piatok 1. augusta 2014

Add Yours: Knižná edícia (august)

http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/04/add-yours-knizna-edicia-uvodny-clanok.html 
Opäť som sa zapojila do ďalšieho projektu.
Tento je z dielne Judit
O čo ide? Je to akási knižná reťazovka, kde každý mesiac pridá Judit nové a originálne otázky, na ktoré budeme všetky zapojené blogy odpovedať.
Snáď som to vysvetlila zrozumiteľne, viac info nájdete po kliknutí na obrázok.
 
Autor s úžasným zmyslom pre humor
Tak tu musím hneď napísať Cassandru Clare či Kody Keplinger, lebo tým naozaj stačí pár strán a ja sa zvíjam na zemi od smiechu. Ale nechýba ani taká Richelle Mead či Zuzka Šulajová, ktorá vie vymyslieť skvelé trápne momenty, kedy sa nedá nič iné robiť len chichúňať z hlavnej hrdinky. Nedávno som objavila, že aj R.S. Grey je dosť dosť DOSŤ vtipná. 


Autor, ktorý si to u mňa poriadne pokašľal
VERONICA ROTH!!!! Úplne najviac. Pretože milujem Divergenciu, ale to čo ona porobila v Experimente, katastrofa. Pokazila mi celú sériu a dokonca mi zhnusila Tobiasa vďaka svojmu písaniu v dvoch pohľadoch. Veď z neho urobila ženu :(


Kniha, ktorú som čítal/a na verejnosti....a bol z toho poriadne blbý nápad.
V ŠKOLE (!!) som čítala druhý diel Fifty shades. Áno, vážne, v škole. Niektoré scény... no ja, čo sa nikdy nečervenám, som určite musela vyzerať ako paradajka. A do toho sa ma spolužiak stále vypytoval, čo to čítam. Och, tak vieš, môj milý, je to taká kniha... plná sexu. A nie je to vlastne ani jediná kniha s takou tematikou, ktorú som čítala v škole. V škole mám zvláštne chute na knihy haha.

Kniha, ktorá urobila moje detstvo o niečo krajším.
Ani tu si nedokážem vybrať len jednu, pretože mne detstvo urobili krajšie veľa kníh. V jednom článku (?? tagu??) som písala už moje knihy z detstva a tam všetky nájdete (asi Top týždňa :D). Ale krajšie detstvo mi určite zrobili Disney knihy ako Mulan, Malá morská víla, Leví kráľ či Pocahontas (aj keď ten koniec, akože to čo je? to je koniec pre deti???!!!!). A ďalej moje krásne knihy, leporelo zvieratkové a kniha o zvieratkách na farme. Juj, krásne to časy. 

Hrdina, ktorého každý miluje...okrem mňa.
Ja... ja neviem. Ja milujem väčšinu, čo aj ostatní. AHA!!!!! Bože ja som deb... dilino. Veď o tom by ste už mali vedieť, že ma vôbec nezaujal knižný Augustus Waters a nechápem, čo na ňom všetci vidia. Každý ho ospevuje a tak ďalej, mňa nejako nechytil. Pardon, možno si to len musím prečítať znovu. 

Hrdinka, ktorá mi je podobná (na ktorú by som sa chcela podobať)
To je jednoduché, nepodobám sa na žiadnu hrdinku, lebo také psycho ako som ja ešte nevymysleli (aj keď niekedy mám pocit, že som ako Adison z Veiled Innocence - recenzia). A chcela by som sa podobať povahovo ako? Povahovo určite Rose Hathaway, lebo je to bad-ass hrdinka! Nakopne zadok každému, kto ju nahnevá, je vtipná a má Dimitriho!! 


Postava, ktorá si ma získala viac, než hlavní hrdinovia.
Väčšinou to sú kamarátky hlavných postáv, lebo ma naozaj začína unavovať, že vo väčšine kníh sú hlavné hrdinky naivné husi a ich najlepšie kamarátky sú nadržané a schopné ženské.
V tomto prípade však poviem asi párik a tým je Shepley a America. Pretože America je skvelá kamarátka, ktorú si Pigeon (nebudem ju inak volať, lebo stále zabudnem jej meno - ďakujem ti Jamie McGuire) nezaslúži. A Shepley je zlatý milý a VERNÝ!! (počuješ to Maddox?!).

Pár, ku ktorého vzniku som sa modlil/a pomaly celú knihu/sériu (a keď to prišlo, prekonalo to moje očakávania ;)
(možno vám vyspojlerujem Hunger Games a TID ak ste nečítali) Teraz neviem či sa berie do úvahy aj súrodenecký vzťah (nieeee vôbec nemám na mysli TMI :D) alebo nejaký ten - tréner/študentka vzťah (nieee tu tiež nemám na mysli VA :D). Lebo práve tie dva páry - Jace a Clary a Rose a Dimitri (koľko a-čiek) - som chcela najviac, aby boli párik, lenže autorky im to stále sťažili. Alebo Katniss a Peeta! Pretože Katniss je stále zamilovaná do toho dila Gala, ktorého nemám rada. Alebo Tessa a Will!! Mám rada Jema, ale Herondale, je Herondale hah.


HOT TOPIC: Moja JEDNA rada, ktorú by som dal/a ostatným blogerom pri písaní recenzií (z pohľadu čitateľa)
Dajte si na recenzii naozaj záležať. Nepíšte ju hneď, rýchlo a zaraz ju aj publikovať, skontrolujte ju, premyslite si veci, opravte chyby. 
A po vizuálnej stránke by som tiež radila nejako recenziu zaujímavo upraviť. Snažte sa byť nápaditý, pridávajte obrázky alebo farebne značte dôležité veci. Ak je recenzia naozaj dlhá, takéto vylepšenia bodnú. 

Otázka na telo: Ako prežívam, keď niekto skritizuje moju obľúbenú knihu?
Začnem asi podobne ako Judit a poviem, že to záleží na type kritiky. Ak dotyčný rozpráva všetko negatívne o knihe a kritizuje každú jednu chybičku bez toho, aby to nejako obhájil, tak sa fakt nahnevám a fučím ako býk. Ale zase keď dokážem s niekym normálne konverzovať o tom, čo sa mu nepáčilo na knihe a povie mi logické dôvody, tak fajn. Každý má svoj názor. Možno ma to chvíľu bude žrať, že niekto nemiluje danú knihu ako ja ( :(((((( ), ale to je život, nie vždy s nami budú všetci súhlasiť. 
Ale napríklad nedávno som čítala recenziu na Divergenciu. Ešte som nevidela zlú recenziu na Divergenciu, ale veď každý máme nejaký názor. Lenže tá kritika sa mi zdala byť už taká smiešna, že som až neverila vlastným očiam. Nemám rada, keď niekto silou mocou vyhľadáva chabé dôvody, prečo danú knihu/sériu nenávidieť. 
Ale je tiež pravda, že si rada čítam negatívne recenzie na GR na niektoré knihy, pretože sa aspoň zasmejem. A často sa mi potom stáva, že mi to aj pomáha v písaní mojej recenzii, lebo aj napriek tomu, keď nejakú knihu milujem, prečítam si aj niekoho iného názor, uvedomím si zopár chýb a podám celkom objektívnu recenziu. Niekedy... keď si prečítam recenzie na GR... hihi :D


 A je ďalšie Add Yours za nami. Milujem tento projekt, pretože Judit má skvelé otázky :) Určite sa zapojte aj vy, ak ste tak ešte neurobili :))


11 komentárov:

  1. Trochu od veci ale máš strašne pekný dizajn a formátovanie článkov :)

    A teraz trochu k veci, asi nie je ani jeden bod (teda okrem posledných dvoch samozrejme), kde by som minimálne neuvažovala, že dám takú knihu, akú si dala ty :)

    Hlavne súhlas so Shepleym a Americou, Veronicou Roth a Fifty Shades, na ktorého čítanie mám tiež poriadne trepnuté spomienky :D. A vlastne tak čiastočne súhlasím aj s Augustusom, nieže by som ho neznášala, ale tiež nechápem tú fascináciu. Asi je to niečopodobné, ako ten "môj" Adrian :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :))

      Ako ja tiež, ne že neznášam Augustusa, ale nejak ma nechytil za srdce. A Adriana milujem :DD vo VA som ho nemala rada, lebo som tam team Dimitri, ale v Bloodlines... :33 Aj keď som už počula (čítala) u mnohých ľuďoch, že sa im Bloodlines nepáči, ja to stále zbožňujem :D

      Odstrániť
  2. Ty nemáš rada Augustusa? Smutné :(
    Knihu Pocahontas som mala aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nechytil ma za srdce :( tak veľmi by som si želala, aby sa mi páčil, ale nič :( :D

      Odstrániť
  3. Vrámci prvej otázky súhlasím so všetkým ! Autorky, ktoré si vymenovala zbožňujem, Experiment som ešte stále nečítala takže nemôžem porovnávať ale už so ho desím :D 50 shades čítať v škole ? :D :D :D :D tak to musel byť zážitok:D moja kamoška asi presne nevedela o čom 50s je a tak i ku knihe priložila ako záložku svätý obrázok :D :D :D Augustus nechytil ani mňa... ako bol v poho, ale až tak som nad ním nežasla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako nemusíš sa desiť Experimentu, lebo ako niektorým ľuďom sa to fakt páči :DD
      kto nemôže vedieť o čom 50 shades je :DDD presne :D v poho, ale nežasla som za nim... ale zase to je v tom. možno je príliš reálny (ak nerátame tie samé citáty, ktoré mu vychádzajú z úst). Chápeš, ostatné autorky robia hrdinov sexošov bad boys a neviem čo, a tento bol milý zlatý a dobrý :D

      Odstrániť
  4. Skvěle zodpovězené otázky! Pobavila jsi mě. :D To já jsem ve škole jednou četla jeden z dílů ze série Bratrstvo černé dýky od J. R. Ward, kde je taky spousta milostných scén, a když se mě spolužačka zeptala, co to čtu, úplně jsem zrudla a nevěděla, co odpovědět. :D S Americou a Shepleyem plně souhlasím, bavili mě mnohem víc než Abby a Maddox. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som toto bratrstvo černé dýky raz začala čítať a už v prvej polovici tam také pasáže čiže chápem :D
      mňa ani nie že bavili, ale proste boli takí... normálnejší :DD a zlatí :D a nerobili mi nervy :D

      Odstrániť
  5. Jezisi.. vtipne je ze s vetsinou co jsi tu rekal souhlasim.. pary kterym si fandila si vybrala uzasne.. hrdinu / herce ktereho ostatni miluji ale ty ne jakby smet, tez nechapem co na nem ostatni vidi a ani u dalsiho si se nefelila..
    A ta skolni cetba..:D Jako 50odstinu do skoly...ehm..:D byla bych tez ruda ako paradajka..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D 50 shades už len do školy! :D len sa obzerať či mi niekto nepozerá ponad rameno a nečíta alebo čo :D a najhoršie je, že ja sa pri takých pasážach usmievam ako mesiačik na hnoji, čiže sa ešte škeriť od ucha k uchu tiež nepomáhalo :D

      Odstrániť
  6. Fú :D Akurát píšem naše,a myslím si že budeme mať pár podobných odpovedí!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať