streda 17. decembra 2014

Easy Virtue - Mia Asher

Originálny názov: Easy Virtue
Autor: Mia Asher
Séria: Virtue
Diel v sérii: prvý
Dátum vydania: 12/2014
Počet strán: 205
Hodnotenie GR: 4,21

Fun  1/5
Love  2/5
Boyfriend  4/5
Tears  0/5

Anotácia: 
Láska je sebecká...
Moje meno je Blaire.
Som to zlé dievča.
Tá druhá žena.
Tá, ktorá nikdy nezíska muža na konci.
Som zlatokopka.
Som kurva.
Tá, s ktorou nikto nedrží.
Tá, ktorú každý rád nenávidí.
Ja sa tiež nenávidím...
Každý má príbeh. Ste pripravený na ten môj?
     

Môj názor: 
Možno si pamätáte na môj článok o anotáciách. Písala som o tom, aké sú niektoré nudné a iné vás tak veľmi nalákajú na knihu, že na nič iné nemyslíte. Anotácia k tejto knihe ma okamžite zaujala. Sľubuje totiž zaujímavú hrdinku, ktorá zrejme so sebou nenechá len tak zametať, a dokopy s obálkou aj veľmi zaujímavé scény. Takže hneď po objavení tejto knihy som to aj začala čítať.
 "I used to until I realized God is deaf. Now every time I kneel, it isn't to pray."
Aj napriek anotácii som od príbehu veľa neočakávala. Bolo jasné o čo pôjde, no úprimne som si to predstaviť nevedela. Bola som však prekvapená, keď sa kniha začala v úplne inej dobre než som čakala. Nechápte ma zle, stále to bolo v 21. storočí, samozrejme, ale myslela som, že ide o New Adult knihu a ja som sa zrazu ocitla na
chodbách strednej školy. Na šťastie sa kniha spamätala a ja som si mohla užívať život zbohatlíkov v New Yorku.
Aj napriek tomu, že sa autorka presunula v čase a priestore som o knihe nemala vysokú mienku. Nebola hrozná, no vždy som si našla niečo, čo mi vadilo. Miestami mi to prišlo až príliš nereálne, inokedy mi vadila tá "nenormálne ťažká minulosť" hlavnej hrdinky.
Sentimentálne reči, seba-ľútosť, zhadzovanie samej seba či "nie som pre teba dosť dobrá" tiež na kvalite knihy neprospeli, ale prehrýzla som sa cez to.
V knihe sa toho veľa nedeje, a aj napriek tomu som mala pocit, akoby som prečítala trikrát viac strán, než to v skutočnosti má. Keď som sa dostala už takmer nakoniec, tak som si tak zaspomínala, cez čo som sa už prehrýzla a prišlo mi to, akoby sa všetko odohralo strašne dávno, čo sa mi aj páčilo.
Ako som spomínala, takmer nič sa v tomto diele nedeje, dej tu nie je v podstate žiadny. No aj napriek tomu je ťažké sa od knihy odtrhnúť, teda aspoň pre mňa bolo. Vždy som premýšľala, čo sa asi stane a ako to bude pokračovať, aj keď sa dá kniha dopredu nalinkovať a predpokladať.
Jedným z hlavných ťahačov bol sex. Keď si spomeniem na všetky erotické romány, čo som čítala, dokážem ich rozdeliť do troch skupín. Erotické romány, ktoré sa len hrajú na erotické, pretože tam sú dokopy tri scény a kopa rečí - napríklad také Gabrielovo inferno. Druhou skupinou sú erotické romány, v ktorých je dosť scén so sexom, no všetky sú tie isté dookola a niektoré sú obohatené nezmyselnými rečami dvoch typov - "Čo mi to robíš?" a "Si dobrý, ide ti to, ejha aký biceps a pod.". Treťou skupinou sú erotické romány, v ktorých tie sex-scény naozaj stoja za to. A Easy Virtue tam určite patrí.
Každá scéna bola naozaj úplne iná a vzrušujúca. A tým naozaj iná myslím NAOZAJ iná! Zopár osôb sa tam vystriedalo, niekoľko miestností tiež. Nebol to len nudný sex na posteli striedajúc dve polohy. Niekedy som až nechápala, čo to autorka opisuje, pretože sa to jednoducho nedalo ani predstaviť. Noha sem, ústa tam, ruky inam.
Kniha sa ani nedá označiť za romantickú, pretože tam toho nie je veľa. Hrdinka sa totiž vyhýba láske viac než Christian Grey, a to je už čo povedať. A vlastne práve toto sa aspoň mne na knihe veľmi páčilo. Žiadne sladké rečičiky kade tade či cukríkové božteky.
Autorka sa okrem erotických scén vyhrala aj s postavami či už v dobrom, alebo v zlom.
Tá hlavná, Blaire, ma naozaj zaujala. Niekedy som premýšľala, že mať takú kamarátku by nebolo na škodu. Miestami, keď začala s tými už spomínanými rečami seba-ľútosti ma iritovala, no inokedy sa mi veľmi páčila. Nenechala si reptať do života a ani sa urážať. Vždy sa ozvala s nejakou poznámkou alebo sa zahrala na sexy zvodkyňu. Moje srdce si získala práve v dvoch pasážach. Keď sa ozvala a nenechala sa urážať, a keď sa dokonca aj pri sexe rozhodla nepočúvať chlapa a nenechala ho stále veliť. Skrátka žiadna Anastasia Steelova!
A keďže vám nič viac nechcem vyzradiť ohľadom jej chlapov, tak vám toho veľa nepoviem. Bolo ich síce viac, no moje srdce si najviac získal Ronan a Lawrence. Dvaja rozdielni muži, medzi ktorými som si spočiatku ani nevedela vybrať. Nakoniec som sa rozhodla a môžem úprimne povedať, že Lawrence u mňa vyhral. Možno mu autorka v knihe nevenovala dosť pozornosti, ale niečo mi hovorí, že sa o ňom dozvieme viac v druhom diely. Z neznámych dôvodov bol pre mňa tajomným ťahačom príbehu s nejakým temným tajomstvom.
Spomínala som už, že sa kniha dá ľahko predpovedať od začiatku, ale ten koniec som naozaj nečakala. A keď som pretočila stranu a zistila, že to je koniec, takmer ma porazilo. Kniha sa nezdala byť nejakým skvostom, dokonca som si ešte v polovici myslela, že to je obyčajný priemer, ale čím bližšie som bola pri konci, tým lepšie to bolo a tým viac si to získavalo moje srdce. Preto je trochu ťažké ohodnotiť túto knihu, pretože váham medzi 3,5* a 4*. Dajme tomu, že je to niečo medzi.
Neviem sa dočkať pokračovania. Podľa mňa bude druhý diel dokonca lepší, ak teda skončí tak, ako to chcem ja (o čom inak silno pochybujem). Budem si však musieť ešte počkať.
Tiež verím, že sa toto dielo môže stať aj populárnejšie, keď nastane ten správny čas, veď len práve vyšlo. Inak vám túto knihu odporúčam, hlavne ak máte radi erotické romány, sexi milionárov a fakt veľmi sexi milionárov. Pretože o čo iné môže ísť, keď je hlavná hrdinka zlatokopka?


Ja a kniha: v podstate jeden deň, keďže som začala čítať po polnoci a dnes som to aj dočítala; v angličtine.
Obálka: veľmi... zaujímavá. Taka originálna, lebo väčšinou je na obálke stále párik.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať