piatok 11. júla 2014

S. Walden - Good || ďalšia katastrofa na obzore

Originálny názov: Good
Autor: S. Walden
Séria: Too good
Diel v sérii: prvý
Žáner: YA, Erotica
Dátum vydania: eng 25.8.2013, čj sj neplánuje sa
Počet strán: 372
Hodnotenie GR: 4,02

Fun  1/5
Love  1/5
Boyfriend  0/5
Tears  1/5

Anotácia:
Cadance Miller je dobré dievča. Raz zrobila jednú hroznú chybu počas tretieho ročníka na strednej a tá ju stála 10 mesiacov v nápravnom zariadení. Teraz už maturantka, nemá nič. Stratila všetko: jej najlepšiu kamarátka, dôveru jej rodičov, vodičák, prístup na internet. Osamelá existencia.
Je v tom len jediný svetlý bod: Mark Connelly, jej veľmi zlatý a veľmi mimo limit 28 ročný profesor matematiky. Rýchlo sa doňho zamilovala - smiešna školská láska, ktoré nesmerovala nikam. Ale nemohla si pomôcť. Je to jediná dobrá vec na Crestviewskej strednej. Cadance neočakáva, že jej Mark bude opätovať city. Aké nevhodné, nie? Ale on ich opätuje. A ukáže jej ich.
A vtedy sa jej život zmení zo zlého na dobrý. 

Môj názor:
Jedna chyba jej zmení život, jedna chyba ju zblíži s osobou, na ktorú by nemala myslieť. 

Po Veiled Innocence (čo už spomínam v druhej recenzii) ďalej hľadám podobne skvelú knihu so vzťahom profesor-študentka. Podarilo sa mi objaviť toto dielo. Videla som hodnotenia a tak som si pomyslela, prečo si to neprečítať, no nie?

Príbeh. Cadance zrobila jednu chybu a strávila desať mesiacov v nápravnom centre pre mladistvých. Lenže takto ju potrestal len štát. Na rade sú rodičia. Tí Cadance zakážu takmer úplne všetko. Nie len že trpí práve preto, do toho ju v škole šikanujú a stratila aj najlepšiu kamarátku. Teraz nemá nikoho. Až kým sa nezblíži s jej veľmi milým a veľmi mimo-limit profesorom. Ich vzťah sa pomaličky, ale isto prehlbuje, no každá rozprávka sa niekedy musí skončiť.
Panebože ako ja dokážem vždy naraziť na takéto knihy? Možno som len ja taký pesimista, ale neverím, že toto sa niekomu s rozumom naozaj môže tak veľmi páčiť, že kniha má také vysoké hodnotenie. Tento príbeh je tak trochu netypický, keďže sa nestretnú cez prázdniny, nezamilujú sa hneď bláznivo do seba a dokonca ten profesor ani neučí angličtinu (aj keď ju veľmi miluje). Lenže ani tieto odlišnosti nepomáhajú celému deju, ktorý bol tak nudný a o ničom.
Postavy boli katastrofické. Vzťahu medzi dvomi hlavnými hrdinami chýbala dávka chémie. Keď sa zamilovali, ani som to nepostrehla, pretože sa to proste nemohlo stať. Tieto dve osoby k sebe pasovali asi ako pivo s melónom. Nie vždy sa protiklady priťahujú. Autorka dokázala tak krásne zničiť každú jej postavu, že sa mi tam nepáčila ani jedna.
Cadance, je ďalšia z tých, ktoré majú čo najoriginálnejšie meno, ktoré, kurník šopa, som si nezapamätala ani po prečítaní. Doteraz ju volám Candance. Prvých pár strán sa mi pozdávala, keď bola v nápravnom centre. Páčilo sa mi, že je taká drsňáčka. Och, ako rýchlo toto prešlo. O chvíľu sa z nej ukázalo rozmaznané dievčisko, ktoré taktiež malo potrebu revať každých päť minút. Ak neplakala, tak kričala. A ak ani to nie, tak si v hlave viedla nezmyselné rozhovory o Bohovi. Na konci mi už tak nehorázne liezla na nervy, že sa mohla aj sama prefackať a ani vtedy by som jej netlieskala. Urážala sa za každú maličkosť a vrieskala pre ešte väčšie maličkosti. Nepochopím, ako ju Mark mohol mať rád. Celkovo by som ju definovala ako 12 ročné pubertálne decko.
Mark ma neoslovil taktiež. Nijako. Nepáčil sa mi už od začiatku. Správal sa ku Cadance niekedy fakt zle, avšak na konci som mu už strúhala poklony, jednu za druhou. Celý čas mi prišiel ako jeden z tých profesorov, ktorí svoje študentky naozaj zneužívajú. Ani na konci som nemala pocit, že ju skutočne miluje. Choval sa ako nejaký podlizovač či úchyl.
V knihe sa objavilo len pár svetlých momentov. Úvod bol celkom vtipný a trochu as mi aj páčil. Avery (snáď sa volala tak, fakt som zabudla jej meno :D) sami taktiež celkom pozdávala. A to bolo všetko.
Ako som spomínala, medzi Markom a Cadance nebola žiadna vášeň. A viete prečo? Pretože je autorka podľa mňa panna alebo 12 ročné dieťa. A tu je ďalšia z kníh, kde si autori/ky myslia, že dnešná mládež nevie, čo znamená slovo sex. Zobuďte sa už! Ak neviete písať YA tak nepíšte. 
Nemohla som sa nesmiať na trápnych scénach, kedy sa Mark a Cadance blížili ku niečomu intímnejšiemu a Cadance nedokázala udržať zavreté ústa. Neverím, že jedno rozumné 17 ročné dievča dokáže povedať svojmu ešte len novému priateľovi to všetko, čo dokázala vytárať ona. Detské reči. "Och Mark ja nechcem, aby si mi ho tam dal a tiež mám dolu super brazílsky zostrih."
Lenže pri tomto to neskončilo. Na Markovom mieste zutekám, len čo by to dievča otvorilo ústa. Aha tu vidím, že Mark je fakt nejaký úchylný profák, keďže ostal. Dobre, ešte beriem, že prvýkrát bola nervózna, keď sa mala vyzliecť. Urobili kade čo a potom keď sa mala vyzliecť druhýkrát tak zase nezavrela ústa a kecala o totálnych hlúpostiach. 
Avšak najviac ma dostalo, keď sa už posunuli až k tomu, že ona sa rozhodla mu ho... ok, poviem to slušne, pomôcť mu zbaviť sa... ehm... tlaku. Eroticky ho vyzlečie a v tom ho schmatne a povie "och Mark, ja neviem, čo mám robiť." Taký facepalm ste ešte nevideli, aký som v ten moment dala. Pár minút som ležala s dlaňou na čele a pohľadom To-si-robíš-srandu. 

Natiahla som ruku a jemne ňou prešla po jeho penise. Mykol sa.
"Och môj bože! Mark, ono sa TO pohlo!"
"Bude to ešte robiť, Candance."
"Och, ok."

Viem, prečo túto knihu hodnotia ľudia na GR akože - vtipná. Práve pre takéto hlúposti. Ako, pre boha, nemôže 17 ročné dievča vedieť, čo s TÝM robiť a čo TO robí? V tejto knihe sa mi perfektne hodí, keby autorka len napísala "A potom sme mali sex.". Netrieskala by som si tak hlavu o stenu. A tiež by som mohla spomenúť, že zázračne hlavná hrdinka zaspala po každom orgazme či po všetkom možnom. Dvakrát išla na malú potrebu a aj po tom zaspala. Nevedela som, že záchod tak uspáva.
Takže nie, túto knihu vám neodporúčam. Medzi hrdinami nie je žiadna chémia, intímne veci sú hrozné, Mark je fakt dajaký divný, Cadance je naozaj hrdinka, ktorá by dobre poslúžila ako fackovací panák. Zároveň to nemá žiaden dej, nič zaujímavé sa nedeje, takmer 400 strán je absolútne o ničom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať