sobota 25. októbra 2014

BTW: Your Bookish Identity

Po dvojdňovej prestávke ma tu opäť máte. Vo štvrtok a piatok som prišla domov príliš neskoro na to, aby som niečo ešte písala (článok), takže som sa rozhodla zverejniť posledné sľúbené dva tagy dnes a zajtra. 
A keďže ide Halloween, zajtrajší tag bude práve na nejakú takú tému. Teda, môžem ho urobiť presne na Halloweena a zajtra urobiť iný, je to na vás, môžete sa vyjadriť v komentároch.
Dnes to bude tag, ktorý spoločne vymysleli traja booktubery - littlebookowl, katytastic, & benjaminoftomes. Tiež som zabudla v predošlých článkoch spomenúť, že tagy sú všetky pôvodne z netu, teda z YouTube.
Tag ma definovať, akou postavou by ste v knihe asi boli vy. Ak chcete, urobte si tag aj na váš blog alebo len svoje odpovede napíšte do komentáru a pochváľte sa, kde by ste chceli žiť, čo robiť či s kým sa kamarátiť.


1. V ktorom fantastickom/dystopickom svete by ste žili?
Jednoznačne vo svete Harryho Pottera! Chcela by som študovať na Rokforte a mať za učiteľa čiernej mágie Lupina! A mať schopnosti ako Tonksová! Alebo proste byť smrťožrútkou. A kamarátiť sa s Bellatrix. Fajn, ale tu ide o svet, takže by som chcela mať čarovné schopnosti, navštevovať Rokfort, čítať ich Denného Proroka s pohyblivými obrázkami, rozprávať sa s obrazmi a pracovať ako auror. Dokonalosť.

2. Kto by bol váš kamarát?
Rose Hathaway. Pretože by mi stále zachránila zadok. Okrem toho by ma dokázala aj vždy rozveseliť a rozosmiať. Robili by sme bláznivé veci a bola by som pyšná na moju super kamošku. 

3. Kto by bol váš/a božský/á otec/matka? (Percy Jackson)
Toho som síce nečítala, ale len videla film, takže presne to povedať neviem. Dajme tomu, že Zeus, pretože má momentálne napadá ako jediný normálny boh a reálny. Veď bol záletník, takže je dosť reálne, že by som bola jeho dcéra, nie?

4. Boli by ste Tieňolovec (Nefilim) alebo Dolnosveťan? (knihy Cassandry Clare)
Jasné že Tieňolovkyňa. Síce ma láka aj upír či čarodejník, byť Nefilim je oveľa lepšie! Môžem žiť svoj život normálne, ako človek, a zároveň  vraždiť démonov. Bola by som rovnako drsná ako Rose, čiže nakoniec by som jej zachraňovanie zrejme ani nepotrebovala. Okrem toho by som mala super tetovania (runy) a vedela by som si hneď zahojiť rany. Och a ukradla by som Isobelle jej bičík!

5. V ktorej fakulte by ste boli? (Harry Potter)
Keďže nie som ani inteligentná, ani hrdinská či odvážna, a som dosť sviňa, tak zrejme určite by to bol Slizolin. A vlastne mám aj rada hady, takže by som pravdepodobne aj otvorila Tajnú Komnatu. Aj keď, neznášam zelenú, to bude problém...

6. V ktorej frakcii by ste boli? (Divergencia)
Tu je jediný problém to, že VŽDY (!!!!) zabudnem, ako sa volajú. Ok, našla som si to. Takže je to Otvorenosť, Harmónia, Sebazaprenie, Informovanosť a Neohrozenosť. Zrejme si nemôže vybrať, že by som bola Divergentná, čo? Tak potom buď Otvorenosť alebo Neohrozenosť. Otvorenosť by bola super asi len na chvíľu, kým by ma všetci neukameňovali  za moju úprimnosť. Takže nakoniec to bude Neohrozenosť. Síce nie som odvážna, ale tam by ma to snáď naučili rovnako ako Tris. Okrem toho sú popiercingovaní (som na správnej ceste s tým mojim), potetovaní, nosia čierne oblečenie a sú šialení. Presne pre mňa. Aj keď bude problém s tým, že sa bojím bolesti a úrazov.

A keďže sériu z poslednej otázky som nečítala, vymyslela som novú otázku. Vlastne dve.

7. Akého Patronusa by ste mali? (Harry Potter)
Hmm... aké zvieratká mám rada. Gepard alebo surikata... gepard... surikata... Surikata! Vyhráva Surikata! Ak neviete, čo to je, tak si len predstavte Timona z Levieho kráľa. To je ono. Také malé roztomilé. Mať také v skutočnosti...
8. Ktorú postavu, by ste mali za frajera/ku?
Síce som to tu asi ani nemusela dávať, ale ono to je podstatné v mojom knižnom živote! Bol by to Jace (aj keď čo som teraz začala čítať Strieborné tiene tak mám chuť napísať Adriana). Boli by sme obaja Tieňolovci, takže by to bolo super. A vy už viete, že ho milujem a možno aj prečo.


Takže čo mi z toho vzniklo? 
Bola by som v čarovnom svete Harryho Pottera tieňolovec s najlepšou kamarátkou Rose a frajerom Jacom. Môj Patronus by bola surikata, bola by som začlenená do Slizolinu a zároveň Neohrozenosti a po rady by som si chodila k ockovi Zeusovi. 

Dúfam, že sa vám tento tag páčil a nehneváte sa, že až takto neskoro ho pridávam. Prajem pekný zvyšok večera/noci.


4 komentáre:

  1. Super nápad :D aj by som sa zapojila, ale ak ide o tagy, podarí sa mi ich dopísať asi tak do polovice a potom sa mi už nechce, takže ich nikdy nezverejním :D Ale najlepšie na tom je, že som si jeden tag vmyslela aj sama. Asi by som ho už mala dokončiť. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem či mám ďakovať alebo nie, keďže som tag nevymyslela :DD
      mohla by si :D aký to je? :D

      Odstrániť
    2. nepoviem :D raz sa mi ho hádam podarí dokončiť :D

      Odstrániť
  2. Asi sa zase zapojíme :D Ale Zeus he debil ... akurát to lietanie je super

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať