streda 18. novembra 2020

Vianočné darčeky pre knihomoľov II.

Pred troma rokmi som článok na túto tému písala, no povedala som si, že je čas ho urobiť aktuálnejším. Niektoré stránky či spoločnosti už nefungujú a knihy nie sú aktuálne. Ak si však chcete pozrieť predošlý článok, ktorý sa mi aj po troch rokoch stále páči, tak klikajte tu.


Knihy knihy knihy

Ak sa chcete niekoho potešiť knihou, alebo možno chcete potešiť seba a mať pri tom vianočnú náladu, tak odporúčam hneď niekoľko kníh. Skvelé je napríklad 10 rande naslepo, čo je vianočná romantická jednohubka, ktorá má len samé pozitívne ohlasy, a ja už len čakám na Vianoce, aby som si ju mohla prečítať. Ak chcete trochu dospelejšiu romantiku, tak skvelé Christina Lauren vydávajú knihu In a Holidaze, ktorá znie ako ten typický filmový príbeh, ktorý vás nebude nudiť. A keďže je teraz na Netflixe populárny seriál Dash & Lily, nič nepokazíte ani s touto milou vianočnou knižkou, aj napriek tomu, že vyšla už pred pár rokmi.

Knižné novinky sú taktiež skvelým darčekom hlavne, keď neviete či danú knihu už dotyčný náhodou nemá. Ja vám hneď poviem, ktoré mať nebude! Na začiatku decembra vychádza nový diel v sérii Hry o život s názvom Balada o hadoch a vtáčatkách. Pre všetkých fanúšikov Harryho Pottera vyšlo nové slovenské vydanie, ktoré je na rozdiel od ostatných vydaní také práve slovenské, keďže obálky navrhol a nakreslil Slovák. Môžete kúpiť rovno celý box, na ktorom je ilustrácia Hedvigy a momentálne je na Martinuse s 15 percentnou zľavou. Pri fantasy ostaneme, keďže je tu aj nová Sarah J. Maas, ktorú vydáva Slovart pod názvom Rod zeme a krvi a takisto aj pokračovanie všade ospevovanej knihy
Meno vetra. Druhý diel nesie názov Strach múdreho muža a vydalo ju vydavateľstvo Aktuell. Pre mladých a zároveň milovníkov trilerov či detektívok, je tu kniha Ako nájsť vraha, ktorá ma samé pozitívne ohlasy a ja osobne sa neviem dočkať, kedy si ju prečítam. Ak chcete podporiť domáci trh a slovenských autorov, v decembri vyjde kniha aj Ivete Pernišovej, bookstagramerke z účtu u_sialky s názvom Anarchorance. Taktiež novinku s názvom V tieni vydáva 11. decembra Dominik Dán, a pred pár týždňami vydal novú knihu s názvom Smršť aj Jozef Karika. A ak vás bavia aj zahraničné trilery, tak Ikar vydáva novinku od Erik Axl Sund s názvom Bábkar, a Lindeni zase knihu Údolie od Bernarda Miniera. Pre viac kníh skočte na Albatros Media, ktoré má práve Vianočnú zľavu 25 percent a navyše aj poštovné zdarma.

www.martinus.sk


Ponožky

Ponožky sú vždy skvelá voľba a to nie len pre knihomoľov. Za posledné dva roky sa z farebných ponožiek stál trend, takže máte hneď niekoľko možností, kde nakúpiť. Fusakle sú taká stálica. Majú krásne a kvalitné ponožky, nájdete tam aj rúška, no knižné motívy na stránke nemajú. Tie knižné nájdete na stránke Martinusu, s ktorým spolupracujú. Majú napríklad ponožky Sherlocka, ktoré sú fakt pekné a nenápadne, ak nemáte radi príliš farebné ponožky, Malého princa, knižné hrdinky alebo aj 20 000 míľ pod morom. 

Ponožky nájdete aj na Dedoles.sk kde medzi motívmi nájdete lietajúce knihy, knižný kútik a poličku či Harry Potter ponožky. Samozrejme, Harry Potter ponožky sú dosť populárne, takže si ich viete kúpiť aj v bežných obchodoch ako je F&F (tam majú aj HP pyžamo a iné veci), H&M, Gate či Cropp.


Redbubble

Ak chcete kúpiť hocičo iné, dokonca aj tie ponožky no s motívom kníh, ktoré bežne nenájdete, bežte na Redbubble.com. Tam nájdete fakt hocičo. Či už ide o rôzne fandomy alebo rôzne vecičky. Môžete si kúpiť plagát Trón zo skla, vankúš Rhysanda (viete, aby sa vám lepšie zaspávalo na jeho peknej tváričke a nahej hrudi) či hrnček Vranej šestky. Je tam fakt hocičo a všeličo. Problémom však je, že ide o zahraničnú stránku, takže je drahé poštovné. Ale Redbubble je preto skvelý, že takmer každý týždeň majú nejakú inú akciu, takže mne sa zatiaľ stále podarilo objednávať bez poštovného alebo len s polovičným poštovným. Hlavne pred Vianocami sa akcie menia, takže pravidelne sledujte stránku. Môžete natrafiť na poštovné zdarma alebo rovno zľavu na darček, ktorý plánujete kúpiť. A často majú aj množstevné zľavy, čiže napríklad ak kúpite tri nálepky, platíte menej ako za dve a podobne.


Knižné sviečky

Knižné sviečky sa konečne dostali aj ku nám! Ja som si doteraz nikdy neobjednala knižnú sviečku, pretože všetky obchody boli z USA alebo Británie a poštovné by ma vyšlo ešte viac ako tá sviečka. No teraz mám pre vás hneď niekoľko možností, kde sviečky zohnať aj u nás. Nedávno si svoj obchodík otvorila bookstagramerka bookishselenophile, ktorý nájdete na instagrame aj na etsy pod názvom Seleno Candles. Nájdete tam sviečky inšpirované napríklad sériou Na dvore z tŕňov a ruží či knihou Zasnený neznámy. Jej sviečky stoja od 5 do 7 eur a poštovné vychádza na cca 2 eura. 

Ďalší obchodík s názvom Mystery Candles nájdete na slovenskej verzii etsy, teda na sashe.sk. Toto sú už trochu drahšie, no naozaj kvalitné a krásne sviečky. Nie sú vyslovene venované jednej knihe či sérii, skôr žánru. Okrem toho obchodík ponúka aj vianočné či svadobné sviečky.

Zatiaľ moje najobľúbenejšie sviečky sú však z obchodíku Papírová křídla, ktorý nájdete na fler.cz. Sviečky vyzerajú nádherne a majú takú slabú príjemnú vôňu. Síce nie sú vyslovene knižné, no môžete si z obchodíku kúpiť aj nádherné záložky či plagátiky.

A ak ešte nemáte sviečok dosť, tak najnovšie s nimi prišli aj Knižné maniačky, ich sviečky si môžete pozrieť na instagrame TU. A pre viac sviečok s konkrétnymi knihami navštívte obchodík Abyss Candle. Tu nájdete sviečky na naozaj kadečo, ako napríklad Vrania šestka, Zaklínač, Cudzinka, Hry o život či Nástroje smrteľníkov.


Obaly na knihy

Ďalším skvelým darčekom by mohli byť aj obaly na knihy. Ja som si stále hovorila, čo to je za blbosť, na čo mi je obal na knihu, veď nie som dieťa, snáď s tou knihou nič neurobím, no posledné mesiace si všímam, ako svoje knihy len hodím do tašky a potom ich vytiahnem pokrčené, a tak som si uvedomila, že by mi nejaký ten obal bolo treba. Krásne a kvalitné ponúka napríklad aj Martinus, doma vyrobené nájdete aj na sashe.sk a dokonca vlastné robí aj Perla, ktorá ich pridáva na svoj instagram.


A nakoniec vám dám len zoznam ďalších vecí, ktoré by sa knihomoľom páčili a zohnať ich viete všade alebo si ich viete dokonca urobiť samy. Napríklad taška. S konkrétnym dizajnom či knihou viete takú tašku kúpiť na Redbubble, krásne knižné ponúka aj Martinus, no tašku si môžete navrhnúť aj vy, ak navštívite napríklad stránku shirtinator.sk. Rovnako môžete zohnať aj nejaké knižné tričko. Samozrejme v bežných obchodoch kúpite tričká Harry Potter, Pieseň ľadu a ohňa či Pán prsteňov, no môžete si niečo konkrétne tiež navrhnúť. A v tejto dobe, v tomto nečase je vtipným a zároveň skvelým a dôležitým darčekom aj také rúško. Neodporúčam objednávať z lacných čínskych stránok ako Aliexpress, pretože tam sú väčšinou rúška, ktoré nechránia, no na Redbubble určite niečo nájdete.


2 komentáre:

  1. Hey dear! I loved your post and already followed you! I want invite you to visit and follow my blog if you want <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať