utorok 4. novembra 2014

Vykecávačky spojlerovačky - Outlander

 
Čujte, čujte ľudkovia, zaviedla som novu rubriku. 
A o čo v nej ide? O potrebu vyrozprávať sa. Totiž, ja viem, že na to sú recenzie, lenže pri nich sa musím kontrolovať, aby to aj nejako vyzeralo. Nemôžem vám nič vyspojlerovať, takže si musím aj dávať pozor na jazyk. V tejto rubrike pôjde ani nie tak o recenzie, ako moje pocity, myšlienky a neviem čo všetko po pozretí napríklad seriálu. 
Neviem ako vy, ale ja určite nemám kamarátov tu v meste, s ktorými by som sa o týchto veciach mohla baviť, preto by som bola rada, ak by ste sa zapojili do vykecávačiek aj vy. Komentujte jedná radosť ak sa vám zachce si vyliať srdce na danú tému.
Nezabudnite, že spojlerujem! Vo veľkom! (ale ako fakt vo veľkom, prezrádzam celé scény. Sorry, not sorry, o tom je táto rubrika :D) Takže ak seriál chcete pozerať a vadia vám spojleri, nečítajte článok. Ak ho nechcete pozerať, alebo vám spojleri nevadia, nech sa páči, môžete čítať.
Keď si všimnete aký má článok nadpis, tak zistíte, čo iniciovalo založenie tejto rubriky.  

Outlander

Začnem asi tým, že sa veľmi hanbím za svoje opovrhovanie seriálom. Ako som len mohla? 
Totiž, vedela som, čo to je, každí to ospevoval, no mňa to vôbec nelákalo. Škótska angličtina mi popravde liezla na nervy a nebola som ani fanúšičkou kiltov (všimnite si tie minulé časy). Tiež sa mi nepozdávala myšlienka, že by sa vrátila hlavná hrdinka do kto vie akej doby. Môžem mať dejepis hocijak rada, skrátka milujem moje storočie. 
Ak ste fanúšikom Judit či sledujete niektorých zahraničných booktuberov ako aBookUtopia, tak určite viete, čo je Outlander. Teda aspoň ja som sa o tom dozvedela od nich. A tak to postupne išlo, každí to ospevoval, všade som to videla, no ja nie a nie si to pozrieť či prečítať.
Ubehli dva-tri mesiace a ja som si sedela za notebookom jednu nudnú nedeľu. Čakala som, kedy ma sestra pustí na PC, nech si zahrám COD, preto som nezačínala pozerať žiaden film. Ubehlo 5 hodín (áno, mám milú sestru, ani po 5 hodinách ma nepustila). Ukrutne som sa nudila a zúfalo hľadala nejaký film, ktorý by ma zaujal. Nič. V tom som si otvorila zoznam seriálov. Cestou k Priateľom som zablúdila o písmenko "O" a tam to bolo. Ani som nepremýšľala. Otvorila som to a zapla prvú časť. Začala som pozerať prvý diel, keď ma sestra vyrušila, že ma konečne púšťa na PC. Stopla som si to, že sa k tomu určite vrátim. 
Nezahrala som ani jednu misiu, pretože som nedokázala prestať myslieť na ten seriál a tak som sa do toho pustila. Prvé dve časti som pozerala do 2 rána, na druhý deň som zhltla zvyšných šesť dielov do polnoci, od kedy som prišla zo školy. ZÁVISLAČILA SOM ŠESŤ HODÍN!

A teraz k seriálu.
Úprimne vám poviem, že ma úvod nejako extra nezaujal. Začína sa to tak pomaly, no hrdinku som si zamilovala hneď, keďže mi prišla taká... odvážna a sebavedomá. Taká, že za seba vie zabojovať.
Potom sa dej prehupol do 18 storočia a to už som to hltala očami. No viete, kedy som sa úplne zamilovala? Kedy som vedela, že ten seriál budem milovať? Keď som prvýkrát zbadala Jamieho. TO JE KUS SEXY CHLAPA! Ako, nie je dokonalý, má vysoké čelo, tenké pery a nemá nejaké extra nabúchané telo, ale komu to prekáža. Fakt ľudkovia, keď ho uvidíte, tiež si poviete, že ten seriál nie že budete mať radi, ale že ho budete milovať!
No a od prvej časti sa to začalo. Celý čas som čakala, kedy sa Claire a Jamie dajú dokopy.
Musím sa priznať, že mi ani neviem ktorá, či druhá, či tretia časť nesadla. Nič sa tam nedialo a tak trochu som sa nudila, no to sa často deje aj v mnohých iných seriáloch, ktoré milujem, to je normálne.
Inak nechápem, ako to Claire dokáže držať v tajnosti. Ja byť na jej mieste, hneď ak osa objavím o storočie v minulosti, vrieskam ako zmyslov zbavená a privolávam všetkých bohov, nech ma vrátia späť. Každému by som vykrikovala, že ja nie som z ich sveta a asi veľmi VEĽMI dlho by som sa nevedela začleniť. 
Naozaj ju obdivujem, že vedela, ako sa má chovať a čo hovoriť, aby to bolo správne. Ja by som mohla byť aj nabiflená celý dejepis ako na maturitu, proste by ma v ten moment nič nenapadlo. Len by som sa zvíjala na zemi od zúfalstva.
Už pri štvrtom diely som híkala a ochkala pri každej dramatickejšej scéne. Dlho som tak nič neprežívala s postavami zo seriálu. Naozaj. Väčšinou si to len pozriem a čauky. Lenže tu... keby ste ma videli v ten moment, keď toten debil Black Jack rozprával o tom, ako zbičoval Jamieho.
Ešte som aj plakala... dobre, tak SKORO som plakala. Ani som to nemohla pozerať, príliš mi ho bolo ľúto. A hneď po tejto šokujúcej scéne Claire ten hlupák Randall udrel. Chápete to? To kto toto vymýšľa? Infarktové stavy hneď za sebou. 
A čo mám najviac v mysli? Diel, kedy sa Jamie s Claire vzali. Ako v polke mi to prišlo... neviem taká, divné, proste vždy sa zobudili alebo čo a išli si zasexovať, alebo to, ako rýchlo sa do seba zamilovali. Teda ako ono to išlo tak postupne, ale prišlo mi to, akoby tam bol obrovský skok medzi udalosťami. Ale inak to bola asi jedna z najlepších epizód. Šiesta či siedma. Nie som si istá, asi skôr siedma. 
Dokonca som dostala 15 minútový záchvat smiechu a nevedela sa prestať smiať, keď Jamie zapotil takú super hlášku. Normálne som až plakala od smiechu a rodičia na mňa pozerali či som mentálne narušená. Ta ako... vám to možno ani nepríde vtipné, ale ja som v ten moment naozaj plakala od smiechu. Totiž, začali sa konečne bozkávať, už už idú na to, Jamie si ju tak drsne otočil a ona pozerá, že to ako, čo robí. Sa otočila čelom k nemu a proste dokončili to. A on potom že jej chce niečo povedať, ale nesmie sa smiať. A on že "Nevedel som, že sa to robí, ako... tvárou v tvár. Vždy som si myslel, že sa to robí len zozadu. Ako kone." Skoro som sa pocikala. Toto jak zapotil...Inak ako mám ho rada aj všetko, ale v tej časti u mňa trochu klesol. Neviem prečo.
Už sa naozaj blížim na koniec.
Potom bola posledná časť. 
Skrátka párik už taký zamilovaný aj všetko, príde mi to fakt akosi rýchlo, taký skok, ale čo už. Sú spolu zlatí, to nemôžem zaprieť. Čo zlatí, Jamie je proste taký ňuňušik. Takého chlapa chcem! V tej časti som inak pochopila, prečo tí muži tak radi nosia ten ich kilt. Stačí ho vyhrnúť a šup je dnu (if u know what I mean). A keď v tom kilte sedí Jamie na koni... tie jeho sexi kolená (:DDDD)...
Fajn, priznám sa vám už asi po tretíkrát k niečomu. Mám rada Franka, ale asi tak trištvrtinu tých 8 častí som dúfala, že sa Claire vráti k Frankovi. Aj keď nechápem, ako môže hľadieť na toho hnusného Randalla s tvárou jej muža, že sa jej z toho Frank nezhnusí. Chápete, čo tým myslím?
Ako nie žeby som toho Franka nejak extra milovala, ale celkovo mi ich vzťah prišiel taký normálnejší. A keď uvidela tie šutre a počula tam svojho muža, nedýchala som. Už sa toho dotkla a v tom.... PREČO MI TO ZROBILI! Proste ju odtiahli tí hnusní červení Angličania.
Ani nechápem vlastne, prečo to zrobili. Veď porušili zákony, či nie? Nechápem ako si to mohli dovoliť. A odviesť ju do väzenia, akože za čo? 
Ešte by som prežila to, ako sa ju ten hnusák snažil znásilniť, ale keď jej išiel odrezať bradavku? Ta ako toto je už iné sado-maso!
A do toho tam Jamie skočil a ono to SKONČILO!!! Tie moje nadávky si neviete prestaviť. To ani pán boh nevidel toľko nadávok pokope. Proste si nedokážem predstaviť, ako vydržím čakať na pokračovanie do Aprila. Proste, PREČO nám toto robia? PREČO?! A tak som sa rozhodla, že si nakúpim knihy a budem vedieť všetko, lenže tie knihy NIKDE NIE SÚ! 
Fajn, asi to už je všetko, aj keď ma určite niečo napadne ešte. Budem prekvapená, ak sa vám to bude chcieť čítať, inak. 
Ja si asi idem dať nejaké dýchacie cvičenia, lebo ja toto nezvládnem. Veď ešte pol roka! Nezvládnem to. Proste NIE! Taký geniálny seriál. Sakra aj s tým!
Inak ako... stále som neprišla na chuť kiltom a škótskemu akcentu, ale na Jamiem/Samovi sa mi všetko páči hihihi.
Och a ešte si pustite úvodný song, ktorý si stále dookola púšťam. Inak niekde som raz dávno videla aj nejaký remix, niekto to pridával, a neviem si spomenúť, že kto :( Škoda. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať