utorok 3. apríla 2018

Hejter obecný || Čo mi vadí na knižných blogoch

Najprv dám upozornenie, že nechcem nikoho uraziť a nehovorím, že to čo mi vadí musíte hneď zmeniť, lebo veď.. nie som boh, ale skrátka som nedávno len tak premýšľala nad tým, ako mi vadí jedná vec. A ako som tak nad ňou premýšľala, začali mi napadať ďalšie veci, až som sa nakoniec rozhodla, že by z toho mohol byť zaujímavý článok. Keďže som bežne taký hejter a povrchne hodnotím snáď úplne všetko naokolo mňa, tak prečo nie rovno aj  blogy. A možno niekto so mnou bude súhlasiť a budeme môcť hejtovať spoločne. Alebo sa môžeme hádať o tom, prečo je môj názor úplne hrozný.

Okej okej, ja viem, nie som farboslepá, predsa aj môj blog je biely, no mám pocit, že poslednou dobou, ktorý blog otvorím, ten je biely. Vlastne nemám ten pocit, ale tak to je. Fakt, len tak z hlavy viem hneď minimálne päť blogov, ktoré majú biely dizajn.  A ja chápem, že to vyzerá oveľa čistejšie, modernejšie a profesionálnejšie, no fakt, už nás odlišujú len logá a obrázky v hlavičke. Niektorí to ešte pojali originálne, ako napríklad Adi (čarokníh), ktorá to skombinovala s ružovou a celkovo má veľmi pekný obrázok v hlavičke alebo banner (alebo to volajte ako chcete), no potom sú už len tie obyčajné biele blogy, ktoré vyzerajú rovnako. A ten môj medzi nimi, možno preto mi to vadí, pretože keď som si ho menila, mali taký dizajn dvaja, ktorých som poznala a teraz sme všetci rovnakí.

Toľkokrát som narazila na blog, ktorý sa mi aj páčil, už som aj chcela dať sledovanie, ale nebol tam na to gombík. A som príliš lenivá na to, aby som sa vracaala na blogger a kopírovala link a potom to ručne ukladala, keď nemusím. Keď by stačilo, keby si blogy dali ten gombík niekde! Hocikde! Hlavne nech tam je! Prosím. Urobte to nie len pre moje dobro, ale aj pre vás, veď predsa chcete, aby vás sledovalo viac ľudí, nie?

Tieto dve slová môžu znamenať to isté, ale aj nie. Nebudem ukazovať prstom, ale neraz sa mi stalo, že som pridala nejaký článok a o pár dní ho pridal iný blog tiež a ani ma nespomenul. Ja nehovorím, že teraz dotyčný nemohol vymyslieť podobný článok sám, alebo ho vidieť inde, ale vtedy som ja nijaký podobný článok v našej česko-slovenskej knižnej blogosfére nevidela a pár dní po mne to istá osoba pridá? Tak mi povedzte, že sa neinšpirovala mnou. A bolo by to úplne v pohode, keby má tá osoba aspoň spomenula. To je také ťažké? Ja aj pri najmenších drobnostiach označujem ostatných blogerov, pretože ich rada podporím a ukážem, že som niečo nevymyslela sama, ale mala som dobrý zdroj. Takže prosím, ak sa niekedy niekto inšpirujete iným blogom, tak ho označte alebo spomeňte, veď vám to nič neurobí. A mne ani nejde o to, že juhú juhú, budem mať viac videní a sledovateľov, ale ide o to, že keď som niečo ja vymyslela, alebo pridala, tak by som bola rada, keby mi niekto aj dal zásluhy. Chápete, akoby ste napísali knihu a niekto by ju okopíroval, zmenil mená hrdinov a vydával by ju za svoju. 

Priznám sa, že toto nevidím často a je pravda, že ak je to nový blog, tak chápem, že ešte bloger/ka nevie ako písať recenzie a nemá vlastný štýl, veď aj ja som niekedy písala len jeden odsek a celý bol len o tom, ako sa mi kniha páčila a nezabudla som ju celú v tom troj-riadkovom odseku vyspojlerovať, ale skrátka ak vidím takúto krátku recenziu, ktorá bola navyše na recenzný výtlačok (?!), tak len krútim hlavou. A potom sa opýtam - To dotyčné kníhkupectvo/vydavateľstvo vôbec pozeralo, komu tie knihy posiela alebo im to je jedno? A moja ďalšia otázka je - Ten dotyčný sa vôbec necíti zle za to, že dostal zadarmo knihu a napísal tak tri vety? Ale k tomu sa ani nejdem už viac vyjadrovať, môžete si prečítať skvelý článok na blogu Zapletená v knihách.
Spolu s recenziami ide ruka v ruke aj gramatika. Chybička sem, chybička tam, to je v pohode, ale keď sú úplne všade a k tomu riadne bijúce do očí? Napríklad "i" vo vybraných slovách a podobne? Ach jaj.

Toto je asi najpovrchnejší hejt v tomto blogu, pretože komu už môže vadiť obyčajné zvyrázňovanie viet a slov v článkoch a recenziách? No... mne. Fakt dúfam, že nikoho neurazím, pretože toto robia aj moje obľúbené blogy, len skrátka, ja v tom akosi nevidím význam. Ešte možno, keď sa zvýrazní celá veta, ktorá mi niečo vysvetľuje alebo je podstatná, tak okej, ale niekedy sa zvýrazňujú aj úplne náhodné slová, ktoré zrejme majú predstavovať nejaké dôležité veci, ale keď je to jedno slovo, tak mi nič dôležité neukazuje. Okrem toho, keď raz ten článok čítam, tak ho čítam celý a takéto náhodné zvýrazňovanie mi absolútne vôbec nepomáha v čítaní, len mi je z toho smiešno, že ako si autor článku vybral práve túto vetu, práve toto slovné spojenie. Ak ja niečo označujem, tak jedine mená postáv v recenziách, aby to bolo prehľadnejšie, ale to je tak všetko.
Práve včera som videla blog s takým označovaním a boli to proste len náhodné slovné spojenia, ktoré zrejme autor považoval za podstatné, aby to čitateľ vedel, ale skrátka mi to stále príde, ako keby si autor článku myslel, že sme hlupáci. Chápete, viete si predstaviť, že čítate Harryho Pottera a Rowlingová  vám vyznačuje veci ako "DARY SMRTI" a "PRÚTIK" a "PARSELČINA" atď, aby ste nezabudli, na tieto dôležité veci? Necítili by ste s ako hlupáci? Akoby vás autor podceňoval, že nepochopíte správne jeho myšlienkam a zámeru.

Toto mi napadlo len tak z fleku, keď som už upravovala tento článok a ide vlastne o také komentáre, kde vám ľudia napíšu tak dve slová a potom tam hodia svoj blog a niekedy tam ešte pripoja aj odkaz, aby ste si ho prečítali, alebo čo presne si máte na ňom prečítať. Napríklad ja veľmi rada čítam dlhé komentáre, pretože sa mám k čomu vyjadriť a aj sama väčšinou píšem iným dlhé komentáre (aj keď sa priznávam, že často články len prečítam a nekomentujem). No keď vidím, že mi niekto pridal komentár, ktorý obsahuje len "dobrý článok" a potom je tam odkaz na nejakú súťaž na vlastnom blogu, tak ma ide poraziť. Hlavne keď to vôbec nie je knižný blog, ale nejaký o mejkape. Alebo sa mi stalo už aj také, že celú recenziu som písala len negatíva na knihu a komentári stálo niečo ako "skvelá recenzia, nalákala si ma na knihu, tu je môj blog, prečítaj si ho".
Ako ja teraz nehovorím, že mi nepíšte komentáre a nedávajte svoje blogy, ale už keď chcete, aby som naňho zavítala, tak nech to je zmysluplný komentár, na ktorý sa aj viem vyjadriť. Lebo veď ja často fakt otvorím tie blogy, len ma potom štve, keď to je blog úplne o niečom inom a odkaz fakt na nejakú súťaž.

Myslím, že na túto tému raz dávno písala článok Sima (Moonlight) - (fakt dúfam, že sa nemýlim, ale bolo to tak dávno, že ten článok asi nenájdem, takže ak ho niekto nájde kričte a ja ho nalinkujem). Skrátka je rozdiel či píšete negatívnu recenziu alebo ju len hejtujete. Priznávam, že aj ja to niekedy robím, ale fakt len niekedy a len na takú knihu, ktorá bola taký brak, že to už absolútne nechápem, prečo by to vôbec niekto vydal. Ale ak sa mi kniha nepáčila a vidím, že mnoho ľudí ju malo rado, tak snáď pre niečo ju tí ľudia radi mali. Preto sa vždy snažím nájsť aspoň nejaké pozitívum (trochu odbočím a poviem, že zase to neznamená, že máte ospevovať knihu, ktorá sa vám nepáčila, lebo je to napríklad recenzák, vzhľadom na to, že už mi raz prišiel taký mail od istého vydavateľstva, aby sme nepísali negatívne recenzie a boli objektívnejší, čo je dosť nemožné vzhľadom na to, že sú to naše názory, ale chápeme sa).
Ale potom tu sú blogy, ktoré vyslovene žijú z toho, že nenávidia populárne knihy a píšu na ne recenzie plné nenávisti, v ktorých nie je nič pozitívne. A takéto recenzie majú hneď čítanosť, pretože ľudia sa buď chcú zabaviť na tých hejtoch, alebo chcú svoju obľúbenú knihu obrániť. Skrátka takéto negatíva majú stále najväčšiu čítanosť. A písanie takých hejtov je podľa mňa jednoducho... neúctivé. Ako voči vydavateľstvu, tak aj voči autorovi. Vydavateľ pre niečo tú knihu vydal a takéto nenávistné poznámky ho len podkopávajú. A zase autor sa s knihou natrápil, keď píšete, tak viete, že to nie je len tak napísať štyristo stranovú knihu s pútavým príbehom a skvelými postavami. Niekedy sa skrátka treba zamyslieť predtým, než niečo napíšete takto do éteru. Nikdy totiž neviete, kto si ten článok prečíta, hlavne keď napr. ešte píšete aj na GR a po anglicky.

A nakoniec sú to nepodstatne články, ktoré keď otvoríte, majú dva odseky a to je všetko. Takéto už ani neotváram a vždy mi je smiešno, keď vidím v nejakej skupine na FB článok "book haul" a v ňom jednu či dve knihy. Načo kvôli tomu robiť článok? Keď ti príde tých kníh tak desať, tak v pohode, rozpíš sa, ale jedna kniha? To môžeš dať aj na FB alebo IG. Ale nemusí to byť len "book haul", ale aj kopu iných článkov, ktoré obsahom nič neponúkajú, a ja fakt nechápem, načo vôbec niekto má potrebu ich napísať a pridať. 

Je niečo, čo vám vadí na blogoch? Alebo čo vám z tých mojich vecí nevadí? S čím súhlasíte? 


26 komentárov:

  1. Ja mam biely blog :D T_T btw tu je odkaz...ale nie sranda :D Ale chápem to. Príde mi to divné, že všetci sú teraz úplne biely. Ja som vybrala bielu lebo duh v nebi asi nebude čierna že hej ? O.o ale ak kvôli tomu že sa mi ľahšie udržiava a nejako mám pocit, že už som na ,,profesionálny” look dozrela (po siedmych rokoch hádam hej :D) No samej mi chýbajú tie hodiny nad photoshopom a nervacenie nad blogerom....Nepodstatne články pomaly vymazávam z histórie blogu, pretože áno, hanbím sa za ne :D radšej si teraz počkám a zhrniem to do jedného veľkého článku. Hejt recenzie...to ja už neriešim :D Krátke recenzie...What. The. Fuck - za prvé ja ani neviem, ako niekto dokáže naíisať krátku recenziu o.O ( ja to nedokážem ) a za druhé : keď je to viacero minirecenzii, ako robí napríklad Luu tak je to iné. Našťastie ešte sa mi nestalo, aby mi niekto kradol článok (to lebo ich asi píšem raz sto rokov :D ) a už neviem, čo viac povedať- nechce sa mi vraciat hore či som sa vyjadrila k všetkému, takže tak :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D všetci už máme biele blogy :D Teraz som asi dva otvorila a guess what! Boli biele! :D Ako mne sa páčia, jedine ide o to, že nikto z nás nie je originálny, sme ako kópia kópie (Fight Club movie reference :DD). No ale presne, také minirecenzie ktorých je viac ako robí Luu, také úplne chápem, tie sú aj super, že sa mi to viac chce čítať ako nejakú mega dlhú recenziu, ale keď to má fakt že tri riadky, tak nechápem.

      Odstrániť
  2. Co sa tyka zvyraznovania. Neviem ci to vedia tie dotycne alebo je to nahoda, ale je to jeden z nastrojov pre organicke SEO. Zvyraznene slova posuva vyssie v zoznamoch a daju sa tak clanky efektivnejsie najst na nete.

    Inak co mne asi vadi.. no nie vadi, ale necitam to, ked naozaj robi niekto recenziu alebo clanok len preto, aby tu knihu mal.. a to je na nej potom citit. Alebo, ak niekto doslova ukradne fotku knihy a neunuva sa dat ani len zdroj... to uz je vrchol.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som ja napr nevedela a hneď mi dáva to zvýrazňovanie viac zmysel :D Aj keď tiež si myslím, že o tom veľa ľudí, ktorí to robia, ani netušia.

      A pravda, ja sa priznám, že tiež som to kedysi robila, teraz sa už snažím používať len svoje fotky na všetko.

      Odstrániť
    2. Ked si niekto este pozicia foto a uvedie zdroj.. tak este ok. Aj ked je to na hrane. Ale mne sa raz stalo, ze pre velky portal niekto ukradol moju foto a robilo mi dlho problem dopatrat sa mojich prav :/ a urobil to copywritter, co sa pisanim clankov zivil a ten portal mu za to platil.

      Odstrániť
    3. omg, tak to je dosť hlúpe, akože nepoviem, keď nejaký obyčajný blog, hlavne nejaký malý, ktorý nevie čo a ako, ale keď nejaký veľký portál? Wtf veď to musia vedieť, že to nie je práve najmúdrejší počin.

      Odstrániť
  3. Zajímavý článek :) S některými body souhlasím, například s nepodstatnými články (článek „tip na knihu” obsahující fotku a anotaci je k smíchu), stejně tak krátké nebo nicneříkající recenze, tlačítko sledovat, o gramatických chybách snad ani nemluvím, člověk si po sobě všechno desetkrát přečte, aby se vyhnul překlepům, opakujícím se slovům apod. a potom někde narazí na hrubé gramatické chyby a překlepy, ze kterých je zřejmé, že si po sobě autor článek podruhé už ani nepřečetl. Jinak mě třeba hodně vadí nehezké fotky (chápu, že ne každý je profi fotograf, ale snad i moje fotky jsou důkazem toho, že i z obyčejného foťáku nebo telefonu se dají vykouzlit celkem fajn fotky) nebo přeplácané fotky s milionem nevkusných dekorací. Ale to už je věc vkusu. Taky si raději přečtu článek s autorskými fotografiemi než jen s ofiko obálkou, přijde mi to takové sympatičtější, ale není to pravidlem. Taky musím souhlasit co se týče recenzních výtisků, občas je opravdu s podivem, jací blogeři mají spolupráce vzhledem k tomu, jak kvalitní článek poté napíšou.
    Naopak třeba nesouhlasím s tím bílým designem, jsem naopak ráda, že je jich víc než bývalo, protože když narazím na nějaký barevný, tak je často hrozně nevkusný, přeplácaný a prostě se mi vůbec nelíbí (samozřejmě jsou výjimky), takže bílé čisté blogy mám ráda a navíc mi přijde, že není tak těžké je oživit tak, aby byly nevšední a čtenář neměl pocit, že je stejný jako všechny ostatní, ale to už je umu majitele. Možná i ten můj může někomu připadat stejný jako ostatní, kdoví :D
    Co se týče těch negativních recenzí, tak jsem snad zatím nenarazila na žádnou, která by byla vyloženě „hate” bez nějakých rozumných kritických argumentů. Já sama už mám záběr na knihy tak vybraný, že se mi nemůže moc stát, že by se mi něco tak moc vyloženě nelíbilo, no na druhou stranu jsou knihy (například erotické romány typu 50 odstínů šedi aj.), které jsou pro mě brakem, no přijde mi zbytečné se o tom vůbec rozepisovat a psát zbytečné nenávistné recenze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tými fotkami, že sa mi páči, keď autor blogu pridáva vlastné, aj keď som sa ešte nestretla s blogom, ktorý by mal vyslovene škaredé fotky.
      Hej to je pravda, že ak narazím na blog, ktorý nie je biely, tak sa mi až tak nepáči, ako práve ten biely, ale stále mám pocit, že nás "bielych" už je tak veľa, že ani neviem rozoznať, ktorý blog je ktorý :D
      Och a presne súhlasím, že ja už tiež viem presne čo sa mi páči, tak sa vyhýbam knihám, o ktorých viem, že budú brak, a aj keď náhodou na nejaký narazím, tak ani nepíšem recenziu. Aj keď kedysi som to robila, lebo ma bavilo tú knihu zhadzovať :D

      Odstrániť
  4. Ha! Ja nemám biely blog a ani som nikdy nechcela práve preto, že také má dnes každý a väčšina sa mi už pletie. Keď mali všetci farebné a šialené dizajny, vtedy to bolo super, lebo hneď som mala jasno v tom, kto je kto. Teraz, keď je to všetko také rovnaké, mám v tom trochu chaos. Spomínam si, že tuším mal niekto ešte aj tigrované pozadie. :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jedna z mála, ktorá nemá a je pravda, že presne viem, ako tvoj blog vyzerá práve preto, že je iný :D Ja si ešte pamätám svoj dizajn starý, taký so svetlosivomodrým pozadím, zlatým písmom a všetko to bolo ladené do pastelovej modrej a ružovej :DDD veľmi som naňho bola hrdá :D

      Odstrániť
  5. Dobrý článok.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    https://www.joj.sk/zbohatnite-s-joj/o-sutazi/313187-vyhra-100-000-eur-v-sutazi-zbohatnite-s-joj

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Asi najviac sa stotožňujem s tlačítkom sledovať. Veľakrát som narazila na fakt dobré blogy z ktorých som bola nadšená, ihneď som si ich chcela "odkliknúť" a ako som tak hladala spomínané, kúzelné tlačítko... nič. V takom prípade je pre mňa úplne jasné, že sa na ten blog už nevrátim a je iba veľmi malá šanca, že naň narazím inokedy. Je to nepríjemné aj pre mňa, lebo rada by som ho sledovala, ale nepochopím to najmä zo strany blogera, lebo logicky každý bloger chce mať sledovateľov :D.
    Nahnevať ma vie, keď nejaký bloger neodpovedá na komentáre. Keď si už niekto dá tú námahu okomentovať môj príspevok, tak sa teším a aj keď nie hneď, tak odpoviem neskôr. Veď to je prakticky odmena- pekný komentár.
    Ale tak asi je najlepšie sa riadiť len tým, že každý má rád niečo iné. Každý tvorí iným spôsobom a blogov je tak strašne veľa, že si môže každý čitateľ nájsť to svoje.
    Super článok :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne! a to už fakt, keď raz nezačnem ten blog sledovať, tak sa tam už ani nevrátim, lebo v ten moment aj zabudnem, čo to bol za blog :D
      A súhlasím! Akože aj mne sa stane, že si komentár prečítam a si poviem, že neskôr odpíšem a nakoniec zabudnem a spomeniem si tak o pár týždňov :D Ale stále sa snažím odpísať, a keď už si dám tu námahu, že ja niekomu napíšem komentár, tak ma zaujíma, čo mi na to dotyčný odpíše :D
      Súhlas. A ďakujem <3

      Odstrániť
  7. Já zvýrazňuju jména postav, aby se v tom chumlu neztratila, a občas nějaký fakt silný dojem, ale to spíš výjimečně. Tyjo, ale odteď si na to asi dám majzla :D
    Bílý design mám taky, ale to z jednoduchého důvodu, asi pět let jsem měla jiný, dosti barevný, a ten už mi tak trochu lezl krkem :D A jak říkáš, ono to opravdu vypadá trochu uspořádaněji. Stejně to pořád není ono, ale s tím se asi nikdy nespokojím. Ale radši budu opravdu sledovat samé bílé stránky, než se pomalu ani nevyznat, co tam ještě je tlačítko s odkazem a co už ne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. napodobne. Ešte keď niečo zvýrazním, tak názvy kníh, filmov a pod, či mená autoriek.
      Ja som tiež mala strašne dlho taký všelijaký dizajn, ružovo-modro-zlato-sivý, a som si povedala, že už potrebujem niečo dospelácke :D Ale presne, že na jednu stranu sa viac vyznám v tých bielych a páčia sa mi viac, ale na druhú stranu, mi strašne vadí, že sme všetci rovnakí :D

      Odstrániť
  8. Některé věci jsou pro mě hloupůstky, které přehlížím a druhým do toho nekecám, třeba design blogu, pokud vyloženě není takový, že se články nedají číst :D Ale třeba (doufám, věřím, že) krátké miniaturní články snad už blogeři nepublikují, ne? Od toho je doba sociálních sítí, aby se o mini info podělili tam :) Možná prostě koukám na blogy, kde mě ty články baví a jsou super :D
    A já bych ti tam klidně přidala ještě jeden hejt - hrozně se rozmohlo, že komentáře může psát člověk pouze pod konkrétním přihlášeným účtem u čehosi. Ať si to blogeři klidně monitorují, cenzurují, cokoliv, ale tohle znemožnění komentování mě vážně štve.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och by si neverila, koľko takých článkov ešte niektorí publikujú, stále ich vidím dosť :D a súhlasím, tiež ma to niekedy štve, keď nemôžem niečo okomentovať, keď už fakt aj chcem a mám čo povedať :D

      Odstrániť
  9. Ha, tak já jsem další s bílým blogem 😃
    Osobně myslím, že blog, který chce brát recenzní výtisky, by měl fungovat minimálně rok, než si o ně bude jeho autor někam psát. Ten čas by byl k tomu, aby se bloger vypsal, ujasnil si vlastní podobu recenzí a pak by "recenze" na tři řádky nemohly vzniknout. Že by měl perfektně ovládat jazyk pokládám tak nějak za samozřejmé. Ale podle toho, co občas vidím, je to asi dost naivní představa.
    Dřív jsem v textu zvýrazňovala docela hodně, ale dnes už to prakticky nedělám. Jenom názvy v měsíčních shrnutích a odkazy (ale ty mám zároveň i barevně). Když už jsem u nich: před nějakou dobou jsem se na svém blogu lidí ptala, jestli mám tyhle články vydávat každý měsíc, i když by tam byly jenom ty dvě knihy, nebo počkat a shrnout pak dohromady třeba tři měsíce. Víc lidí se shodlo na tom, že chtějí ke každému měsíci samostatný článek. A mě to taky vyhovuje 🙂
    Neodpovídání na komentáře mi vadí, a většinou se na takový blog už nevracím.
    Já třeba zase pro změnu nechápu u článků zarovnání na střed 😃 Ono to možná vypadá hezky esteticky, ale nečte se to úplně dobře.

    Žádná soutěž u mě sice neběží, ale...
    StoryHuntress 😇

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mohli by sme si rovno urobiť klub - Klub bielych blogov :D a súhlasím, že ak chce niekto recenzák, tak by mal počkať a nie hneď písať vydavateľstvám.
      Ja tiež zvýrazňujem len názvy, mená a odkazy :)
      A napodobne, tiež nemám rada, keď mi niekto neodpovie, lebo predsa len som si dala tú námahu a napísala komentár a zaujíma ma odpoveď blogera :D
      Zarovnanie na stred ako mám ja? :DD
      Och nie, žiadna súťaž? Tak to neviem či otvorím... :D

      Odstrániť
  10. Môj blog nie je cely biely. Ako je to možno nič moc, ale tak zase ja nie som blogerka. Link ti vážne prihodim https://maryroeauthor.wixsite.com/maryroeauthor/blog páči sa mi tvoj článok. V podstate so všetkým s tebou súhlasím. A ja tiež ak má niečo inšpiruje, tak to spomeniem. Sama som autorka a to už dvojnásobne mi nedá nepovedať zdroj inšpirácie. Taktiež občas uvažujem aký význam majú zvýraznené slova v článkoch, a ešte k tým komentárom. Áno pri niektorých ti je jasne, že to ani nečítal. U mna niečo ako mám rada tvoje knihy pozri sa aj na moje. Napísané v čase, keď máš vonku len jednu knihu a ona píše žáner, ktorý sa ani nepodobá s tým tvojim. No a ešte by som sa vedela vyjadrit aj k ďalším veciam, ale už idem do roboty.... posledných pár dni už len našťastie..... pa ahojte všetci čitatelia blogov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, proste to človeku neuberie na živote, keď spomenie, odkiaľ nabral inšpiráciu. Veď to sa ten dotyčný necíti zle, že niekomu ukradol nápad? Skrátka nechápem.
      :D Samozrejme, že také komentáre vždy budú, pozri si aj môj blog, pozri si aj moje knihy, pozri si aj moje fotky. A stále budú pre mňa zábavné, lebo keď mi fakt niekto niečo tak napíše, tak naschvál to ani nepozriem :D
      A uži si robotu :) :D

      Odstrániť
  11. Ha, tak teď jsem si uvědomila, že asi na blogu nemám tlačítko sledovat :D. Na druhou stranu mám zřejmě plus za to, že můj blog není bílý :D. Co se knížek týče, tak některé klidně zhejtím, protože mám za to, že dnes už spousta lidí nerozezná, co je kvalitní literatura a co už je brak, navíc čtu knihy v různých vydáních a některé vydání je prostě dost špatné, v textu jsou hrubky apod. Hejtuju ale strašně málo v porovnání s ostatními. Tvůj článek se mi hodně líbí, určitě se na tvůj blog zase vrátím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie si jediná :D Ale je pravda, že veľ vydavateľstiev vydá aj úplne braky, čo fakt sú braky a nie len zlé knihy, tak zase nehovorím, že len samé pozitíva nech všetci píšu v tých recenziách. A hej, neraz som sa stretla s takým vydaním knihy, kde boli neskutočne chyby, akoby to ani nečítal editor.
      A ďakujem :))

      Odstrániť
  12. Zajímavý článek dokonce jsem si ho celý přečetla a nevynechávala jsem nic takže můžu napsat dokonce i smysluplný komentář, což dělám málo.
    Bílí dizajn mám taky asi je to teď populární a mě se to líbí, ale asi musím souhlasit že kdybych měla něco jiného, možná, že víc lidí se chvíli by pozastavily nad originalitou a změnou mezi blogy.
    Sebe reklamu jsem chvíli používala taky a asi se za to trošičku stydím, ale musím se utěšit, že když jsem už nějaký komentář psala snažila jsem se ho opravdu napsat a ne mít komentář jako "skvělá recenze" toť vše.
    Book haul na jednu knihu, co si vzpomínám byli dvě a tu jednu jsem udělala asi před rokem kdy jsem si poprvé koupila knížku z internetu a byla jsem šíleně unešená, protože spíše preferuji kamenný obchod a pak druhý článek jsem dělala nedávno a to kvůli také velké radosti a to první recenzní knížce, co mi přišla.
    Asi jsem ještě nenapsala recenzi kde bych knížku úplně zhateovala je to asi protože si knížky snažím vybírat tak aby se mi líbily a nenutila jsem se do čtení, ale je pravda, že jsem někdy prostě byla TROŠIČKU nespokojená.
    Jinak se mi strašně líbí, že nepíšeš jenom recenze a snažíš se psát i články trošičku jiné.
    Ahoj....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako mne sa tiež páčia tie biele dizajny, viac ako hocijaké iné, len mám pocit, že už všetci majú biely dizajn a ťažko sa odlišujú.
      No aspoň ten zmysluplný komentár si tam dala :D Lebo keď fakt to je že "pekný článok" tak je to také, že ten človek to asi ani nečítal, len si robí reklamu :D
      AJ ja som kedysi robila book hauls na jednu alebo dve knihy, lebo som bola unesená tým, že mi chodia knihy, keďže dovtedy som nejakú dostala tak na narodeniny :DDD
      a ďakujeeeem, si zlatík :))

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať