sobota 26. apríla 2014

Cora Carmack - Losing it

Originálny názov: Losing it
Autor: Cora Carmaack
Séria: Losing it
Diel v sérii: prvý
Žáner: new adult
Dátum vydania: USA vyšlo
Počet strán: 204 (eng)
Hodnotenie GR: 3,83

Fun 4/5
Love 3,5/5
Boyfriend 4/5
Tears 0/5

Anotácia: 
Chorá z toho, že je jediná panna spomedzi jej všetkých priateľov, sa Bliss Edwardsová rozhodne, že najlepší  spôsob, ako sa s týmto problémom vysporiadať je prísť o to najrýchlejšie a najjednoduchšie ako sa dá - sex na jednú noc. Ale jej plán sa ukáže, že je všetko, len nie jednoduchý, keď spanikári a nechá nádherného muža samého a nahého v jej posteli s výhovorkou, v ktorú by neuveril nikto rozumný. A akoby tých trápnych vecí nebolo dosť, keď dorazí na prvú hodinu jej posledného semestra na vysokej spozná nového divadelného profesora. Nechala ho nahého v jej posteli tak pred ôsmimi hodinami.

Môj názor (spoiler alert):
Už dlhšie som si túto sériu chcela prečítať. Všade som nachádzala recenzie, že prvý diel nie je taký skvelý ako ostatné, a tak som ho chcela rovno preskočiť a čítať dvojku. Potom som však čítala články okolo toho atď a vlastne som zistila, že sa v dvojke objaví postava z jednotky, tak som si nakoniec prečítala aj Losing it.
A neľutujem. Vskutku nechápem, prečo ju ľudia hodnotia tak podpriemerne či majú voči nej výhrady.
Moja úchlyka - zakázaná láska. Jasné, že ma to nalákalo hneď. Asi tak do štvrtiny knihy som sa len smiala a nevedela si vynachváliť túto knihu. Bolo tam snáď milión hlášiek a ani nehovorím, aký sexy sa mi zdal byť Garrick. Nečakala som, že sa na to kniha fakt vhupne tak zhurta, keďže som recenziu čítala dávno a v podstate som aj zabudla, čo sa chystám čítať. Bliss hneď spozná svojho vysnívaného a je dosť jasné, že on je ten milovaný, s ktorým nakoniec skončí. V prvom momente som si dokonca myslela, že je to nejaký rebel, ktorý je potetovaný alebo čo a má one-night stand takmer každý deň. Mýlila som sa. Jediné, čo som z jeho opisu zachytila boli asi blond vlasy. To ma na knihe sklamalo, že som si presne nedokázala predstaviť postavy, pretože ich opisy chýbali a boli len nejaké zjednodušené či zamerané iba na istú časť tela. Ale jednu vec som pochytila a vtedy som vedela, že sa orgazmy pri Garrickovi budú snáď vzrušujúcejšie než pri akejkoľvek inej knihe. Je Brit. Keď som to prečítala, okamžite som si začala sama čítať jeho vety po anglicky s britským prízvukom. Len pre ten akcent by som to túžila vidieť sfilmované, nech sa vzrušujem ešte viac. To je zrejme aj jediná vec, ten akcent, prečo som na sexy Britíka nezanevrela, aj keď zrobil niekedy niečo nepekné.

"Sex.
I was going to have sex. 
With a boy.
A hot boy.
A hot BRITISH boy.
Or maybe i was going to throw up.
What if I threw up on the hot British boy?
What if I threw up on the hot British boy DURING SEX?" 


Inak to bola typická kniha so študent-učiteľ vzťahom. Ona je na vysokej, on je mladý a nový profesor a buchnú sa do seba ešte pred tým, než zistia, že sú študentka a učiteľ. Typické. V mnohých smeroch mi to pripomínalo knihu Easy, kde hlavný predstaviteľ tak isto jazdí na motorke (ďalšie + Garrickovi) a k tomu je pekný mladý učiteľ. Jediný rozdiel v tomto príbehu bola hlavná hrdinka. Väčšinou to sú nie panny, tajnostkárky, hrdé, nikdy neplačú, lebo plač je nenormálny a podobne. Narozdiel od nich je Bliss Edwardsová skutočný človek.
Nebojí sa plakať a vďaka tomu ukazuje svoj smútok a svoje city. Je panna a neznáša to na sebe, no nedokáže sa toho zbaviť, keďže stále spanikári. Nechýbajú ani trápne momenty, vďaka ktorým vieme, že hrdinka nie je dokonalý robot. Dokonca nie je až taká slepá, keď sa niečo udeje medzi ňou a kamarátom. Čakala som, že si to nevšimne, ale na moje prekvapenie sa o tom dokonca porozprávali. No je tiež pravda, že nepatrí k mojim obľúbeným hlavným postavám. Niekedy mi prišla až príliš naivná či hlúpa, alebo zaslepená? Neviem ani. Z nejakého dôvodu ma niečo na nej odradzovalo.
Naopak Garrick je ten typický dokonalý muž. Dokonalé telo, vlasy, všetko, dokonca aj prízvuk. Každá po ňom ide a on ide len po jednej. Nemám rada knihy, kde sa pánsky hrdinka zaláskuje do dámskej hrdinky až tak, že je to celé presladené a mne to potom znechutí celú knihu. Na začiatku mi prišiel zlatý a taký rebel, ako som už spomínala. Samozrejme musím spomenúť jeho dokonalé oslovenie pre Bliss "LOVE"! Keď si predstavím, ako to hovorí tým britským prízvukom, chce sa mi až plakať, že neexistuje. Ako som však postupovala v čítaní uvedomovala som si, ako veľmi chcem, aby boli už spolu a tajili to. Čakal som už len na to, kedy niekto odhalí ich tajný vzťah a tešila som sa na ten moment drámy. Neskôr mi jeho presladenosť začala liezť na nervy a majetníckosť. Hlavne tá majetníckosť, ktorú z duše neznášam.
Ako v každej knihe, aj tu mala hlavná hrdinka najlepšiu kamarátku, ktorá, samozrejme, vedela všetko o chlapcoch, bola nádherná a mala bujné krivky. Typické. No aj napriek tomu sa mi páčila a aj celkovo jej vzťah s Bliss. Za to Cade... už od začiatku mi bolo všetko jasné a čakala som už len kedy to praskne. Na kamaráta sa na môj vkus správal až príliš prítulne, no na počudovanie mi to vôbec nevadilo a neviem sa dočkať druhého pokračovania, kde, ak sa nemýlim, by mal hrať hlavnú pánsku rolu.

"Are you waiting for an invitation?" I asked, eyeing him standing carefully outside my door. "Is this the part, where you tell me you are a vampire?"

Kniha bola dobrá, aj keď ma sklamalo, že autorka po takom skvelom začiatku akosi klesla a vtip sa začínal vytrácať. Epilóg bol jasná vec, už len keď som prečítala názov a postavu mi bolo jasné, ako to celé skončí. Viem si asi predstaviť, čo sa odohrá v pokračovaní a už teraz sa neviem dočkať. Asi sa na to hneď vrhnem.
Och a mimochodom, ako sa vám páči obálka? Veľa ľudí hovorí, že je hrozná. Ja ani neviem. Najprv sa mi páčila a čím dlhšie na ňu hľadím, tým viac chýb nachádzam a prestáva sa mi páčiť. 


Ja a kniha: čítala som 1 deň v angličtine

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať