pondelok 31. marca 2014

Top 10 vecí, ktoré urob predtým, než zmaturuješ

Top Ten Things to do Before You Graduate High School
by M.S. 


1. Choď na párty a ostaň triezva/y. Počúvaj ako tvoji opití spolužiaci hovoria o tom, že si nechcú pamätať tento večer, keď sa zobudia. Nikomu o tomto zážitku nehovor, nechaj si to len pre seba.

2. Raz po škole sa vydaj na cestu len jedným smerom a predstieraj, že utekáš od niečoho preč. Vypeckuj nejakú zlú popovú pesničku a spievaj si ju. Zastav na predmestí, keď ti mama zavolá, aby si prišla/iel domov, ale predtým, než sa otočíš na cestu späť, kúp svojmu malému súrodencovi veľký koláč. 

3. Pobozkaj svojho najlepšieho kamaráta. Nezáleží na tom aké ste pohlavie či akú máte orientáciu a nezáleží ani na tom či je to len nejaká rýchla pusa, alebo zapojíte aj jazyky. Aj tak sa na tom neskôr budete smiať a vždy ti spomienka na to vyvolá úsmev na tvári.

4. Zapáľ si cigaretu. Nechaj ju nech ti rozdráždi hrdlo a kašli, nahlas.

5. Stoj si za tým, v čo veríš. Keď sa na tebe polovica školy smeje, ber to s hrdosťou. Niekto s tebou súhlasí, aj keď je príliš vystrašený, aby to priznal nahlas.

6. Urob si nepriateľov. Urob také chyby, kvôli ktorým sa ti zrúti svet. Strať všetkých a všetko kvôli týmto chybám. Iba keď padneš zistíš, že len ty sa dokážeš vyškriabať späť hore. 

7. Seď na niekoho streche a rozprávajte hodiny. Zabudni na večeru a hovor o svojich skutočných príbehoch. Nechaj padnúť svoje múry kým v pozadí šteká pes. Hovor o bohovi. Počúvaj.

8. Ukradni Bourbon z domáceho baru tvojich rodičov, prelej ho do fľaše od vody a schovaj pod umývadlo. Zmiešaj ho s čajom, keď si myslíš, že si už úplne na dne. Vylej to celé do umývadla, keď si myslíš, že je to príliš silné pre teba.

9. Nebuď stereotyp. Kúp si gramofón a kanady. Obliekaj sa len do čiernej. Nafarbi si vlasy namodro a prepichni si ucho, trikrát. Nezaujímaj sa o to, keď sa z teba niekto bude smiať.

10. Želaj si niečo presne o 11:11. Obleč si pyžamo naopak a dúfaj, že bude snežiť. Hľadaj odpovede na spodku fľaše. Predstieraj, že písanie vecí na ruku ťa robí špeciálnou/nym. Ver v hocičo. Ver vo všetko. Otvor každú knihu a pozri sa za každý roh. Už nikdy nebudeš tak vyzerať či sa tak chovať, alebo tak myslieť. Užívaj si to, kým to trvá alebo nenáviď každú sekundu. Ale cíť. Cíť každú jednú hlúpu vec.


 Nedávno som na toto narazila a neskutočne sa mi to páčilo, tak som vám to preložila. 
Čo z toho ste už urobili alebo by ste chceli urobiť? 


Druhé a tretie vyzerajú zaujímavo, len škoda že, po prvé - nemám vodičák, po druhé - nemám najlepšieho kamaráta/tku. 4,5 a 6 som už absolvovala dosť dávno a prvé či ôsme skúšať ani nemusím. Ostáva siedme, ktoré je v podstate nereálne, pretože nežijem v americkom filme, kde majú podobné strechy a kamarátov a celkovo také predmestie.


A už keď som pri tých pekných a zaujímavých veciach, tak môžem pokračovať. Dosť často premýšľam nad takými krásnymi momentami, keď si napríklad otvoríte knihu, vonku prší, urobíte si čaj a prikryjete sa dekou. Alebo sa prechádzate po pláži pri západe slnka, čítate knihu na pláži, kúpete sa v mori v noci, prežívate letnú lásku s nejakým cudzincom v cudzej krajine. Sedíte v kaviarni s notebookom a píšete alebo len čítate knihu pričom popíjate kávu. Prespávate u najlepšieho kamaráta/ky, ste hore až do rána a smejete sa či si rozprávate dlhé príbehy. Žijete ten krásny príbeh aký čítate v každom dievčenskom románe.
Koľko takých momentov by som dokázala popísať a márne dúfať, že sa to stane. Žiadna pláž, žiadny kamaráti, žiadna láska. Ostávajú mi len knihy a moje písanie. 
 

No do toho vám vojde škola a vás opäť pochytí stres a nervy. Učenie, čo vás čaká, známky, maturita... Radšej na to teraz nechce myslieť a idem si užívať posledné hodiny dnešného nič nerobenia predtým, než budem vstávať do školy a môj nudný kolobeh opäť začne. 



5 komentárov:

  1. Je to síce zaujímavý zoznam, ale asi by som nespravila nič z toho :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečo? :D nehovor, že si ani nič ešte nespravila :D

      Odstrániť
    2. No vlastne... spravila som iba jedno z toho. Tretí bod. Ale skončilo sa to hrozne a teraz sa už s tým kamarátom takmer vôbec nebavíme :D

      Odstrániť
  2. Na našej streche sa sedí vynikajúco ak by si chcela ;) :D ...Inak naozaj perfektný článok.

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať