piatok 18. apríla 2014

Abbi Glines - Fallen Too Far

Originálny názov: Fallent Too Far
Autor: Abbi Glines
Séria: Too Far, Rosemary beach
Diel v sérii: prvý, prvý
Žáner: NA, YA, Romance
Dátum vydania: USA vyšlo
Hodnotenie GR: 4,31
Počet strán: 300

Fun 4/5
Love 4/5
Boyfriend 5/5
Tears 3,5/5

Anotácia:
Má len devätnásť. 
Je dcéra jeho nevlastného otca. 
Je stále naivná a nevinná vďaka posledným trom mesiacom, ktoré strávila staraním sa o jej chorú matku.

Ale pre 24-ročného Rusha Finlaya je ona to jediné, čo preňho kedy bolo mimo limit. Peniaze za vinu jeho otca, zúfala snaha jeho matky vyhrať jeho lásku, a jeho šarm sú tri dôvody, prečo mu nikdy nikto nepovedal nie.
Blaire Wynn opúšťa malý domček v Alabame po smrti jej matky, aby sa presťahovala k otcovi a jeho novej žene do ich rozľahlej plážovej vily na pobreží Floridy. Nie je pripravená na zmenu životného štýlu a vie, že nikdy nezapadne do tohto sveta. A potom je tu jej sexy nevlastný brat, s ktorým ju jej otec nechal na celé leto, zatiaľ čo on ušiel do Paríža s jeho ženou. Rush je taký rozmaznaný, ako je nádherný. A tiež sa jej dostáva pod kožu. Blaire vie, že je všetko, len nie dobrý pre ňu a nikdy nebude verný nikomu. Je zničeny a má svoje tajomstvá, o ktorých Blaire vie, že ich nikdy neodhalí, no napriek tomu všetkému...
Blaire do toho padla ešte hlbšie.
Zdroj: goodreads.com


Môj názor (upozorňujem na spojlery):
Na začiatku tohto roka som mala neskutočnú náladu čítať, čo sa mi dostalo pod ruky... respektíve oči. Z Easy, kedy som hľadala lásku medzi študentom a učiteľom som vďaka potetovanému hlavnému hrdinovi z knihy Easy presedlala na diela so sexy potetovanými mužmi. A tak som sa dostala k tejto sérii, na ktorej ma okamžite zaujala obálka. Tá mi evokuje leto a cnie sa mi za mojimi blond vlasmi.
Už po prvých stránkach ma to nesmierne zaujalo, keďže Blair má zničené detstvo starostlivosťou o chorú matku či chýbajúcou prítomnosťou otca, ktorý ju a jej matku opustil v tej najhoršej chvíli. Príbeh začína v aute Blair, ktorá sa presviedča, aby vošla do nádhernej plážovej vily, kde čaká, že uvidí otca. Lenže ku jej autu pribehne nejaký cudzí chalan a ona naňho vytiahne zbraň. V tento moment som sa zaľúbila do hlavnej hrdinky.
Blair sa dozvedá, že jej otec je v Paríži, spoznáva svojho nevlastného brata, ktorý sa k nej nespráva práve najmilšie a nevie, čo robiť ďalej. Ale Rush predsa len nie je taká sviňa. A tu sa nám začína skvelá kniha, ktorá vás nenechá napospas nude nikdy.

“Blaire, I’m not a romantic guy. I don’t kiss and cuddle. It’s all about the sex for me. You deserve someone who kisses and cuddles. Not me. I just fuck, baby.“ 

Hlavná hrdinka mi miestami prišla ako schizofrenička, pretože niekedy vytiahla zbraň, bol super odvážna a ja som vtedy skákala a dvíhala ruky nad hlavu, akoby slovenská hokejová reprezentácia vyhrala majstrovstvá sveta, inokedy bola tichá a dlho jej dochádzalo, čo sa okolo nej deje.  Skrátka mi niekedy prišla na mladší vek, než v skutočnosti bola.
Rush je ten typický chalan, po ktorých letím ja. Bad guy, potetovaný, popiercingovaný (ten piercing v jazyku sa bude VEEEĽMI spomínať hahahahahahah), tmavovlasý, skrátka orgazmus už len pri mene RUSH. Rush Finlay. No nehovorte, že to nie je meno ako pre nejakého rockového boha či gigola. Aj ona má svoje tajomstvá, o ktorých sa VĎAKA BOHU nedozvedáme tak skoro, pretože VĎAKA BOHU 2 nevidíme do jeho mysle. Nič v zlom, ja viem, že je to teraz v móde, no pohľady z oboch postáv mi začínajú liezť hore krkom. Nie ste v očakávaniach, nemôžete si predstavovať, čo si asi myslí ten druhý, keď to tam skrátka máte napísané. Fajn, beriem, keď je to urobené ako zvlášť kniha, inak ma to prestalo baviť.
Aj sexy Rush sa môže zdať ako schizofrenik. Raz je ku Blair milý, inokedy nie. Necháva Blair žiť v malom kumbáliku, kým on má celý dom pre seba. Veď jeho izba zaberá jedno celé poschodie.
Jednoznačne u mňa vyhrávajú pikantné scény, ktoré som čítala so stokrát väčšou vervou, než u sérii 50 odtieňov. Keď Blair prichádza domov a vidí cez sklenené dvere Rushov nahý zadok pohybujúci sa sem a tam, červenala som sa a musela som na chvíľku prestať s čítaním.
Sledujeme postupne sa vyvíjajúci  vzťah Blair a Rusha, popritom spoznávame zaujímavé vedľajšie postavy, ktoré sa vyskytujú ako hlavné postavy v ďalších dvoch sériach od Abbi Glines. (Grant - Perfection, Woods - Chance, pre vysvetlenie, Rosemary beach sú všetky tri série dokopy rôzne poprepájané)
Woodsa som naozaj zo začiatku neznášala, lebo mi to prišlo, akoby kazil vzťah Rusha a Blair. Neskôr som si ho natoľko obľúbila, až mi ho bolo ľúto. A Granta som milovala už od začiatku, keď naňho Blair mierila zbraňou a on sa z toho neskôr smial. Zhodou okolností som naozaj veľa postáv z knihy mala rada.
Hlavná hrdinka si našla prácu, skamarátila sa s Rushom, Woods a Grant ju ochraňovali a našla si aj najlepšiu kamarátku, čo viac si priať? Sex s Rushom. (mature content, sorry haha) Začnite čítať knihu a naozaj vám hovorím., že jediné na čo budete čakať, nie kedy sa zamilujú, ale kedy bude medzi nimi nejako super opísaný sex.
A tá radosť, keď konečne na to hupli. A ten smútok, keď museli skončiť a ja som nadávala, pretože som dúfala, že budú pokračovať neskôr. No aj tak sa moje túžby nakoniec vyplnili a ja som nemohla uveriť, že 50 odtieňov je naozaj také obľúbené. Prestávam čítať young adult a začínam new adult. Takéto scény sa mi veľmi páčia.
Koniec ma ani neprekvapil, pretože  som vedela, že ak to má byť séria, nemôže to byť nejaký skvelý happy end. Jednoducho by to nebolo ono bez kvalitne smutného konca, ktorý ma až rozplakal. Ešte v ten deň som začala čítať dvojku a spokojne si užívala pohľad na každé napísane "Rush".
Knihu odporúčam, hneď sa mi dostala pod kožu a séria sa zaradila k mojim oľúbeným. Autorka má talent, len nech pokračuje.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať