 minútach, lebo ma to nebavilo, Hardyho moc nemusím a ostatné nepoznám. Ale to prvé znie celkom fajn, to možno skúsim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Se Stranger things jsem to mělo podobně. Odolávala jsem dost dlouho, protože každý o tom básnil. A pak jsem objevila SKAM a prostě tam byla zmínka a já si řekla proč ně. A bylo to. Jsem ráda, že jsem se na to nakonec koukla. První věc ve tvém článku neznám, ale kouknu se na pilot, jelikož trailer vypadá opravdu skvěla. Vlastně jsi mě navnadila na všechno. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať