nedeľa 17. decembra 2017

Populárne série, ktoré som ešte nečítala

Síce čítam, a dosť, no stále existujú veľmi známe série, ktoré som ešte neprečítala a ani neviem prečo. Nebol čas? Nechcelo sa mi? Nemám poňatia, no za niektoré sa fakt hanbím, pretože mám pocit, že neexistuje nikto, kto ich ešte neprečítal.

Toto je presne ten príklad série, ktorú čítali už snáď všetci. Vlastne celkovo by som tu mohla zaradiť úplne všetko od Ricka Riordana. Tak trochu sa bojím, že tým, že som to nezačala čítať skôr, tak sa mi to teraz nebude páčiť tak, ako sa to páčilo ostatným. Ale fakt by som si túto sériu už mala prečítať, alebo aspoň hocičo od Ricka. 

Síce som začala čítať prvý diel, no zrejme vtedy to pre mňa nebol správny čas na čítanie tejto série, pretože ma nebavil, a tak som ho odložila. Ale ešte som nenarazila na človeka, ktorému by sa táto séria nepáčila, takže dúfam, že keď sa na ňu konečne vrhnem, tak sa mi bude tiež tak páčiť. A hlave tie postavy, keďže každý básni o Ronanovi.

O tejto sérii som počula zmiešané názory. Niektorí ju nemajú radi, niektorí milujú. Ja by som si ju prečítala už len kvôli tým obálkam. Inak ani nemám poňatia, o čom táto séria je, len viem, že to nie je to typické fantasy prostredie, čo ma na tom láka hneď po tých krásnych obálkach.

Aj za toto sa hanbím. Bola som pri tom, keď sa táto trilógia stala populárnou, keď sa kupovala a všetci o nej básnili. A stále som si ju neprečítala. Dokonca som si pozrela filmy a vtedy som ju hneď a zaraz chcela čítať, no bola vypredaná, takže som musela čakať na dotlač, a kým tá prišla, tak už ma to nadšenie prešlo. Ale fakt si to chcem prečítať, no asi už to na mne nebude mať taký istý účinok, ako keby som to čítala v 17tich.

Marie Lu je veľmi známa autorka, od ktorej som nečítala absolútne nič. Teším sa ja Warcross, jej novú knihu, no fakt netuším ako píše, keďže Legendu a ostatné jej knihy sa mi pod ruky nedostali. A ak mám byť úprimná, momentálne ma neláka dystópia, takže sa mi túto sériu ani už nechce čítať, no nikdy nehovor nikdy, možno sa o pár rokov opäť dystópia stane populárnou a dostanem na to chuť.

Celý YouTube bol touto knihou zamorený, keď vyšla, takže som si ju, samozrejme, chcela hneď prečítať. Lenže potom vyšla u nás a mnoho ľudí ju ohodnotilo negatívne. Síce si sériu stále chcem prečítať, už nemám také vysoké očakávania a ani sa na ňu až tak neteším. Keď na ňu však dostanem chuť, tak si ju určite prečítam, už len preto, lebo tam sú piráti.

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov a čím ďalej v ňom som, tým menej sa mi chce čítať knihy. Ešte keď som len začala, tak som mala takú chuť čítať aj knihy, ale teraz, keď už viem, čo sa stane, tak sa mi nechce, hlavne keď tie knihy majú strán ako Biblia. Áno, ja viem, že sa seriál a knihy odlišujú v mnohých veciach, no stále sa mi to nechce čítať. Ako, možno raz príde taká iskrička, ktorá ma donúti prečítať si celú sériu, ale zatiaľ sa na ňu nechystám.

Na rozdiel od Piesne, Pán prsteňov si fakt chcem prečítať. Lenže sa tak trochu (dosť) bojím, že ma to nebude baviť, pretože je to dosť stará séria a už v podstate klasika a tie ma teda vôbec nebavia. Ale určite si túto sériu plánujem prečítať, a keď nie Pán prsteňov, tak aspoň Hobita určite.

Čo sa týka tejto série, je u mňa asi na rovnako ako Pistolnice Amáni. Nemám poňatia o čom to presne je, viem, že je to prerozprávanie Tisíc a jednej noci a má to peknú obálku. Autorka je veľmi známa a jej ďalšiu knihu/sériu Flame in the Mist som mamke dala na zoznam, čo chcem na Vianoce. Určite sa čoskoro vrhnem teda aj na toto.

Tahereh Mafi je ďalšia veľmi známa autorka, od ktorej som ešte stále nič nečítala. Ale chcem! Toľko ľudí básni o tejto knihe a nejakom Warnerovi, že chcem vedieť, čo je na nej také skvelé. Takže keď raz na ňu dostanem chuť, tak určite kupujem a čítam!

Keď táto kniha vyšla, hneď som si ju chcela prečítať, no akosi sa stalo, že som sa k nej nedostala a ešte stále to tak je. Zo začiatku som počúvala dosť nenávisti na túto sériu, no poslednou dobou som videla samé kladné hodnotenia, ktoré ma presvedčili, že si ju určite raz prečítam. No kedy? To je otázne.

Zo všetkým spomenutých sérií, práve táto je taká, ktorá má najväčšiu šancu, že si ju prečítam. Prvý diel mám doma a dokonca som ho už dvakrát aj začala čítať, no tiež som to čítala v zlom období, takže som ju odložila a nedočítala. Ale fakt sa na ňu už chcem vrhnúť, takže keď prídem domov, možno ju hneď aj otvorím. Hlavne teraz po Star Wars VIII ju mám fakt chuť čítať. 

A ktoré populárne série ste ešte stále nečítali vy? Ktorú z týchto uvedených mi odporúčate, aby som ju okamžite prečítala?


13 komentárov:

  1. U mňa je to pri týchto sériach tak pol na pol - niektoré som čítala a iné nie. Napr. Pán prsteňov je srdcovka a GoT tiež :-) Z Percyho som prečítala prvé tri diely a ďalej akosi nie, z Havranieho cyklu zatiaľ jednotku, Illuminae akurát čítam, takže sa postupne stažím dobiehať to :D Ale nikdy sa nedá mať prečítané všetko :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej no, to je pravda, ale rada by som mala prečítané všetko :D a potom by som mala Guinessový rekord za prečítanie najviac kníh :D

      Odstrániť
  2. No z těhle jsem četla vlastně jenom LOTRa a po Vánocích zkusím GoT. Jinak abych pravdu řekla, většina známých sérií jde mimo mě, protože mi až vadí ten boom kolem nich a prostě Harry je jediná výjímka, kde mi nevadí počet dílů, protože je boží. U zbytku sérií mě dost štve, že jakmile se to víc prodává, autor musí těžit a tak k plánovaným dvoum nebo třem dílů vesele připíše dalších pět...:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej mne niekedy tiež vadí ten BOOM okolo kníh keď je, väčšinou ale pri takých, čo čítam v originály, lebo u nás nevyšli a potom prídu tu a ešte väčší hurhaj je okolo nich :D oooch a presne! Napr ACOTAR mal byť trilógia a teraz sa plánujú nové knihy... no ale aj kopa iných je takých, čo autorky povedali, že hej toľko dielov bud a potom zrazu... no tak ešte ďalších stopedesiat napíšem :D

      Odstrániť
  3. Percyho určite odporúčam, ale musíš brať do úvahy že zozačiatku je to skôr pre mladších takže humor a tak treba brať s rezervou... Ale druhá séria je už akčnejšia s ten svet je dokonalý 😍 ja som napríklad ešte nečítala Nástroje smrteľníkov ani nič od Cassandry Clare 😁 aj keď by som chcela, hlavne Pekelné stroje lebo tie obálky sú nádherné 😍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej veď toto viem, že zozačiatku je to skôr pre mladších, preto sa bojím, že to nebude mať na mňa taký účinok ako na väčšinu, keď už som dospelá :D CC píše dobre, ja som prečítala Peklné stroje a aj Nástroje, nástroje sa mi páčili viac, ale vraj teraz tá nová séria je najlepšia :D

      Odstrániť
  4. Teda musím říct, že jsme na tom téměř stejně! Kromě Drahokamů a Illuminae (ze kterých jsem byla obou naprosto nadšená, rozhodně ti je doporučuji!) jsem přesně tyhle známé série zatím nečetla. Obzvlášť teda Percy Jackson a Pán prstenů jsou pro mě skoro ostuda, protože všichni kolem mi to neustále doporučují :D Snad se k tomu nějak dostanu, a tobě přeji, ať si přečteš hlavně něco, co se ti bude líbit! :)
    Jinak máš moc krásný blog, vzhledově a hlavně úžasné fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Illuminae už chcem tak dlho prečítať :D a neviem prečo sa k tomu neviem dokopať :D a ďakujem krásne <3

      Odstrániť
  5. No mne sa Pasažier fáákt nepáčil. Toľko ľudí to ospevovalo, ale keď som sa do toho pustila, vôbec som nepochopila, čo na tom ľudia vidia. Okrem opisov miest, na ktoré hrdinka cestovala, som si nič iné neužila. Hlavné postavy mi boli nesympatické a ani po príbehovej stránke mi to nesadlo.
    Percy je naopak super. Jednotka bola druhou knihou, ktorú som čítala v angličtine a bolo to... zdĺhavé. Asi každé druhé slovo som si vtedy musela dávať do slovníka, no nevzdala som to. To hovorí asi za všetko. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No som zvedavá, čo to bude ten Pasažier, keď si ho konečne prečítam :D a to sm si pôvodne ešte chcela kúpiť ten americký hardback, lebo mal peknú obálku :D och ja tiež tak som čítala prvýkrát v angličtine, že som si všetko prekladala :DDD ale potom som prišla na to, že zbytočne, lebo tak to nikdy nedočítam :D

      Odstrániť
  6. Celé som prečítala jedine Drahokamy. Ako YA je to príjemné čítanie. Z Roztrieštenej som prečítala len prvý diel a ak by som išla do ďalších, tak to len kvôli jednej postave, takže nad tým moc nepremýšľam už :) Z Akty X mám prečítané Illuminae a to ma celkom zaujalo. Bolo to úplne iné čítanie, než som zvyknutá. :)
    Ja som napríklad nečítala z takých vykričaných sérií Trón zo skla.
    (Smiley)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. oooch Trón zo skla si musíš prečítať! :D a ja zase Illuminae konečne :D hej roztrieštená je taká, že akože si to chcem prečítať, ale kto vie kedy, keď sa mi zároveň nechce :D

      Odstrániť
  7. Ja som z týchto sérii čítala len Percyho Jacksona, no ked som čítala Zlodeja blesku tak som mala chuť ju odložiť a sa na tú sériu vykašľať, lebo mi to pripadalo ako kniha pre deti, ale ked som sa pustila do Mora oblúd tak ma to začínalo postupne viac baviť. Bolo to asi tým, že už bol predsa Percy trochu starší.:D Ďalej som čítala Drahokamy a začala som čítať aj Havraní cyklus no prvý diel mám ešte stále rozčítaný na poličke ale ako tak premýšľam tak sa k nemu asi vrátim a dám mu druhú šancu. :D Rada by som sa pustila aj do Pána prteňov a Piesne oha a ľadu, ale mám ten istý problém ako ty.:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať