pondelok 12. mája 2014

Add Yours: Knižná edícia (máj)

http://loveinbooks.blogspot.sk/2014/04/add-yours-knizna-edicia-uvodny-clanok.html 
Opäť som sa zapojila do ďalšieho projektu.
Tento je z dielne Judit
O čo ide? Je to akási knižná reťazovka, kde každý mesiac pridá Judit nové a originálne otázky, na ktoré budeme všetky zapojené blogy odpovedať.
Snáď som to vysvetlila zrozumiteľne, viac info nájdete po kliknutí na obrázok.

Autor, pri ktorého cliffhangeroch si idem vytrhať vlasy
Dosť často sa mi nestáva, že narazím na knihu, ktorá takto skončí, preto nemám veľmi z čoho vyberať. Môžem spomenúť Upírsku akadémiu či dokonca Divergenciu, ktorej prvé dva diely skončili katastrofálne (hlavne Rezistencia). No inak ma naozaj nič nenapadá. 

Autor, ktorý by mohol vydávať knihy ČASTEJŠIE
Jednoznačne ma hneď napadla Kody Keplinger, ktorej knihy zbožňujem, milujem a neviem sa nimi nabažiť. Lenže naposledy knihu vidala dávnejšie a mne sa až chce plakať, lebo už chcem niečo super opäť. Opäť sa chcem zasmiať či si poplakať. MILUJEM jej knihy! Och a ešte Miranda Kenneally. Taktiež nevydáva často, no už o chvíľu vyjde piaty diel jej sériu Hundred Oaks, tak sa enormne teším, pretože to má byť zatiaľ jej najlepšia kniha. 


 
Kniha, ktorú každý vychvaľuje a ja vôbec nechápem prečo
Päťdesiat odtieňov. Nebite ma, nevraždite ma, mám rada život (aj keď ten svoj veľmi nie). Je síce pravda, že som sa stretla aj s niekoľkými ľuďmi, ktorí mali na knihu rovnaký názor ako ja, no väčšina ľudí túto sériu zbožňuje a nie nadarmo je všade ospevovaná. Nechápem to. BDSM ma nikdy nepriťahovalo, erotické scény ma po štvrtke knihy len prvého dielu omrzeli, Christian mi raz liezol na nervy inokedy som slintala a Anastastia... ach, veď tá je problém sama o sebe. Zaostalá, nevyspelá, bez vlastného názoru či hrdosti či sebaúcty, chýba jej všetko ešte aj mozog, ktorý... ej teraz išiel okolo. Na konci prvého dielu ju konečne osvietilo a tak ako som sa tešila som si trieskala o hlavu všetko možné, keď som čítala úvodné strany druhého dielu. NIE a NIE a NIE a...

 

Kniha, ktorá je v mojej knižnici najcennejším úlovkom
Zatiaľ celá séria Pokrvných pút, vzhľadom na to, že VA je a vždy bude moja obľúbená séria a nemám ju, tak som šťastná, že vlastním aspoň spin-off. A tiež tretí a štvrtý diel Džínsového denníku. Táto séria od slovenskej autorky ma vedie mojim knižným svetom od kedy som začala čítať knihy a nikdy som sa nezbavila závislosti na Paule Semokovej a Lukášovi Masubovi. 

Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu 
Ja viem, že o Voldym toho bolo v HP už dosť popísané, no aj tak by som si chcela o ňom prečítať samostatnú knihu so všetkým dokopy aj s nejakým tými... novinkami. Alebo SIRIUS !!! Och a nedávno ma tiež napadlo, že by bolo zaujímavé si prečítať knihu The Duff z Wesleyho pohľadu. Čo skutočne robil, kým nespal s Biancou. A kedy si začal uvedomovať, že ju miluje.  

Postava, ktorú z celej duše nenávidím
Ja ani neviem, väčšinou mám záporákov rada, čiže to musí byť nejaká ta hlavná postava... hm... napadá ma možno Ana z Fifty Shades. Och jasné, Dolores Umbridgová. To je záporák, ktorého tak neznášam, až to nie je zdravé. A síce som čítala len prvý del Nočného tieňa, tak určite aj Shaya som neznášala. A musím sa prikloniť aj k Judit a povedať profesorku Terwilligerovu z Bloodlines, pretože skrátka a dobre, narušovala mi dej. Niečo super sa dialo a do toho ona prišla s tými jej čáry máry debilitami. Som dosť hater voči postavám, ktoré ani nemajú byť zlé hihi.

Hrdina, ktorý si môže dovoliť nevyzerať perfektne
Sirius Black. Jeho som milovala vždy vždy vždy. A všetci britský hrdinovia haha.
Hrdinka, ktorú obdivujem
Tessu Scott z Before I Die alebo Hazel Grace z TFIOS. Vždy obdivujem hrdinky, ktoré sú na pokraji smrti a aj tak si ešte dokážu užívať život. A plačem s nimi a smejem sa snimi a prežívam všetko s nimi. 

Najlepší nie hlavný knižný pár
Ako spomínala aj Judit tak určite Finnik a Annie, no priklonila by som sa tiež ku Shepleymu a Americe z Beautiful Disaster, ktorých som miestami mala radšej než Travisa a Abby. Och a zabudla som na Magnusa a Aleca. Tí dvaja sú taký zlatí. 

HOT TOPIC: Videorecenzia alebo klasická recenzia? Ktorú z nich si prečítam/pozriem radšej?
Tu by som sa v podstate mala nejako zamyslieť, no ono ani nie je o čom. Viem, že existujú videorecenzie, no ja také nepozerám. Skôr si prečítam niečo na nejakých blogoch a som spokojná. Videorecenzie môžu byť lepšie na spracovanie celej recenzie, môžete sa viac rozhovoriť a nezabudnete na podstatné veci vďaka čo ja viem napríklad pravopisu, pretože meliete dookola a vždy sa môžete ku všetkému späť vrátiť. Lenže mne to príde zbytočné, lebo si radšej pozriem nejaké video ktoré mi aj niečo dá a nie len že budem pozerať na nejakých ľudí ako kecajú o knihe a po chvíli ma prestane baviť pozerať na nich tak to aj vypnem.
Otázka na telo: Ja a spoilery - Používam ich v svojich recenziách? Čítam ich niekedy alebo sa im vyhýbam ako čert krížu?
Tak ja a spojlery. Niekedy dávnejšie, keď moje recenzie vyzerali asi ako... prváčík sa učí písať y a i alebo čo ja viem čo, mala som tam všetky možné spojlery. Teraz sa ich snažím vynechať, no niekedy sa neudržím a mám potrebu vám prezradiť istú pasáž no označím to. Ja osobne nemám problém zo spojlermi, ktoré neodkrývajú príliš veľa, ako napríklad, keď som sa náhodou dozvedela, ako skončí posledná časť Divergencie. To bolo na mňa priveľa a až kým kniha nevyšla aj u nás, snažila som sa zabudnúť na to, čo som zistila všemožnými spôsobmi. No keď sú to spojlery ako dáva napríklad Cassandra Clare, ktorá neozrejmí komu sa čo stane, len povie, že niekomu niečo, čo ja viem, buchne pri hlave a ja si to musím domýšľať, to si rada čítam. 
 
 

3 komentáre:

  1. Ale veď Sirius predsa vyzerá perfektne! :DDD Akože ja som do neho bola strašne rachnutá...
    S Kody Kep. súhlasím, tiež mi od nej chýba nejaká nová kniha, škoda, že vydáva tak pomaly...
    A teraz rozmýšľam, ako som mohla zabudnúť na Magnusa a Aleca...!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja viem, že vyzerá perfektne :D (ja ešte som stále do neho strašne rachnutá :D veď Gary Oldman ♥ ale keďže je no.. ehm... postarší pán nie pre každého vyzerá perfektne haha a ani nemusí, proste stačí, že je to sirius :D

      Magnus a Alec ♥♥♥ ako si len mohla zabudnúť hii !! :DD

      Odstrániť
  2. Tak na fifty shades mám rovnaký názor -_- aj keď tie erotická scény som niektoré mohla. Hazel je hrdinka, ktorá ma aj môj obrovský obdiv

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať