pondelok 11. mája 2015

Emma Chase - Overruled

Originálny názov: Overruled 
Autor: Emma Chase
Séria: The Legal Briefs
Diel v sérii: prvý
Dátum vydania: eng 4/2015
Vydavateľstvo: Gallery Books
Počet strán: 272
Hodnotenie GR: 3,90

Fun  3/5
Love  4/5
Boyfriend  4,5/5
Tears  1/5

Anotácia: 
Stanton Shaw, ako obhajca v DC si udržuje svoju myseľ čistú, otázky ostré a je takmer nemožné mu odporovať. Nevolajú ho Zvodca Poroty pre nič za nič - s jeho južanským prízvukom, odzbroujujúcim úsmevom a úchvatnými zelenými očami je naozaj ťažké povedať mu nie. Muži chcú byť ním a ženy zase s ním.
Stanton má plán. A na chvíľu sa jeho život tohto plánu aj držal.
Až kým Stantonovy jedného dňa nepríde pozvánka na svadbu jeho stredoškolskej lásky, ktoré je zároveň aj matka jeho milovanej desaťročnej dcéry. Jenny sa vydáva - za niekoho, kto nie je on.
To jednoznačne nepatrí do jeho plánu.

Môj názor:
Najprv ma ani nenapadlo, že Emma Chase je autorka, ktorá napísala aj sériu Tangled. Síce som sa pustila do prvej knihy, no stále som ju nedočítala, ale nie preto, že Emma nevie písať, len som proste nemala čas. A potom som objavila toto. Ako som čítala tú anotáciu, tak som si len hovorila, že toto ma baviť nebude. No po mojej závislosti na Suits som si povedala, že si chcem prečítať čosi o právnikoch a tak sa mi Overruled perfektne hodilo do plánu.

Absolútne som nečakala dej, ktorý sa mi naskytol. Možno aj preto, že sa mi nechcelo čítať tú enormne dlhú anotáciu a dostala som sa rovnako ďaleko ako som vám aj hodila tu na stránku. Čiže o akejsi Sofii som nemala ani potuchy. Až kým sa tam neobjavila a mne nedošlo, o čom toto dielo naozaj bude.
Stanton sa ako mladý stredoškolák naozaj činil. Svojej milovanej Jenny urobil dieťa, no narozdiel od väčšiny jeho rovesníkov sa rozhodol, že sa o svoju rodinu postará. Avšak nikto nečakal, že ho Jenny pošle splniť si svoje sny, splniť si svoje sny až do New Yorku na výšku. Po desiatich rokoch Stanton, stále zamilovaný do Jenny si užíva svoj život naplno ako uznávaný právnik vo Washington. Vždy má po ruke svoju prekrásnu kolegyňu a najlepšiu priateľku a udržiava stály kontakt so svojou dcérou. Až kým ho jedného dňa jeho milovaná Jenny neprekvapí.
Určite viete, že neznášam zamilované trojuholníky, no vďaka tejto knihe som prišla na to, že to platí len v prípade dvoch mužov a jednej ženy. Absolútne som nečakala, že sa tu zjaví Sofia, pôvodne som si myslela, že Stanton pôjde presviedčať Jenny, aby sa k nemu vrátila a o tom to celé bude, ale vôbec to tak nebolo, za čo som naozaj vďačná.
Kniha ma pohltila už od prvého momentu. Páčilo sa mi, že nám Emma ukázala udalosti, ktoré sa stali pred hlavnou zápletkou. Predstavila nám to, ako sa Stanton s Jenny dostali tam, kam sa dostali a zároveň nám sťažila výber obľúbenej hrdinky. Pretože kto by to čakal, Jenny bola naozaj super a mala som ju rada, rovnako ako Sofiu. Fajn, priznávam sa, Sofia ma uchvátila viac, ale Jenny jej úspešne konkurovala.
Zamilovala som si svet právnikov, páčilo sa mi, že sa Emma venovala aj tomuto a celá kniha nebola o tom, ako Stanton narieka nad Jenny. Keď nad tým tak premýšľam, tak si pamätám, že som až čudovala, pretože to autorka zbytočne nenaťahovala a vyšla s farbou hneď von. Nemusela som sa trápiť nad hlúposťou postáv, ktoré nevedia čo chcú, pretože na to v podstate aj dosť rýchlo prišli.
Úplne som si zamilovala postavy. Fakticky všetky. Jenny bola zlatá, aj ten jej snúbenec, ktorého meno som stihla už zabudnúť. Jake bol super a Brent ešte lepší. Takmer neustále som sa smiala na tom, čo zapotil, ale škoda, že mi skôr pripomínal takého teploška-najlepšieho kamoša. Inak som bola dosť prekvapená, keď autorka zapotila, že si Brent ide uloviť ženy alebo čo, lebo som fakt myslela, že je gay.

"Just sit back down, Sofia. This is a man thing - you wouldn't understand."
"Im sorry, did you just say, 'It's a maaaaaan thang'?"
"I don't talk like that."
"Well, that's how Neanderthal sounds in my head. Im just waiting for you to grunt, pound your chest, and rub som sticks together. Or have you not discovered fire yet?"

Sofia bola úžasná. Od prvého momentu. Zamilovala som si ju, pretože je právnička, mala dobré ústa, čiže povedala, čo prišlo, bola vtipná a proste... Sofia. Úplne si ma získala. Kto si vezme na statok samé štekle a päť kufrov? Niekoho mi hrdinka neskutočne pripomínala, ale neviem si spomenúť, že koho. Skrátka bola super, nič nepreháňala, bola kamarátka, a nahnevala sa v tú správnu chvíľu, kedy som aj dúfala, že tak zrobí.
Stanton... kto nemiluje sexy právnikov v obleku? Neviem či Stanton nebol až príliš dokonalý, pretože snáď žiadnu zlú vlastnosť nemal. Síce bol trochu slepý, ale inak sa správal milo, neubližoval, robil správne rozhodnutia, mal správne podrezaný jazyk a bol tak primerane vtipný. Navyše právnik. A v obleku. Dokonalosť. A potom sexy kovboj. Ako taký Ken.

"Did anyone else notice that dipshit Amsterdam starring at Sofia's ass at the softball game yesterday?
"I did."
"Like it had the cure for cancer written on it," Brent adds.

Ak sa nemýlim, tak Tangled je písané z Drewovho pohľadu, možno preto sa mi to nechcelo dočítať. Preto sa mi tu prekvapujúco páčilo, že autorka striedala pohľady. Aspoň som mala možnosť vidieť do hlavy aj jedného, aj druhého. Pretože tu to naozaj bolo potrebné. Inak už keď spomínam Tangled, tak sa v knihe objavuje Drew, len tak mimochodom. A spomeniem s tým už len to, aká škoda, že tu autorka využila o niečo menej vtipu než v Tangled.
Inak knihu naozaj odporúčam, oplatí sa prečítať. Je to jedna z tých new adultiek, ktoré sa vám budú páčiť aj so samými klišé momentami a ani tie veci, ktoré by vás inde znervóznili, vám tu neprivodia nervový záchvat. Skrátka skvelá oddychovka, či už na zasmiatie alebo na zaľúbenie sa do postáv.

2 komentáre:

  1. Tak anotácia by ma na knihu asi nenalákala, ale tvoja recenzia rozhodne hej. Tuším si to idem pridať do to-read :D :D

    Btw, tá druhá hláška nemá chybu :D:D:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. daj daj, super to bolo :D ja som sa viac smiala na tej prvej :DD

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať