štvrtok 28. decembra 2017

Zhrnutie roka 2017 || KNIHY

Ja som si stále ešte nezvykla, že musím písať rok 2017 a ono už bude 2018? Ako sa ten čas tak rýchlo hýbe? No, ale každopádne som tu opäť raz s nejakým tým ročným zhrnutím, ktoré som nanovo vyšatila. Kedysi som pridávala aj nejaké tie moje tohtoročné pamätné momenty, blogové štatistiky, knižné ceny a nakoniec aj tie filmové, no rozhodla som sa urobiť len knižné a filmové ceny, ktoré rozdelím do dvoch článkov. Nemyslím si, že by vás totiž zaujímalo, koľko ľudí ma sleduje, a čo pekné som tento rok dokázala.
Tak hor sa na Knižné ceny 2017!


 Jednoznačne najhoršou knihou bol Vesmír na pleciach. Síce to nebolo úplne katastrofálne, no vôbec ma to nebavilo, postavy nezaujali a príbeh na nič.

Keďže som o ACOWARe písala úplne všade, už dávno môžete vedieť, že sa mi tento diel až tak nepáčil. Nebola to zlá kniha, veď som ju prečítala a dala jej 3 hviezdičky, no vôbec to nebolo také dobre ako ACOMAF a vôbec prvýkrát sa mi nepáčilo písanie SJM.


Ak ma poznáte dobre, tak viete, že strašne túžim po hrdinkách, ktoré pijú, fajčia a sú celkovo také sarkastické svine. Len málo kníh som s takýmito hrdinkami čítala a Parker je práve jedna z nich. Zamilovala som si ju, aj keď by sa dalo povedať, že bola skôr taká anti-hrdinka.


Kaz Brekker je môj nový manžel. Milujem ho. Celého. A je mi jedno, že neznesie dotyky, a je to v podstate vrah a zlodej, už keď Leigh opísala jeho vlasy, tak som sa zamilovala. ÁNO, do vlasov. A potom do zvyšku. A chcem len viac kníh kde bude môj milovaný.


Kate Stewart som objavila vďaka jednému zahraničnému blogu a mám chuť dotyčné dievča vystískať, pretože Kate píše dokonalo. Pri tejto knihe som sa tak zasmiala, ako už nikdy a síce som mala dvoch kandidátov na túto cenu, práve Kate ma rozosmiala najviac.


Prekvapujúco ma tento rok akosi obálky nejak špeciálne nezaujali. Áno, čítala som knihy s peknými obálkami, no žiadna nebola taká, že by mi vybila oči a ukradla srdce. Takže vyberám minimalistickú Temnejší tvář magie.


Drive som dočítala len nedávno a pôvodne som plánovala to ani nečítať celé, no nevedela som sa od nej odtrhnúť. Bola to dokonalá kniha, ktorá mala všetko, po čom som túžila. Sex, romantiku, utrpenie, inteligentnú hrdinku a plnenie snov.


Najväčším súperom víťaza Cracked Up to Be bola Eliza and Her Monsters, čo
bolo sladké a skutočné, no Cracked Up to Be mi vytrhlo srdce a nevrátilo. Bolo to zdrvujúce, zamilovala som si hrdinku, príbeh, vtip, písanie autorky. Úplne všetko.



Čo iné ak nie jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala? Po Six of Crows som nečakala, že to môže byť ešte lepšie, no bolo! Tie postavy! Ten svet! Ten príbeh! To písanie! Dokonalosť.



Márne som dúfala, že ešte príde niečo lepšie, neprišlo. Síce ACOMAF bol dobrý, milujem Drive a aj Cracked Up to Be, no Crooked Kingdom ma dostalo. Vzalo si moje srdce a môj mozog, ktoré už nikdy nedostanem späť.

Tak a čo vy? Ktoré knihy/postavy by ste zaradili do týchto kategórií? S ktorými súhlasíte?


4 komentáre:

  1. Nechcem byť zlá, ale Kaz už je môj, jedine, že by sme sa podelili :D Ale navnadila si ma na Cracked Up to Be, veď vieš, že ja tiež môžem také hrdinky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám pocit, že máš nejaké vidiny, lebo Kaz je môj a sa nedelím O:) :DD Cracked Up to Be bolo super, takže určite odporúčam prečítať :))

      Odstrániť
  2. Super článek, ale musím se přiznat, že tahle rozmyšlené já svoje přečtené knihy nemám. Upřímně bylo jich tolik, že nedokážu říct, kterého hrdinu apod. bych dala do jaké kategorie. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. chápem :D ja nad tým stále premýšľam, takže per mňa to je ľahké :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať