nedeľa 26. októbra 2014

BTW: Bump in the Night (Haloween tag)

A je to tu. Posledný tag v Book tags týždni. A keďže sa blíži ten Halloween (ja viem, že je to americký sviatok, ale aspoň nejaká zábava, nie ako všetky naše sviatky sa týkajú sedenia v kostole a podobne), tak tu mám pre vás taký Halloweensky knižný tag, ktorý vymyslela táto osôbka.


1. O ktorých fantastických/hororvých/strašidelných bytostiach najradšej čítaš? (upíri, vlkolaci, zombie, čarodejnice, vrahovia atď.)
Jednoznačne upíri. Vlkolaci ma po Nočnom tieni úplne prešli, z čarodejníckych kníh poznám až Harryho a také tie hororové knihy s vraždami nečítam, čiže... upíri. Vždy som ich mala rada, aj keď už nejako zapadajú prachom.

2. Ktorá kniha z hocijakej knihy by bola tvojou nočnou morou, keby si ju musel/a zažiť?
Asi z druhého dielu Mary - Kto je Mara Dyerová?, keď bola doma, išla spať a sa jej zdalo, že je niekto na záhrade. Vyšla vonku, stúpila na niečo mäkké, zdrhla a neskôr objavila na zrkadle vo svojej kúpeľni niečo ako "vidím ťa" či čo. A potom objavila v batohu fotky, že ju niekto (všetci vieme kto) odfotil, keď spala. By som kakala keksy v ten moment. Obdivujem Maru, že vôbec dokázala ešte potom spať v tej izbe.

3. Keby si mohol/a navštíviť hocijaké strašidelné či nebezpečné miesto z nejakej knihy, ktoré by to bolo?
Ako prvé ma napadol svet v Hrách o život. Ako to nie je nejaká strašidelná kniha alebo tak, ale určite ho do tejto otázky môžem zradiť. Presnejšie lokalitu presných Hier. Kto by sa nebál, že ho hocikedy môže zabiť nejaké dieťa? A napríklad v Catching fire bola tá aréna dosť strašidelná s tými opicami či jedovatou hmlou.

4. Ktorá kniha bola tak neskutočne hrozná, že si modlil/a len, aby to skončilo.
Trochu som síce pozmenila otázku, aby bola ľahšie pochopiteľná. Napadajú ma hneď dve knihy. Jednou je The Boy Who Sneaked in My Bedroom Window a druhou Dôvod dýchať
Čudujem sa, že som tú prvú knihu vôbec dokončila. Absolútne najhoršia kniha akú som kedy čítala. Všetky dievčatá tam boli šľapky, hlavná hrdinka sa správala ako 9 ročná a celá pointa, kvôli ktorej som si pôvodne knihu chcela prečítať sa stratila niekam do neznáma.
A tá druhá kniha? Tá nebolo taká hrozná, ale najlepšia tiež nie. Mnohokrát som sa musela nútiť do čítania a trvalo mi to naozaj dlho, kým som ju konečne dočítala. Aj v tejto knihe mala byť téma podobná ako v The boy who bla bla bla, ale narozdiel od tamtej, tu sa naozaj často spomínala. Ale to je tak všetko. Nedalo sa to čítať, pretože som neustále nadávala na hrdinku, prečo to niekomu nepovie. Autorka to práve tým celé pokazila. Žiadny pádny dôvod, prečo to všetko hrdinka tajila. 


 5. Povedz jednu knihu, pri ktorej si želáš, aby si mohol/la vytrhnúť niektoré stránky a nahradiť ich vlastnými.
 EXPERIMENT! Toto musím spomenúť v každom tagu. Aj keď by som rada vymenila celú knihu, určite by som vytrhla stránky s Tobiasovým chovaním alá som pred menštruáciou. Alebo jednoducho všetky jeho kapitoly. Alebo by stačilo, keby som prepísala koniec Rezistencie, ukončila dvojkou celú sériu a tretí diel by ani nemusel vyjsť. To by bolo najlepšie, nemyslíte?

 6. Keby si mohol/la zmeniť hocijakú zlú diabolskú postavu na dobrú, ktorá by to bola?
 Voldemorta. Aby prežil. Alebo Bellatrix, tiež aby prežila. Ale potom by to neboli oni. Takže asi nikoho. Vôbec. Stratilo by to všetko svoje čaro.

Rýchle ohnivé kolo
1. Najobľúbenejšia postava - upír?
Jasné že Rose, nič iné ste čakať ani nemohli.

2. Najobľúbenejšia postava - vlkolak?
Hm... toto, že ja veľa kníh s vlkolakmi nečítam. LUPIN! Že mi skôr nenapadol.

3. Najobľúbenejšia postava - čarodejnica?
Chcela som napísať Bellatrix, ale keďže mi zabila Siriusa tak dám Hermionu.

4. Najobľúbenejšia postava - príšera?
 Takú ani nepoznám. Umbridgová sa za príšeru neráta?

5. Najobľúbenejšia postava - duch?
Ani takú nepoznám, ja nečítam knihy s duchmi. Ale chcem si prečíta Anna dress in blood, tak dajme tomu, že Anna, aj keď som to nečítala. hihi

6. Najobľúbenejšia postava - vrah?
 Ani také nečítam. Joj, čo je to so mnou. A napadá ma jen jeden, takže... vlastne, Voldemort je vrah? Sériový vrah, nie? Voldemort!

Snáď sa vám aj tento tag páčil a celkovo aj všetky tagy, ktoré som za posledný týždeň pridala. Dúfam, že som vás s tým neotravovala a aspoň ste sa zabavili.
Prajem pekný zvyšok dňa, užite si Halloweena a krátke jesenné prázdniny :)

 

3 komentáre:

  1. Anna dressed in blood bola super duch :D a ak sa do toho pustíš- prečítaj iba jednotku, dvojka bola riadne sklamanie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. už dlho si tochcem prečitať, ale ta nie je čas :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať