nedeľa 27. apríla 2014

Miranda Kenneally - Catching Jordan

Originálny názov: Catching Jordan
Autor: Miranda Kenneally
Séria: Hundred Oaks
Diel v sérii: prvý 
Žáner: YA, romance 
Dátum vydania: USA - vyšlo, SR - určite nevyjde 
Počet strán: 283
Hodnotenie GR: 3,89

Fun 5/5
Love 4/5
Boyfriend 5/5
Tears 1/5

Anotácia:  
Jedna z chlapcov
Ktoré dievča nechce byť obklopené nádhernými chlapcami každý deň? Jordan Woods nie je len nimi obkolesená, ona ich vedie ako kapitán a quarterback jej stredoškolského futbalového tímu. Všetci ju vidia len ako jednu z  chlapcov a to je fajn, keď sa jej podarí získať športové štipendium na skvelú univerzitu. Ale všetko pre čo doteraz tvrdo drela je ohrozené, keď na jej školu prestúpi Ty Green. Nie len že je skvelý QB, ale tiež neskutočne sexy. A po prvýkrát sa Jordan cíti zraniteľná. Dokáže udržať hlavu len pre hru, zatiaľ čo jej srdce vedie na opačnú stranu?  
 Zdroj anotácie: Goodreads.com
 
Môj názor (upozorňujem na spojlery!!):
- opravená recenzia!!

Nikdy nezabudnem, keď som tú knihu začala čítať a nemala som slov. Niekto by si mohol myslieť, že je to len obyčajná YA kniha, no nie je. Vtedy som ešte ani neočakávala pokračovanie len som dúfala, že to nie je koniec.
Kniha ma zaujala už hneď na začiatku, keďže by ste už všetci asi mohli vedieť, že milujem príbehy, kde hlavná hrdinka hrá chlapčenský šport. Skrátka je to moja droga čítať takéto príbehy. Popravde som vtedy nemala ani najmenšiu páru o nejakých pravidlách amerického futbalu. Nikdy som mu nechápala, veď si len prehadzovali nejakú loptu, skákali na seba a podobne. Ani to mi však nevadilo, aby som si tento šport zamilovala vďaka knihe. 
Hrdinka - Jordan Woods, je silné dievča, ktoré si nenechá kafrať do roboty, nebojí sa chlapcov a už vôbec sa nenechá urážať namyslenými roztlieskavačkami. Jej najlepší kamaráti sú chlapci a to je všetok vzťah, čo s nimi vôbec má. Až kým sa neobjaví nový chalan, ktorý je zhodou okolností hviezdny quarterback a Jordan sa bojí, že jej Ty ukradne post. No tento chlapec v nej okrem hnevu a žiarlivosti vyvoláva aj niečo iné. Jordan sa možno konečne niekto páči a dokonca je to chlapec!
"Nehovor mame a otcovi o Tyovi." Varovala som Mikea. 
"Prečo? Veď oni budú tak radi, keď zistia, že nie si lesbička."
Bolo zábavné čítať prvé pokusy Jordan o rande, bozky či podobné veci. Zábavné bolo aj čítať príbeh z pohľadu hráča futbalu. Čo si asi myslí a celkovo sledovať zápas. Dokonca som fandila akoby som to pozerala v televízore. No najzábavnejšie boli hlášky, ktorých je v knihe milión. Miranda vie naozaj ako rozosmiať čitateľov. Hlavná hrdinka neustále niečo vypotila, kvôli čomu som sa smiala ešte pätnásť minút. 
Ako som čítala, vedela som, že niečo nehraje. Nejako mi tam Ty nepasoval a začínala som ho neznášať. Mohol odhaliť svoju minulosť, svoje tajomstvá, aj tak som ho z nejakého dôvodu nemala rada a sama som ani nevedela prečo. Postupne som si obľubovala Sama Henryho, Jordaninho najlepšieho priateľa, ktorý by miesto futbalu sa mohol venovať herectvu, pretože som si nič nevšimla až kým tajomstvo nevyšlo navonok.
Miranda má takú čarovnú moc. Do príbehu zapojí dvoch chlapcov, nad ktorými si polovicu príbehu lámete hlavu a neviete, kto sa vám zdá byť lepší. Postupne vám zázračnou mocou prinesie na povedomie viac jedného a vy už máte jasno, aj keď vás celú knihu zavádzala.
Skvelé, skvelé, skvelé. Milujem túto knihu už nejaký ten rok či dva a nikdy ani neprestanem. Celá séria je skvelá, pretože aj keď nie priamo, stále sa dozvedáte niečo nové o hlavných postavách zo všetkých kníh v každej ďalšej. Určite si Catching Jordan prečítajte a pokračujte v celej sérii Hundred Oaks, pretože v štvrtej časti si užijete prítomnosť mnohých postáv z tejto časti a dokonca jednou z hlavných postáv tam bude aj Tyova malá sestrička.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať