sobota 3. mája 2014

Issue 6: Točí sa podľa kníh

Ešte že followujem všetko, čo sa dá, inak by som nič nevedela. Možno ste už boli oboznámení s tým, že sa chystá filmové spracovanie série Fallen, 50 Shades a aj knihy The Duff. Taktiež nemôžem nespomenúť už hotové filmy čakajúce len na uvedenie do kín a to sú - The Maze Runner, If I Stay a The Fault In Our Stars

Skrátka sa akosi roztrhlo vrece s filmovými spracovaniami kníh. Všetko čo nakladateľstva vydajú, Hollywood chce natočiť. Dnes sa nebudem zaoberať tým či je lepšia kniha alebo film (to je v článku TU), ale skôr sa zameriam práve na filmy, ktoré sa chystajú a trochu vám pripomeniem, čo je to a prečo sa na to tešiť.

Začnem teda dielami, ktoré boli len nedávno ohlásené alebo sa ešte len točia a vychádzajú prvé fotky z nakrúcania. 


Fallen - Lauren Kate 

  Ani som nečakala, že táto séria môže byť niekedy sfilmovaná. Jednoducho mi to bolo jedno, pretože to nie je práve jedna z mojich obľúbených, no v podstate sa aj teším. Sériu som síce nedočítala, ale nehovorím, že je hrozná, len mňa po prečítaní Hush Hush prestala baviť a vzápätí aj všetko s anjelmi. Skrátka je to niečo iné, divné a teším sa, keď uvidím hlavne ten cintorín s tými sochami.
Film by mal vyjsť v roku 2015. 

Režisér: Scott Hicks, ktorý režíroval aj film The Lucky One spracovaný podľa knihy Nicholasa Sparksa. 
Obsadenie: Addison Timlin ako Lucinda Price, Jeremy Irvine, na ktorého ste mohli naraziť už vo filmoch Now is good (podľa knihy Before I Die od Jenny Downham) a War Horse, si zahrá rolu Daniela Grigoriho, Harrison Gilbertson ako Cam Briel, Daisy Head ako Arriana Alter a mnoho ďalších.
Obsah: Mladé dievča sa ocitá v nápravnej škole po terapii, keď ju obvinili z vraždy mladého chlapca. Na škole je ale priťahovaná záhadným študentom, nevediac o tom, že on je v skutočnosti anjel, ktorý ju miluje už tisícky rokov.

prvá promo fotka (som team Cam, ale ten vyzerá tak otrasne, že DANIEL go! :D)


 zdroje: 1 2 3

 Fifty Shades of Grey - E.L. James

Naozaj, kto nepozná túto sériu? NIKTO, pretože všetci presne vieme, o čo ide. Kniha, teda aspoň prvá časť ma veľmi nebavila. Hlavne preto, lebo hlavná hrdinka je mentálne zaostalá a naozaj mi liezla na nervy úplne všetkým. LENŽE napriek všetkému je to jedna z kníh, ktoré stoja za sfilmovanie už len kvôli tomu sexy chlapovi a sexu (pardon, ale nedalo mi to proste rovno nevyklopiť, veď len na to sa teším, ako to spracujú).
Film vyjde 13.2. 2015.

Režisér: Sam Taylor-Johnson (istá stará raketa, ktorej sa nejako podarilo si vziať SEXY a o polovicu jej veku mladšieho herca Aarona Johnsona ;(;(;()
Obsadenie: Dakota Johnson ako Anastasia Steele, Jamie Dornan, model, ktorý sa tiež objavil vo filme Marie Antoinette, si zahrá Christiana Greya, speváčka Rita Ora ako Christianova sestra Mia Grey a mnoho iných.
Obsah: Študentka literatúry Anastasia stretne mladého, mučeného bilionára Christiana Greya.

AKO môže byť niekto taký... sexy? srsly, toto je choré :D

The Duff - Kody Keplinger

Asi vám už idem na nervy s tým, keď stále dookola opakujem, že The Duff je geniálna kniha a milujem Kody Keplinger, no je mi to jedno či vám to ide na nervy alebo nie. Už dávno som vedela, že nejaká spoločnosť odkúpila práva na to, aby mohli túto knihu sfilmovať. Nedávno so mčítala rozhovor s Kody Keplinger, kde sa jej pýtali, koho si vždy predstavovala, že by sa hodil presne na hlavnú postavu knihy - Biancu. Povedala Ellen Page alebo Mae Whitman. A nakoniec sa jej to splnilo, pretože v predbežnom obsadení už je dané, že Biancu bude hrať Mae Whitman. Tú ste mohli vidieť vo filme The Perks of Being Wallflower nakrútenom podľa rovnomennej knihy od Stephena Chbovskeho. Ďalšia rola pripadá na herečku Bellu Thorne z Disney seriálu Shake It Up, ktorá by mala hrať Madison - zlú školskú kráľovnú. 


The Maze Runner - James Dashner

Vzhľadom na to, že som knihu nečítala, nemusím sa tu veľmi vybavovať, len poviem, že sa na to teším už len preto, lebo tam hraje Kaya. 
Film vyjde 19.9. 2014.

Režisér: Wes Ball
Obsadenie: Dylan O´Brien z Teen Wolf ako Justin, Kaya Scodelario zo Skins či už spomínaného Now Is Good, ako Teresa, Will Poulter ako Gally a mnoho iných
Obsah: Skupina chlapcov bez spomienok na ich minulý život musí utiecť z masívneho bludiska plného smrtiacich príšer. 



If I Stay - Gayle Forman

Ďalšia kniha, ktorú som nečítala, no keď som videla prvýkrát trailer, doslova ma rozplakal a hneď som vedela, že si toto dielo musím prečítať. Ale keďže som sa rozhodla čítať knihy až po tom, čo uvidím film, tak počkám. Neskutočne sa na to teším, lebo tam hraje Chloe.
Film vyjde 22.8. 2014.

Režisér: R.J. Cutler
Obsadenie: Chloë Grace Moretz, ktorú môžete poznať z miliónov filmov (Hugo, Kick Ass, Let Me In, Carrie atď) sa objaví ako Mia Hall, Liana Liberato, ju nemám rada, si zahrala ako Kim Schein, Jamie Blackley ako Adam a mnoho iných.
Obsah: Mia Hall si myslela, že najťažie rozhodnutie, ktorému bude musieť čeliť bude rozhodnutie medzi nasledovaním jej hudobného sna na Julliard alebo vydaním sa inou cestou, aby bola s jej životnou láskou, Adamom. Ale to, čo malo byť bezstarostná rodinná cesta zmení všetko v jednom okamihu a teraz jej život visí na vlásku. Chytená medzi životom a smrťou na jeden deň, Mia má už len jedno rozhodnutie, ktoré jej ostáva urobiť, a to nie len rozhodne o jej budúcnosti ale aj osude.



The Fault In Our Stars - John Green

Kniha, ktorú ani nemusím predstavovať. Rýchlosťou svetla sa vyšvihla na vrchol a hneď sa aj dostala k sfilmovanej podobe. Trailer ma rozplakal neraz a neskutočne sa teším, kedy to konečne uvidím.
Film vyjde 5.6. 2014.

Režisér: Josh Boone
Obsadenie: Shailene Woodley, ktorá si zahrala už rolu Tris v Divergencii podľa knihy od Veronici Roth sa zhostila úlohy Hazel Lancaster, Ansel Elgort hrajúci Trisinho brata v Divergencii sa tu objaví ako Augustus Waters, Willem Dafoe si zahral Petra van Houtena a mnoho ďalších.
Obsah: Hazel a Gus sú dvaja tínedžri, ktorí sa stretnú v podpornej skupine pre mladých ľudí s rakovinou. Zamilujú sa do seba a ich vzťah je ako zázrak aj sa stálej prítomnosti Hazelininej kyslíkovej nádrže a Gusových vtipoch o jeho umelej nohe.



+ iné novinky zo sveta knihofilmov

- Tretí diel Divergencie, ktorá bude čoskoro u nás v kinách (moju recenziu na film nájdete TU) s názvom Experiment (Allegiant) bude rozdelený na dve časti. Čo je podľa mňa hlúposť,pretože si úprimne nedokážem predstaviť, čoho je v knihe tak veľa, aby to rozdelili na dva filmy. Až tak veľa informácii tam nebolo a obávam sa, že to bude dosť nudné. No ale čo už.


- Snáď väčšina z vás, aspoň dúfam, že pozná knihu Fangirl. Pekne napísana autorkou Rainbow Rowell, ktorá sa môže tešiť, že jej druhá kniha s názvom Eleanor & Park bude sfilmovaná. DreamWorks odkúpilo práva a momentálne sa pasujú s tým, ako sfilmovať niečo, čo je napísané z dvoch pohľadov. Nečítala som to, no chystám sa, takže sa taktiež teším na film.



4 komentáre:

  1. Pád som čítala už dávnejšie a nepatrí k mojim obľúbeným sériam :) Film si asi pozriem, no CAM je otrasný, aspoň pre mňa. Najviac sa teším na Maze Runner :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som s takým začínala moje fantasy blúdenie knihami, takže sa mi to samozrejme hneď páčilo, no čím viac som čítala, tým viac som o to prestala mať záujem hah. Presne, hrozný herec! Veď on mal byť sexy tmavovlasý bad guy a tam vyzerá ako ... och ani sa nevyjadrujem. ja na všetko rovnako hihi (až na experiment) :D

      Odstrániť
  2. vyšiel už film Fallen?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nope. strašne dlho to už naťahujú, takže to ešte stále nevyšlo, ale tento rok sa mi zdá, že by už fakt malo :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať