utorok 23. decembra 2014

Becca & Krista Ritchie - Amour Amour || ako som sa zamilovala

Originálny názov: Amour Amour
Autor: Krista a Becca Ritchie 
Dátum vydania: 12/2014 
Počet strán: 347
Hodnotenie GR: 4,35

Fun  4/5
Love  5/5
Boyfriend  5/5
Tears  2/5

Anotácia: 
Thora James nezíska vysnívanú rolu v Amour - sexy novej akrobatickej šou v Las Vegas. Vie, že na to nemá v momente, keď stretáva hlavného akrobata v Amour. Sebaistý, očarujúci a nebezpečne príťažlivý, 26-ročný Nikolai Kotova žije z jeho prezývky "Boh Ruska". 
Keď sa Thora nevedomky ocitne na Nikolaiovej after-show, jej konkurz začne až príliš skoro. Neprofesionálne. Takto volá Nik ich "neexistujúci" vzťah. Thora sa mu však nemôže vyhnúť. Raz v budúcnosti totiž môžu byť partneri - akrobatickí partneri. Ale čoraz bližší vzťah s Nikom znamená hlbší pád do víru tohto hriešneho mesta a jeho divokého života.
Môj názor:
Takmer zo všetkých blogerov, ktorých sledujem ma najviac ovplyvňuje Judit. Mám pocit, že práve s ňou sa moje názory najviac stotožňujú. Hneď mi napadajú knihy, ktoré som čítala len vďaka nej, ako Scoring wilder, Ugly love či Addicted séria (a Calloway sisters), čo práve čítam. Okrem toho mám v to-read zozname aj napríklad I'll give you the sun. Všetko len vďaka nej, za čo jej ďakujem, pretože si všetky knihy získali moje srdce rovnako ako aj Amour Amour, ktoré som si rovnako prečítala kvôli Judit.

“I’m sure if the carpet had eyes, it’d be fixated on his cock too.”

Priznám sa vám, že jediná vec sa mi nepáči na tejto knihe, a tou je anotácia. Je dlhá, dosť prezrádza a som úprimne rada, že som si ju neprečítala. Okrem toho sa mi ťažko prekladala, takže ju nemám rada ešte viac.
A okrem tej anotácie? Nenachádzam takmer nič. Pretože táto kniha bola úžasná. Možno je to aj silné slovo, no to vôbec nevadí. Toto dielo si to zaslúži za originalitu, žiadny ľúbostný trojuholník, žiadne prehnané drámy (hlavne okolo vzťahov) a realisticky pohľad na svet.
Ako iste viete, ak ste čítali anotáciu, kniha sa točí o akrobatickom cirkusovom vystúpení v Las Vegas, kam sa chce dostať hlavná hrdinka. Je to jej obrovský sen, no za ten aj treba bojovať, nič nepadá len tak z neba. Thora stretáva sexy Rusa, Nikolaia, a vtedy sa príbeh naozaj dostáva do pohybu, aj bez nejakých  nekonečných drám.
Poviem vám, že ma nikdy aerial vystúpenia nelákali, takže som si najprv myslela, že túto knihu vynechám, ale som neskutočne rada, že som sa k nej vrátila. Amour Amour ma tak veľmi nalákalo na akrobatické vystúpenia, až som si začala hľadať na YouTube rôzne videá a na Google cirkusy bez zvierat. Toto je totiž prvá kniha o aerial, ktorú som kedy čítala, preto ju považujem za jednu z najoriginálnejších New Adultiek. Vďaka tomu by som ju aj najradšej videla sfilmovanú.
Toto dielo má veľmi veľa pozitív, ktoré by mohli nájsť obecenstvo všade. Ako je spomínané aj pod anotáciou na Goodreads, žiaden milostný trojuholník. Kto ho neznáša tak ako ja, určite sa mu kniha bude páčiť.
Ďalším plusom je aj realistický pohľad na svet. Až pri tejto knihe som si uvedomila, ako hlavným hrdinkám vždy všetko padne do lona. Síce môžu mať svetové problémy, takmer vždy k nim šťastie nakoniec dobehne a neminie ich. Narozdiel od nich, Thora musela za svoje šťastie tvrdo bojovať. Padla, niekedy až na úplne dno, ale nevzdávala to. Za to ju neskutočne obdivujem, pretože ja by som to na jej mieste dávno vzdala. Jedna prehra za druhou by ma zložili.
Najväčším pozitívom sú však postavy. Sú jedinečné, úžasné, svojské, vtipné, milé... Takto by som mohla pokračovať donekonečna. Často sa mi totiž nestáva, že by som milovala takmer úplne každú postavu. Niekedy zbožňujem vedľajšie a hlavné rada nemám, inokedy mi nesadne ani jedna. Tu si dokonca ani neviem vybrať, ktorá si moje srdce získala najviac či najmenej.
Začnem tými hlavnými, teda najprv Thorou. Ako som spomínala, veľmi ju obdivujem za jej vytrvalosť. Nevzdávala to a zostala silná pri a po všetkom. Každú chvíľu som čakala, že sa zlomí, no nestalo sa tak. Dokopy za celú knihu ma sem tam nahnevala len v niektorých momentoch, keď sa neozvala a mlčala. Ale jej myšlienkové pochody naozaj stáli za to, neraz som sa poriadne nasmiala.

"He's thinking about sex. I'm thinking about sex. We're all thinking about sex here."

Nikolai Kotova nezahanbil prezývku "God of Russia". Tak ako Dimitri z VA, aj tento krasoň si ma získal pri prvom stretnutí a nič nezmenilo môj pohľad naňho. Už to bolo dávno, čo som sa takto zamilovala do nejakej mužskej postavy. Jeho vystupovanie ma uchvátilo rovnako ako aj všetko ostatné. Sestry Ritchie naozaj vedia vytvoriť dokonalého chlapa, po ktorej bude každá túžiť. Obrovský, statný, vypracovaný a akrobaticky zdatný Rus, netušila som, že práve do takého sa zamilujem.
Ako som spomínala, autorky nezanevreli ani na zvyšné postavy. Všimla som si, že kladú dôraz na medziľudské vzťahy či už rodinné, kamarátske, alebo milostné. Thora si za ten čas v Las Vegas našla kopu priateľov, ako napríklad Camilu, barmanku snáď v tom najzaujímavejšom klube o akom som počula (a to hlavne vďaka Nikovým after-shows), alebo Johna, ktorý bol neustále ironický a pesimistický, čo mi miestami pripomínalo mňa.
Thora si však priateľov našla aj v kruhu Nikovej rodiny. Timofei, teda Timo ma zrejme spolu s Nikom zaujali najviac. Neviem si predstaviť knihu bez nich. Nebolo by to totiž ono. To, ako sa naťahovali, hádali a milovali (samozrejme ako súrodenci). Timo si mohol užívať moje ovácie takmer neustále, keďže vždy zo seba plodil nejaký vtipné či zaujímavé poznámky. Okrem toho sa mi páčil jeho štýl obliekania a hlavne maličkosť, ktorou si ma získajú takéto postavy vždy (tú sa dozviete, až keď si to prečítate).
Ani si neviete predstaviť, aká nadšená som bola z každej postavy, pretože boli naozaj všetky iné. Žiadna nebola taká istá, každá mala vlastnú osobnosť.
Becca a Krista majú zaujímavý štýl písania. Nie je nejako vyhradený a viditeľný, no je úžasný. Do knihy som sa totiž zamilovala v prvej sekunde a nevedela som ju prestať čítať. Celé dielo bolo ľahko čitateľné a ani angličtina nebola náročná, ak nerátam tie akrobatické výrazy. Smiala som sa takmer neustále, aj keď nešlo o najvtipnejšie výroky, ale celá ta situácia sa mi zdala byť zábavná. Vytvorili skvelé postavy a zamerali sa na vzťahy. Netočilo sa to len o láske dvoch postáv, išlo aj o sny, za ktoré treba bojovať. Celé to bolo premyslené, neprikrášlené a zábavné. Kniha ani nemusela mať kopu drámy na to, aby čitateľa zaujala.

“I’m feeling a lot lamer than usual. I mean, I know I’m half-lame most of the time, with flat comebacks and unintentional demonic glares. But I’m reaching new levels.”
Amour Amour vrelo odporúčam a ani nehovorím, že komu presne, pretože sa to podľa mňa bude páčiť každému. Nebuďte skeptickí a vyskúšajte. Sestry majú totiž naozaj talent pre písanie a ja sa budem odteraz modliť, aby Amour Amour raz vyšlo aj u nás a bolo sfilmované tam za mlákou.
 

3 komentáre:

  1. Jeeesus, prestante to všetci ospevovať :D Tá kniha sa posúva neskutočne rýchlo na mojej to-read poličke! :D Len keď ja na to nemám čaaas! :D agr

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to znamená len jedno - musíš si to prečítať a kašľať na všetko ostatné :DD

      Odstrániť
    2. No, mám v pláne dnes dočítať Unwind, potom chcem ísť na My True Love Gave to me... :D či jak sa to volá :D a potom toto no :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať