pondelok 1. januára 2018

Zhrnutie roka 2017 || FILMY

V predchádzajúcom článku ste mohli vidieť moje obľúbené a neobľúbené knihy za rok 2017, tentoraz to pre zmenu budú filmy, ktorým som minulý rok dala taký menší priestor po knihách, no keďže som neskutočný filmový závislák, tak som sa rozhodla, že urobím zvlášť článok. 

Režisér sa so zábermi v tomto filme naozaj vyhral. Snažil sa napodobniť originálny film, ktorý je taktiež plný takých vzdialených záberov mesta a podobne a presne takto vyzerá aj tento film. Úžasne sa naňho pozerá, pretože tie zábery sú úplné porno a hlavne keď sa k tomu pridá tá hudba do pozadia, ľutujem len, že som to nevidela v kine, pretože by to bolo skvelé vidieť na veľkom plátne.


Je ťažké vybrať si. Ak by šlo o zoznam piesní, tak jednoznačne vyhráva Atomic Blonde, ktoré malo dokonalú hudbu, ale ak beriem do úvahy originálne piesne, tak vyhráva La La Land. Je to jediný muzikál, ktorý sa mi páči, a ktorého hudba ma nenudila, ale som si ju spievala spolu s hercami. Dokonalé piesne!


Jednoznačne hudba z filmu King Arthur: The Legend of the Sword, ktorú vytvoril Daniel Pemberton. Zimomriavky som až mala v kine, keď išli niektoré melódie. Doteraz všetky stále dookola počúvam a sú ako stvorené do pozadia, keď píšem.



Ťažké vybrať len jeden. Cenu by som dala Emme Stone za La La Land, ale tá už za to vyhrala Oscara, tak vyberiem niekoho iného. Prekvapujúco vyberiem niekoho zo seriálu a to Noaha Schnappa, ktorý si zahral Willa v Stranger Things. Mám pocit, že tam zo všetkých detí hral úplne najlepšie a najradšej by som mu dala skutočnú cenu, pretože bol dokonalý!

Tu nie je o čom. Guy Ritchie je môj najobľúbenejší režisér, ktorého filmy sú tak originálne, že ho hneď spoznáte. Dokáže sa vyhrať s drobnými zábermi, stále vymýšľa niečo nové, do filmov si zháňa skvelých skladateľov a o hereckom obsadení ani nehovorím. 


Pôvodne som túto kategóriu neplánovala, ale potom som si všimla, že som vám nespomenula dostatok veľa filmov a mojich milovaných hercov. Jedným z nich je práve Timothée Chalamet, ktorý bol celkom neznámy, až kým si nezahral vo filme Call Me by Your Name, za čo si vyslúžil aj nomináciu na Zlatý Glóbus. A som rada, pretože hral úplne skvelo. Tento rok sa mu darilo, keďže si taktiež zahral vo filme Lady Bird, kde mal úplne iný typ postavy, no obe sa mu tak skvelo hodili, že sa už len teším na jeho ďalšie filmy.


Nový herecký objav je pre mňa u žien Astrid Bergés-Frisbey, ktorú som tento rok videla dokonca v dvoch filmoch. Nie len že je nádherná, ale aj sa mi páčilo ako hrala hlavne vo filme I Origins, ktorý odporúčam!


Opäť jasný víťaz. Chvíľu som chcela niečo iné vybrať, lebo nebudem snáď stále vyberať tie isté filmy na všetko, ale prečo by nie. Skrátka La La Land bol najlepší romantický film, ktorý som tento rok pozerala a dúfam, že takých natočia oveľa viac!


Neprekvapujúco vyberám Hviezdne vojny: Posledný Jedi, pretože to bolo omnoho lepšie než diel predtým, na konci bola najlepšia bitka vôbec a už sa neviem dočkať posledného dielu, ktorý si ani len neviem predstaviť, o čom asi bude.



Síce som videla len malo seriálov tento rok, no všetko boli skvelé a je ťažké si medzi Stranger Things, Handsmaid Tale, Game of Thrones a 13 Reasons Why vybrať, avšak predsa len za víťaza považujem Stranger Things. Áno, prekonalo to u mňa aj najnovšiu sériu Game of Thrones, ktorá bola väčšinou len frustrujúca a trochu aj nudná. Stranger Things bolo skvelé a hoc druhú sériu nepovažujem za lepšiu od tej prvej, stále to bolo úžasné!

Tento rok bol rok otrasných filmov. Ani si neviem vybrať medzi tými somarinami. Snehuliak, nová verzia Hriešneho tanca, To, The Room, Wonder Woman, nová Múmia, Alien: Covenant, Stealing Beauty, Ľadová archa či najnovšie Underworld. Všetky sú to filmy, ktorým som dala hodnotenie 5 a menej, no vyberiem si za celkovo najhorší film Snehuliaka, pretože to bola jedna katastrofa. Od úplne otrasných kamerových záberoch, cez hrozný scenár, chaotický dej až po totálne nezaujímavo vykreslený príbeh. Nehovoriac o tom, že som polovicu filmu vedela, kto je vrah. Kvalitne to dokakali. 



Najväčším sklamaním je To, na ktoré som sa neskutočne tešila, pretože to všetci ospevovali, aký skvelý film a neviem čo a pritom to bolo nudné, vôbec nie strašidelné, mala som pocit, že tie deti medzi sebou nemajú žiadnu chémiu, takže som im neverila ich kamarátstvo a ten koniec bol skrátka otrasný. Najlepší na tom bol len Bill Skarsgard.


Keďže som tu tento film ešte nespomínala, vyberám práve ten. Je to Špina, slovenský film o mladom dievčati, ktoré je znásilnené. Síce moji rodičia a ešte pár ľudí mi povedalo, že to nebol až taký skvelý film, no ja som to pozerala v takom čase, keď sme znásilnenie preberali v škole a dokonca som o tom písala esej, takže ma to strašne zasiahlo. Ani si nepamätám, kedy by som tak revala pri nejakom filme.

A čo vy? Ktoré filmy boli najlepšie, a ktoré najhoršie? Videli ste niektorí z mnou spomínaných filmoch? Páčili sa vám?


2 komentáre:

  1. Ja filmy veľmi nepozerám, skôr seriály a preto som aj z tohto zoznamu videla akurát tak Stranger Things :D A súhlas, Noah Schnapp podal úplne úžasný výkon.
    Z týchto filmov by som si asi chcela pozrieť La La Land, aj keď sa trochu obávam, či budem spokojná, keď bol okolo toho taký hype a prirodzene to zvýšilo očakávania. A ešte Call Me By Your Name ma zaujalo a taktiež It, na ktoré ma nalákal Bill Skarsgard, keďže ho poznám už z Hemlock Grove. Tak uvidíme či sa mi to bude páčiť :D

    http://book--hoarders.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. La la land si pozri! Ale je to také... že nie každému sa to bude páčiť, lebo zo začiatku je to také pomalé :D A Call Me by Your Name je na tom podobne, že je to také pomalšie :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať