sobota 1. novembra 2014

Sylvain Reynard - Gabriel's Inferno

Originálny názov: Gabriel's Inferno 
Autor: Sylvain Reynard 
Séria: Gabriel's Inferno
Diel v sérii: prvý
Dátum vydania: eng 2014, sj/cz
Vydavateľstvo: Omnific Publishing
Počet strán: 506
Hodnotenie GR: 4,05

Fun  1/5
Love  3/5
Boyfriend  3,5/5
Tears  0/5

Anotácia: 
Záhadný a sexy, Profesor Gabriel Emerson je uznávaný špecialista na Danteho cez deň, ale v noci sa venuje životu bez zábran, oddaný pôžitku. Aby uspokojil každý svoj rozmar, využíva svoj príťažlivý vzhľad a sofistikovaný šarm. Zároveň je však mučený svojou temnou minulosťou a ničený hlbokou vierou v to, že už preňho neexistuje nádej na vykúpenie.
Keď sa sladká a nevinná Julia Mithellová zapíše na jeho seminár, jeho príťažlivosť voči nej a aj záhadné spojenie s ňou nie len ohrozí jeho kariéru, ale zároveň ho pošle na cestu, v ktorej sa stretne jeho minulosť s prítomnosťou.
Fascinujúci a hriešny prieskum zvádzania, zakázanej lásky a vykúpenia, "Gabrielovo Inferno" je podmanivý a divoko vášnivý príbeh o úteku jedného muža z jeho vlastného pekla, zatiaľ čo sa snaží získať nemožné... odpustenie a lásku.

 

Môj názor:
Opäť raz som sa rozhodla nájsť knihu, ktorá by predčila Veiled Innocence. Hľadala som vzťah profesora so študentkou a natrafila práve na toto. Malo to dobré hodnotenie, tak som si povedala, že to vyskúšam prečítať.

Celý príbeh sa prakticky točí len okolo dvoch hlavných postáv, teda okolo Gabriela a Julii. Gabriel je profesor Danteho a Julia jeho študentka. Obaja majú svoje tajomstvá, obaja schovávajú svoju temnú minulosť. Presnejšie, kým tá Gabrielova minulosť je naozaj temná, Julia tají totálnu hlúposť. To je celý príbeh. Nič sa tam v podstate ani nedeje. 
Čakala som... Vlastne, ani neviem, čo som čakala, no toto určite nie. Bola to ukrutná nuda a priznávam sa, musela som preskakovať odseky, pretože sa mi to naozaj nechcelo čítať. Na autorkinom písaní som nenašla absolútne nič zaujímavé. Rozhovory medzi postavami boli neustále o tom istom, stále riešili rovnaké veci, vtip sa v nich takmer nikdy nevyskytoval a nudné dialógy boli skôr predlhé monológy. Neustále si hovorili samé hlboké myšlienky, ktoré ma už v polke knihy omrzeli a čítala som to už len z nutnosti, aby som to dočítala.
Pripadala som si, akoby som čítala Päťdesiat odtieňov sivej. Najprv som si myslela, že to len kvôli postavám, ale keď to tu tak píšem, tak aj kvôli deju, keďže to vlastne nemalo skoro žiadny dej. Išlo totiž len o to, kedy sa dvaja hlavní protagonisti dajú dokopy. Síce je viac kníh, ktoré sú len o tom, kedy sa dajú hlavné postavy dokopy, no rovnako ako v 50sog aj tu im v tom bránila minulosť hlavného hrdinu.
Táto kniha je často porovnávaná s 50sog, pretože obidve začínali s tým, že boli ff na Twilight. Edward je Christian, Bella je Anastasia a Jacob s koreňmi pôvodného obyvateľstva je Anin kamarát José so španielskými (mexickými? portugalskými?) koreňmi. Tu to máme tiež. Gabriel, Julia a Juliin kamarát Paul.
Kniha sa však od 50sog odlišuje napríklad erotickými scénami, ktoré v nej chýbajú aj napriek tomu, že je kniha na viacerých stránkach uvádzaná za erotický román. Takmer celý román sa nič neudialo a až na konci sa niečo málo spomenulo. Skôr som si pripadala, akoby som čítala nejakú Young Adultku, v ktorej sa autorka bojí opísať sex.
Gabriel Emerson bol Christian Grey možno v trochu lepšom podaní. Moje srdce si vôbec nezískal, keďže ma nijako nezaujal. Našlo by sa síce zopár strán, kde ma zaujal, no naozaj len zopár. Jeho konanie chápem, ale zároveň aj nie. Kým na začiatku som nechápala, čo sa to deje, v strede sa mi zapáčil, na konci mi už liezol na nervy svojimi múdrymi hláškami a celkovým chovaním.
Julia Mitchellová bola presne ako Anastasia. Rovnako nahlúpla ťava. Taká naivná a hanblivá, až som mala chuť si otrieskať hlavu o stenu, tak neskutočne mi svojou debilitou liezla na nervy. Veľmi milovala Gabriela, ale stále musela mať nejakú "múdru" hlášku a celé to pokaziť. On ju chcel spoznať, ona mu sto-tisíckrát povie, že ju nepozná. No nehovor! Najviac som si však udierala dlaňou po čele, keď konečne prezradila to svoje gigantické tajomstvo a opäť raz sa rozrevala. Neskutočné tajomstvo. Fakt. Nechápala som, čo je na tom také katastrofálne, že sa hneď odsťahovala preč. Ach.
Takže to máme 50 Odtieňov sivej:
  • Bohatý sexoš:
  • s príliš temnou minulosťou:
  • náchylný na násilie:
  • náchylný na rozkazovanie a nútenie do jedenia:
  • Naivná hrdinka:
  • ktorá so sebou s radosťou nechá zametať:
  • žiadna hrdosť:
  • panna:  
Oslavovala som, keď som knihu dočítala. Dvíhala som ruky a udierala päsťou do vzduchu. Prečo? Pretože som to proste už naozaj chcela dočítať. Už som myslela, že knihu zachráni posledných sto strán, no potom nadišlo už úplne posledných pätnásť strán a ja som sa opäť raz unudila k spánku. Keď sa konečne niečo dialo, autorka sa vrátila späť k monotónnosti celej knihy a pokračovala s nudením čitateľa, teda mňa.
Dosť veľa ľuďom sa to páči a môžu ma odsúdiť, že to porovnávam s 50sog a nepáči sa mi to, ale mňa to netrápi. Čítala som dosť erotických románov, ktoré sa mi páčili, a pri ktorých by ma ani nenapadlo si spomenúť na 50sog, ale tu mi to skrátka nedá. Emerson je však o niečo lepšia postava než Grey a v tom je aj plus. 
Každému sa páči niečo iné, mňa toto dielo miestami upútalo (keď som to čítala do 4 rána - keď sa menil čas! čiže do 5), ale väčšinu času som sa nudila. 


 

4 komentáre:

  1. Zaujímavá obálka, ale samotný príbeh by ma asi nelákal. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D mne sa ani ta obálka nepáči :D taka jak cez Skicár urobená :D

      Odstrániť
  2. Erotické romány nie sú nič pre mňa, nech už sú akékoľvek, ale dobrá recenzia.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto, že ono to ani nie je erotický román :D
      čosi, ďakujem :D akurát skôr premýšľam, že som strašne odflákla tú recenziu :DD

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať