štvrtok 9. októbra 2014

Diary: Maturita formalita + photodiary


A som tu znovu. Chýbala som vám? 
Už nejaký ten piatok som nepridala článok, za čo mi prepáčte. Mohli ste si však všimnúť, že sa tu vyriadila aj moja sestra, ktorá "zrecenzovala" akýsi škandinávsky film. Je to síce po anglicky, ale však, nech si robí čo chce. 
Teraz som tu s novinkami zo svojho skvelého, pre vás určite nezaujímavého života.
Najprv sa však pochválim, že sa chystá ďalší článok na tému, teda do rubriky Issues a tento sa mi naozaj páči. Len jednu chybu má, písala som ho pod vplyvom spánku a piva, takže je to totálny chaos. Jedna myšlienka cez druhú (viete ako sa taká vec volá? prúd autorovho vedomia hihi, aspoň dačo z tej sloviny viem). Ale keď to upravím, tak by to mohlo byť niečo schopné.

Takže čo je inak nové?
Prekvapujúco sa učím. Nie, naozaj, verte mi! Prvýkrát po troch rokoch sa poctivo učím... všetko okrem angliny, samozrejme. Nie je to super?
Včera to boli tri maturitné témy na slovinu - Dušek (čo ten robí v maturitných zadaniach nechápem) a jeho poviedka Pes, Mňačko a jeho román Ako chutí moc a Satinský s Lasicom a ich Soireé. Samozrejme, že mi triedna musela dať toho Dušeka (fuck this shit im gonna be a stripper). Celkovo tam z toho, čo som sa učila a čo som mala v zošite bolo asi... hmm... tak tri veci? Nie počkať, nepísala som akurát, že bol predstaviteľ postmoderny a zaraďujeme ho do súčasnej literatúry a to je všetko, čo som mala o ňom v zošite, takže som zvyšok išla tipos-bingo. Otázky typu - Vypíš vetné členy, prisudzovací sklad, slovné druhy, urob z toho a toho slovesa dokonavý a nedokonavý vid. Všetko by bolo v pohode, pretože ono sa to zdá byť ľahké, ale keď som to mala pred očami a musela som si spomenúť na učivo, ktoré sme brali naposledy neviem či nie na základke, tak to už bolo o inom. 
 Mala by som inak písať diskusný príspevok, ale nechce sa mi. Neznášam diskusné príspevky. Ja vždy zo všetkého zrobím nakoniec úvahu, takže asi tak.
 Práve som tiež dorobila projekt na anglinu od Štefanovi Baničovi. Viete kto to je? Nie? Ja hej! Ha!

Už keď som pri tej škole tak môžem pokračovať, nie?
Prekvapujúco mi ide anglina za tie štyri roky najhoršie. Nechápem, čo sa to so mnou deje. Musím sa opäť dostať ku čítaniu anglických kníh a dať si pohov od tých preložených. 
6.12. ma čaká stužková a ani neviem či sa tešiť alebo nie. Šaty mám a to je asi tak všetko. Veľmi sa mi páčia moje šaty, aj keď dúfam, že nebudem jediná taká torta. Máme tri triedy stužkovú na čo mením názor každých päť minút. Každí nám vravel, že sa budeme strašne hádať počas rozhodovania sa čo a jak na stužkovú, neverila som, ale ono to fakt tak je. Už teraz sme sa stihli pohádať, ale pokúšam sa to neriešiť. 
Zajtra sa konečne fotíme na oznamká. Už to živo vidím pred očami ako tam strávim pol dňa len ja sama a nebudem spokojná so žiadnou fotkou. Ach ja...

A čo mimo školy? Teda by som vám rada aj ospevovala niečo, čo sa deje v škole, konkrétne jednú osobu, ale nebudem tu riešiť také veci. Aj keď by som veľmi rada to riešila hihi.
 Tak konečne máme tehly v obývačke, po ktorých sme všetci túžili. Také poltehly, čo sa lepia (omietkujú? nemám tucha) na stenu. Inak ma tiež napadá už pri tom prerábaní, čo sa deje ešte v škole. Škola oslavuje 40. výročie, preto sa všetko okolo školy a v nej upravuje, aj keď stále žiadna sláva. Namaľovali steny kus okolo vchodu a zvyšok je stále to staré. Vo vnútri prerábajú triedy a tiež tesne pred rodičkom dali dole také to staré socialistické drevené (či z čoho to je) čo bolo do polky steny. Viete čo myslím? Zistili, že stena je celá zničená (slabo povedané), tak to všetko zoškrabovali nejakí študenti z dajakej odbornej školy. Na fotke uvidíte ako to vyzeralo ešte v deň rodička. Nehovoriac o tom, že presne na tej chodbe mám triedu. Inak tí študenti, čo to robia sú pekné... prasce. Vždy keď ide nejaká čaja či ja s kamarátkou okolo tak po nej/nás pokrikujú. 

Inak som si včera objednala KeepCup, po ktorom túžim už vyše pol roka, ale až teraz sa mi pošťastilo si kúpiť jeden. 
Čo vám ešte spomenúť...
Včera som pozerala Fakjú pán profesor, slintala som celý film. Ten herec bol taký sexy, že som si ani nevšímala ten hnusný jazyk (Nemčinu).
Okrem neho som zaľúbená aj do Jamieho Blackleyho, ktorý hral v If I Stay. A do soundtrackov z If I Stay tiež. Juj :3
Inak ma nebite, ale som si požičala od triednej Kto chytá v žite, ty kokos ja som to tak veľmi chcela čítať, ale sa do toho neviem prinútiť. Takže som s tým sekla, pretože musím čítať If I Stay, ktoré mám ako recenzák a  Kto chytá v žite musím dať spolužiačke. Nechytilo ma to proste. Také to bolo... proste typické maturitné zadanie :D.
zabudla som jedno "n" Johnnymu ;((((
TBR
A že kde mam všetky založky
super stena (Y)
noveee (naživo krajšie!)
už keď som spomínala tu neminu (messenger si nevšímajte :D)
tento KeepCup som si objednala nakoniec (messenger si nevšímajte :D)
To bude aj všetko, prajem príjemný zvyšok večera (ak to čítate zajtra, čiže potom dnes - if u know what I mean - tak pekný deň) a držte mi palce s fotením.
Čauky

2 komentáre:

  1. Vydarený článok. :D V tej škole to máme veľmi podobné, stužkovú máme o však o niečo skôr a tie hádky stoja zato. Čo sa učenia týka, tak nám nahodila profka z dejáku 4 maturitných tém a je toho prosím pekne strašne veľa. Maturitný rok je proste o učení, ktoré sme predtým zanedbali. :D
    Pekné botičky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ta my sme mali seminar z dejepisu uz minuly rok cize čo to vieme, ale čo to bude ked teraz po mesiaci pride do školy, neviem. zomrem od učenia :( :D
      ďakujem :))

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať