streda 30. apríla 2014

Cora Carmack - Faking it

Originálny názov: Faking it
Autor: Cora Carmack
Séria: Losing it
Diel v sérii: druhý
Žáner: new adult 
Dátum vydania: eng - vyšlo (gorila.sk)
Počet strán: 352
Hodnotenie GR: 4,01

Fun  3,5/5
Love  4/5
Boyfriend  5/5
Tears  4/5

Anotácia: 
Mackenzie "Max" Miller má problém. Jej rodičia ju nečakane prišli navštíviť do mesta, a keby videla jej nafarbené vlasy, tetovania a piercingi, mohli by sa jej ako dcéry vzdať. Ešte horšie však je, že očakávajú stretnutie s jej milým, prospešným  priateľom, nie chlapom menom Mace, ktorého krk zdobí tetovanie a hrá v kapele. Všetky jej lži sa začnú rozpadať, ale potom stretne Cadea. 
Cade sa prisťahoval do Philadelphie, aby sa venoval herectvu a zanechal svoje problémy za ním, v Texase. Doteraz sa však problémov nezbavil a mal len veľmi malú možnosť ocitnúť sa na javisku. Keď k nemu Max pristúpi v kaviarni s bláznivou požiadavkou, aby predstieral, že je jej priateľ, súhlasí. Ale keď Cade hraje rolu až pridobre obaja  sú nútení pokračovať v ľsti. A čím viac predstierajú vzťah, tým skutočnejší sa zdá byť.

 


Môj názor:
Po do-čítaní prvej časti som sa ihneď musela pustiť do pokračovania. A tu som si všimla, ako sa autorka zmenila v písaní a celkovo som mala pocit, akoby som čítala knihu od niekoho iného. Čo bolo len dobre, pretože som vďaka tomu zistila, že je Cora všestranná.
Pôvodne som si chcela Faking it prečítať ako jedinú knihu z celej série, keďže som všade čítala, že je to najlepší diel. Neskôr som však zistila, že hlavnou postavou je Cade z prvej knihy a tak som to začala pekne od začiatku. Cade bol v prvej knihe výnimka, akú som nečakala. Výnimka v tom zmysle, že ak je niekto príliš presladene zamilovaný a bráni hlavnému sexošovi v knihe v získaní hlavnej hrdinky, ide mi na nervy. Cade mal všetky tieto vlastnosti a aj tak som ho mala rada. To sa nezmenilo ani v tejto časti, aj keď som bola chvíľku skeptická, keďže on je ten dobrák a vždy bol.
The tattoo curving across his collarbone would have been spelled villian instead of villain if I hadn´t been there to stop him.
O Cadeovi sa v tomto diely dozvedáme oveľa viac. Autorka sa konečne rozpísala aj v opisovaní postáv a vedela som si ho nádherne predstaviť a slintať. On ani nemusí mať britský prízvuk haha. Golden Boy, ako ho Max rada volala, mi stále pripomínal, že on je ten perfektný chalan ako vystrihnutý z Hollywoodskeho bulváru, milý a nežný, no keď sa diali veci okolo Max, už nebol viac Golden Boy. Bol drsný, sexy a dravý. Neskutočne sa mi páčili obe jeho stránky, milý, rozumný, ale aj sexy a divoký. Hneď od začiatku mi ho síce aj bolo ľúto a ako som sa postupne dozvedala viac o jeho minulosti, takmer som plakala. Pri každej spomienky Bliss som ju pomaly začínala nenávidieť a je až vtipné, že túto hrdinku prvej knihy som v podstate mala rada a tu som si uvedomila, že je to len uplakané decko. Nemala som chuť ani čítať jej meno a už vôbec nie ju stretnúť na viacerých stranách.
A potom tam bola Max. Angry Girl. Tá sa mi zapáčila hneď. Červené vlasy, piercingi, tetovania, komu by sa nepáčila? Aj ona skrýva tajomstvá, kvôli ktorým sa uzatvára pred svetom. Veľmi sa mi páčilo, že je svojská, nenechá chlapom rečniť jej do života, je sebestačná istým spôsobom, umelkyňa atď. Je všetko, skrátka dokonalosť podľa mňa. 
Konečne nepoviem nič zlé voči písaniu dvomi pohľadmi, pretože tu sa to naozaj hodilo. Najprv som si pred čítaním myslela, že príbeh bude rozprávať len Max. Autorka je žena, a už keď písala prvú knihu z pohľadu dievčaťa, skrátka som čakala, že to bude Max.  Keď som však začala čítať, trochu sklamane som myslela, že to bude Cade. Nevedela som o tomto milom chlapcovi v podstate nič, no dávalo mi to akurát tak logiku, pretože je to séria a keď on pokračuje ďalej, bolo by trochu divné, ak by bola hlavná postava úplne niekto iný. A nakoniec to boli obaja. Perfektne sa mi to do knihy hodilo, čítať, čo všetko pred sebou taja a čo si jeden myslí o druhom. Týmto si autorka u mňa naozaj polepšila.
Dej tejto knihy bol originálny, teda aspoň som nič podobné ešte nečítala. Nebolo to to otrepané klišé, ako prvá kniha. Učiteľ-študentka spoznali sa predtým, než zistili, že sú učiteľ a študentka, aj tak žili šťastne až do smrti. Tú to bolo niečo úplne iné a stále sa objavovali nové veci, ktoré som nečakala. 
Bolo veľmi zaujímavé čítať, ako jeden na druhého pôsobí. Bolo smutné čítať, keď neboli spolu a dôvody prečo neboli spolu. Bolo vtipné čítať ďalšie hlášky z dielne CC (Cora Cormack). Kniha ma síce nechytila hneď na začiatku, nemala taký čarovný úvod, kde som hneď stretla sexy Brita a neskutočne som sa smiala. Celkovo tu bolo omnoho menej vtipov a viac drámy a smútku, aj tak kniha prekonala tú prvú. Neočakávané zvraty, vtip aj smútok, plač, všetko sa tam miesilo, všetky druhy emócii. Ani nespomínam, koľko, ako ich ja volám "veci na zamyslenie" tam takých viet bolo. Skrátka ste len čítali a premýšľali, kde si to zapíšete, hemžilo sa to tam krásnymi citátmi.
Cade sa dokáže skvelo vyrovnať sexy Britovi Garrickovi, no Max je omnoho lepšia postava, než bola Bliss. Aj keď je pravda, že sú obe neskutočne rozdielne a ako som hovorila, je to úplne o niečom inom.
Nemôžem sa dočkať, kedy sa pustím na tretí diel, ktorý je hodnotený ešte lepšie než táto časť. Hlavnou postavou je tam Kelsey, ktorá je tiež rozdielna a som si úplne istá, že to opäť bude niečo iné. 
Obálka sa mi pri tomto diely páči viac, než pri tom prvom, vďaka modelom. celkovo to vyzerá priateľnejšie, aj keď by som skôr čakala niečo pochmúrnejšie. 
Keďže môžem dať len 4 diamanty alebo 5, dávam štyri, keďže to stále nedosiahlo u mňa ten MEGAWAU efekt. Domyslite si, že je to 4,5, aby ste všetci vedeli, že je to vždy lepšie než prvá časť, ale vždy by sa to dalo ešte viac zdokonaliť.... vlastne nie. vytvorím 4,5. Inak to nejde. haha.
Vrelo odporúčam túto knihu, ba čo, skôr celú sériu! Nebudete ľutovať. 

Ja a kniha: Čítala som 3 dni v angličtine (začala som čítať slovenský preklad, ktorý som objavila, ale nepáčil sa mi, oveľa lepšie to všetko znie v AJ hihi)

1 komentár:

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať