utorok 8. mája 2018

Prečítané & videné || apríl 2018

Poslednou dobou akosi nemám chuť čítať ani nič pozerať, takže toho je tu fakt málo. Jedna skvelá kniha, nič moc filmy, ale super seriály! Nezabudnite mi písať, čo ste prečítali a videli vy, alebo či ste čítali a videli niečo z týchto mojich spomenutých vecí.

Nevernight - Jay Kristoff
Tu len tak v skratke, keďže je na blogu recenzia. Mia bola pri tom, keď jej popravili otca za zradu. Potom ju odtrhli od matky, a tak ostala sama. Prichýlil ju istý obchodník, ktorý z nej vytrénoval vrahyňu dostatočne dobrú na to, aby sa mohla pripojiť k istej skupine vrahov. No najprv ju čaká výučba a skúšky, pretože len tí najlepší sa stanu vrahmi.
Bola to skrátka jedna dokonalá kniha. Fakt som mala obavy, že ma to nebude tak baviť, pretože to nie je podľa mňa práve najznámejšia kniha a okrem toho je písaná veľmi zvláštne, keďže má napríklad poznámky pod čiarou. Ale akonáhle som prekonala nejaké prvé tri pomalé kapitoly, bolo to odrazu také dokonalé, že sa to okamžite stalo jednou z mojich najobľúbenejších kníh vôbec. Určite odporúčam!
5/5*

Renegáti - Marissa Meyer 
Opäť je na blogu, recenzia, takže sa tu nebudem rozpisovať. Kniha je písaná z dvoch pohľadov, z dobrého a zlého. Nora je Anarchistka, jedna z tých zlých, ktorá sa snaží pomstiť svoju rodinu a strýka. Adrian je Renegát, syn najlepších Renegátov, ktorí mu nechcú dovoliť riskovať život.
Marissa píše skvelo, takže ma to hneď dostalo, veľmi sa mi páčili tie všelijaké schopnosti aké vymyslela a aj to, že Nora je tá zlá. Ale celkovo to nemalo žiadne veľké zvraty či akciu, a podľa mňa to rozhodne nebolo lepšie ako Mesačné kroniky.
4/5*

 Charmed
Z ničoho nič ma proste chytila nostalgia a dostala som chuť pozerať Čarodejnice. Pamätám si, ako som to pozerala ako decko a stále som sa so sestrou a aj jej kamarátkou hrala na čarodejnice. Dokonca sme si urobili Knihu tieňov.
Úprimne neverím, že by niekto tento seriál nepoznal, ale keď to tak náhodou je, tak ide o taký fantasy seriál, kde tri sestry po smrti babky odrazu získajú čarodejné schopnosti. Spolu so schopnosťami však prichádzajú hrozby v podobe zlých zaklínačov a démonov, ktorí buď ohrozujú nevinných ľudí, alebo sa snažia získať ich schopnosti. 
Som si istá, že keby som začala tento seriál pozerať po prvýkrát teraz, tak by som nebola taká nadšená, pretože predsa len tam skoro v každom diely niečo nedáva vôbec žiaden zmysel a tie efekty sú také smiešne, že až nechápete, ako to mohli odvysielať. Ale tá nostalgia skrátka vyhráva nad všetkým.
Stihla som zatiaľ pozrieť prvé tri série, ktoré sú podľa mňa aj najlepšie. Stále je moja obľúbená čarodejnica Phoebe a asi navždy budem zamilovaná do Colea, Leo ma nejak nikdy nelákal. 
7,5/10*

America´s Next Top Model
Konečne skončila najnovšia séria ANTM, ktorá bola po niekoľkých otrasných sériach skvelá, ale zároveň úplne hrozná. Viete, posledné série ANTM boli strašné, pretože sa to snažili zmodernizovať, a tak v jeden moment mohli napríklad hlasovať diváci alebo súťažili aj chlapi, čo nebolo úplne zlé, no už tie fotenia boli o ničom, nechodili tam žiadne skutočné hviezdy, stále ich fotil ten istý človek... proste nič moc. Tuším to aj zrušili a prevzala to VH1 s tým, že to moderovala Rita Ora, no všetci ju nenávideli, tak sa k tomu vrátila pre túto sériu Tyra. A priviedla všetko staré späť. Boli tam ľudia z prvých sérii, konečne zaujímavé fotenia a len čisto ženy súťažili. Problém bol, že vybrali úplne hrozné modelky, ani jednu som nemala rada a už som len chcela, aby to skončilo. A ešte ani nevyhrala jediná dobrá modelka, ktorá tam bola. Sklamanie. Aj to ma sklamalo, že tam bolo veľa takých žien a dievčat, ktoré už mali skúsenosti s modelingom, o čom pôvodne táto súťaž nebola, mali tam byť len úplne bežné dievčatá, ktoré to doteraz nerobili.
6/10*

Westworld
Keď seriál vyšiel, tak som si okamžite pozrela prvé dve časti, no potom som sa rozhodla, že sa mi to už nechce pozerať, a tak som prestala. A keďže som doteraz nemala čo pozerať, o tomto všetci básnili a vedela som, že už konečne po dvoch rokoch vychádza druhá séria, tak som sa rozhodla dopozerať tú prvú sériu. 
A bolo to super! Veľmi sa mi páči celý nápad s tým parkom, to, že tam je niekoľko hlavných postáv, že je to celé také tajomné a nechápete, čo sa deje. Aj ten koniec bol super, aj keď som vôbec nechápala, čo som teda zistila, tak som si musela nájsť na YouTube nejaké video, ktoré mi vysvetlilo úplne všetko, a po ňom som hneď mala voči seriálu ešte väčší rešpekt, pretože takéto niečo komplikované a premyslené nevidíte len tak hocikedy.
Ale akosi ma tie všetky zvraty až tak nedostali a celkovo ma to neohúrilo až tak, ako ostatných. Skrátka solídny seriál, ktorý sa oplatí pozrieť. Už začala aj tá druhá séria a zatiaľ sa mi páči viac ako prvá!
Inak ide o futuristický seriál, ktorý sa odohráva v istom parku, ktorí nie je len tak obyčajní. Jeho témou je divoký západ a ľudia si tam môžu ísť oddýchnuť, užiť si danú dobu, čosi sa priučiť alebo rovno odreagovať vraždením robotov, ktorí slúžia len na uspokojenie ľudí.
7,5/10*

Ready Player One
Na toto som bola v kina hneď na začiatku mesiaca. S Adi sme dávali spoločné čítanie knihy, aby sme ju mali prečítanú ešte predtým, než film vyjde a poviem vám, že to čítanie bolo zbytočné, pretože okrem základnej myšlienky, teda zlatého vajca, OASISu a postáv, to bolo niečo úplne iné. 
Ak neviete o čo ide, príbeh sa odohráva vo futuristickom svete, kde ľudia trávia viac času vo virtuálnej realite, teda vo svete OASIS. Tvorca a majiteľ OASISu zomrel a do hry/sveta ukryl zlaté vajce, ktoré keď niekto nájde, stane sa majiteľom OASISu.
Hudba bola úplne dokonalá a snáď aj najlepšia na celom filme. Tie zmeny by neboli ani tak zlé, keby som sa vedela odosobniť od knihy, lenže tá sa mi tak páčila, že som to nedokázala. Takže ma film sklamal, hlavne teda to, že tam úplne zbytočne pridali nejaké Rebellion, čo vôbec ani nijak ďalej nerozvíjali, úplne pokazili Art3mis a celý ten vzťah medzi ňou a Parsivalom bol taký rýchly a o ničom.
6,5/10*

Children of Men
Skvelý nápad, ale nie tak skvelo spracovaný.
Príbeh je dosť podobný knihe Príbeh služobníčky. Totiž vo svete sa už nerodia deti a najmladší človek má osemnásť rokov. S hlavným hrdinom sa spojí jeho bývala žena, ktorá ho poprosí o pomoc, a tak ho zatiahne do nebezpečenstva, keď bude musieť pomôcť prepraviť tehotnú ženu do bezpečia.
Znie to ako niečo super, no v skutočnosti je to jeden riadny chaos, pretože svet tam skoro vôbec nie je vysvetlený, čo mi spočiatku nevadilo, no na konci proti sebe niekto bojuje a ja som tam bola riadne stratená. Totiž v pozadí toho celého, ako sa snažia prepraviť tehotnú dievčinu do bezpečia, sa konajú nejaké čistky imigrantov, sú tam nejakí aktivisti a potom armáda. Skrátka som vôbec nepochopila, čo sa tam deje, aj keď ma to celkovo zaujalo a bolo to natočené fakt skvelo. Hlavne na konci je taká zaujímavá pasáž, kde kamera sleduje hlavného hrdinu, niekoho zabijú a krv vystrekne rovno na kameru.
6,5/10*

Red Sparrow
Na tento špionážny film s Jennifer Lawrence som sa fakt tešila, ale bolo to niečo úplne iné, než som čakala. Ja som si pôvodne myslela, že ona bude nejaká od malička trénovaná ruská agentka, ktorá bude špiónovať niekde v zahraničí. V skutočnosti bola Jen ruská baletka, ktorá sa nechcene stala agentkou a hrala to na všetky možné strany. Vôbec nebola taká bad-ass ako som si myslela, že bude, aj keď sa celý čas tvárila, akoby jej niekto vraždil pred očami kocúra. 
Celkovo bol príbeh zaujímavý, ak ho porovnám s iným špionážnym filmom so ženskou protagonistkou, teda s Atomic Blonde, toto malo oveľa lepší a premyslenejší príbeh, napríklad ten koniec som nečakala. Ale nebolo to lepšie. Nebolo to rovnako dobre spracované, strašne mi vadilo, že sa niektoré ruské postavy rozprávali po rusky a iné po anglicky s ruským prízvukom, aj keď boli všetci Rusi, Jennifer hrala dosť priemerne a aj ten prízvuk bol spočiatku hrozný, a skrátka niečo tomu chýbalo
6,5/10*

Pacific Rim: Uprising
Tak toto bola totálna konina. Ak mate radi prvý Pacific Rim, toto ani nepozerajte. Úplne pokazili všetko, čo bolo na prvom diely super. Mohla som to čakať, že to bude konina, keď to už nerežíroval Guillermo Del Toro a ani tam nehral Charlie Hunnam. Začalo to ešte sľubne, chvíľu som si myslela, že to bude mať to otrepané a hrozné cliché, že zlá firma chce urobiť niečo zlé, ale bol tam taký malý plot twist a vykľula sa z príbehu úplná hovadina. Ale že totálna. Také somariny vymysleli, že som nevedela či sa smiať, alebo plakať.
Mohli vymyslieť hocičo. Mohli nejak otvoriť trhlinu a znovu bojovať s Kaiju. Mohli vytvoriť novú trhlinu a bojovať s ešte väčším Kaiju. Ale oni vymyslia Kaiju skrížených s Jaegermi, ktorí budú terorizovať svet a potom možno na konci sa pokúsia otvoriť trhlinu pálením laseru do vody... ALEBO! Si vymyslia, že útoky v jednotke neboli náhodné a uprostred sa nachádza sopka, cez ktorú sa dostanú do inej dimenzie a objavia Strážcov Galaxie a na pomoc im príde aj celý tím Avengers a popri tom cez sopku prejde aj Batman a jeho kumpáni a...
Dobre preháňam, ale bola to somarina. Ak vám nevadia také hluposti typu - 589ty film Transformers, tak je to niečo pre vás.
4/10*


4 komentáre:

  1. ANTM bolo v prvých sériach úplne da best, škoda, že sa to potom stratilo... a tie nové série už nie a nie chytiť tú iskru :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej no. aj sa vrátili naspäť k všetkému tomu starému v tej najnovšej sérii, ale stále to nie je ono :(

      Odstrániť
  2. Čarodejnice som ako mladšia milovala najviac na svete! Najprv som mala rada Piper, lebo sa pamatam že sa mi páčila jej ofina hh, ale potom tiež Phoebe❤️ musím si to znova kuknúť, keď konečne zmaturujem grr.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. napodobne :D ja vždy len Phoebe <3 lebo som bola zamilovaná do Colea :D anoo pozri si to :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať