streda 28. januára 2015

Diary: Výška výška výška...


Klepne ma z toho všetkého už. Dnes celý deň sa len učím a učím a prišla som na to, že to ani nebolo učenie, pretože som polovicu z toho času strávila prechádzaním sa po byte, "čumením do blba" a hraním sa s mobilom. Poslednú hodinu som robila maturitný test 2009 a poriadne si ponadávala pri tých úlohách. Dala som to inak nakoniec na 76% s tým, že som momentálne veľmi hlúpy človek, ktorý sa ešte od začiatku školského roka neučil slovenčinu. Vlastne ešte poriadne okrem dejepisu a dejín umenia nič. Už som zabudla, aké je to učiť sa. Teda ako sa učí. Fakt sa teším na maturitu. Tú ústnu. 
Skôr než začnem s tými naozaj hrôzostrašnými vecami, tak posplietam ešte niečo nezaujímavé a oddychové. Napríklad, že zajtra vychádza KONEČNE ďalšia časť How to get away with murder. Čo by ste naozaj mali začať pozerať už konečne a všetci!!! Ani si neviete predstaviť akým cliffhanderom to skončilo! 
Cez víkend idem s otcom lyžovať, teda v preklade - on ide lyžovať a ja si len pospať na izbe. Takže si vezmem kooooopu kníh, nech mám čo čítať. Už keď som pri tých knihách, tak tu máte aj december-január book haul.
Inak už o pol mesiaca vyjde 50 shades, na ktoré by už bolo dobre kúpiť lístky. A už len dva a niečo mesiace a vyjde aj Game of Thrones a Outlander. Inak, hovorila som vám, že som donútila sestru si pozrieť Outlander a ona sa do toho zamilovala? A to som jej to nútila už niekoľko mesiacov, a ona, ako vždy, nadávala, že to bude hlúposť a tie svoje typické otravné reči. A včera počujem známu zvučku, pozriem a ona pozerá Outlander a bola z toho úplne hotová. Muehhehe.
Okrem toho ma už fakt nič nové nenapadá, pretože je všetko po starom. Nudné a o ničom. Nič sa nedeje a nič sa nekoná.
Och a ešte jedna vec! Nedávno dávali na stv-čku Krstného otca. Vždy som to chcela vidieť, lebo to každý ospevoval a na IMDb to už odjakživa ovláda 2 a 3 priečku. Tak som to začala pozerať a WAU!!! Fakt si to pozrite, ak ste to nevideli. Marlon Brando bol super, ale Al Pacino vyhráva. Normálne som sa tam doňho zamilovala. Dnes ide akurát trojka, ale nepozerám to, keďže mamka pozerá tie svoje hlúposti (všetky slovenské seriály aké existujú). Inak som sa rozhodla, že si pozriem aspoň prvých 20 filmov z IMDb top250 rebríčku. Teda vlastne len filmy po 70 roku, pretože, neodsudzujte ma, ale nemám rada tie staré klasické filmy. A keď teraz na to pozerám, nerátam 2 filmy pred 1970 rokom, tak z prvej dvadsiatky som nevidela len tri filmy. Zagratulujte mi!
Prvých 5 miest som videla! Aj keď nechápem, prečo je Batman štvrtý. Ale dobre.
A som pri tom. VYSOKÉ ŠKOLY!
Stresy stresy stresy...
Ľudia, chcem si zopakovať prvý polrok štvrtého ročníka ešte raz. A potom ešte raz. A stále dookola.
Neviem, kam si podať prihlášky. Neviem, čo presne študovať. Teda viem, ale neviem či je dobré sa spoliehať len na to. Neviem, kde ísť študovať. Pomoooooc!
 Vždy, keď ma niečo napadlo, tak som vzápätí našla nejaké nevýhody, zápory a neviem, čo všetko. Britské a americké štúdia na UPJŠ? Nie, lebo sa na tento odbor sťažujú snáď úplne všetci. Ísť študovať do Prešova na prekladateľstvo? A s čím to prekladateľstvo skombinujem? S Nemčinou? S tou Nemčinou, z ktorej som práve dnes dostala krásnu päťku? A bude sa mi chcieť vôbec cestovať pol hodinu tam a pol hodinu späť?
Praha? Vezmú ma? Mama vraví, nech študujem žurnalistiku. Potrebujú v Prahe nejaké moje uverejnené práce ako v Bratislave, kam práve kvôli tomu nepodávam na žurnalistiku? 
Príjmu ma na UK v Bratislave na Angličtinu-Taliančinu, keď berú len 10 ľudí? A čo iné si vybrať, okrem tohto odboru?

Mám pocit, že som prepásla všetku svoju šancu. Posledné dva-tri mesiace premýšľam nad výškami, ale mala som to urobiť skôr. Mala som sa nad tým zamýšľať už oveľa skôr a nie čakať do poslednej chvíle. Mala som uverejňovať nejaké svoje články, alebo robiť všetko pre to, aby som si splnila svoje sny. Od základnej školy túžim študovať v USA na výške, aspoň na rok, ale už smola. Po prvé, nie sme milionári a také niečo stojí až príliš veľa. Po druhé, teraz už sa nad tým môžem zamýšľať zbytočne, keďže posielanie prihlášok už je uzavreté. Mala som nad tým všetkým premýšľať skôr a naozaj robiť niečo pre to, aby som študovala niečo, čo za to naozaj stojí. Dizajn? Architektúra? 
Čo by bolo keby... 
Už je zbytočné sa v tom vŕtať. Ostáva mi len dúfať, že ma raz fakt napadne, kam si podať prihlášku a bude to čoskoro, aby som to vôbec stihla. Už teraz som dokonca nervózna aj z toho, že budem musieť ísť na prijímačky. Sama blúdiť po vysokej škole... Všetko je až príliš stresujúce. A čo to bude, keď budem na internáte? Teda ak ma vôbec príjmu? Čo keď skončím ako sestra? Tu na TUKE, učiť sa nejakú hutnícku fakultu, o čom nemám ani poňatia, len aby som na nejakú výšku chodila.

Katastrofa.
Nechcem už nad tým premýšľať. Fakt.
A zišli by sa nejaké rady, nemáte niečo pre mňa? Niečo na psychiku, ohľadom výšky alebo hocičoho? :D

Idem si popočúvať nejakú tú hudbu, ktorú vám aj tu pridám, keďže som to už dlho neurobila, a nemyslieť na výšku a na to, že som sa už druhýkrát nenaučila tú ľudovú kultúru na DEU a tentoraz sa z toho nevyvlečiem.
 (Inak som včera po 42465 rokoch pozerla Easy A - 1 z mojich naj filmov - takže ak ste to nevideli, určite si to pozrite :))

A nakoniec to najlepšie, lebo ten song si púšťam 24/7 nonstop od rána do večera dookola.

Vlastne posledné video bude trailer na jednu dokonalú rozprávku, ktorú som objavila už... pradávno a tento rok konečne vyjde. Toľkokrát som vám už chcela ukázať ten trailer a stále som sa k tomu nedostala, tak nech sa páči! #PixarRulez

Čauky

10 komentárov:

  1. No už sa nám to maturantom blíži. So školami som na tom podobne, doteraz som si pozrela dve :D a to také, pri ktorých sa moc uplatnenia nedočkám.. takže je to mierne zúfalé pre mňa, ale ako vidím nie som jediná. Snáď sa ti podarí nájsť tú správnu! :)
    Ja sa obávam, že sa na nejakú dostanem a zistím, že ma ani nebaví.
    (Ps: dúfam, že výhra už prišla) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ktoré dve? :) nápodobne! :D
      jop jop došla... teda musím ísť najprv na poštu :D

      Odstrániť
    2. Právnická UMB, ale ako vravím, uplatnenie je úplne zlé a pedagogická, čo si myslím, že možno nie je taký zlý výber, ale neviem neviem :D
      Tak to prajem príjemné čítanie. :3

      Odstrániť
    3. právnická? whaaaat :D ďakujem :D

      Odstrániť
    4. Právo bol dlho môj sen, len sa bojím toho uplatnenia :D

      Odstrániť
  2. S výškou som na tombola podobne, ibaže ja som mala problém vybrať si medzi dvomi odbormi, a tak som to nechala na náhodu. Z ktorého mi skôr prišlo prijatie, tam som šla. A teda som skončila na editorstve :D :D Viem síce, že na moju školu dosť často nadávam, ale ak sa mám priznať, neviem si predstaviť, čo iné by som okrem toho študovala a aspoň trochu by ma to zaujímalo. Skôr si viem predstaviť, že sa naučím nejaké faktory a štruktúru metafory a keci o literatúre, ako niečo o biochémii alebo o sociálnej práci a ďalších kravinách. Takže z tohto môjho komentu vyplýva, že sťažovať sa zrejme budem vždy, ale napriek tomu si v hĺbke duše musím priznať, že som spokojná :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja by som sa najradšej ani štruktúru metafory neučila :DDD mám pocit, že na mňa je všetko strašne zložité :DD Nitru som definitívne odpísala už, ale fakt neviem, kam okrem Blavy si podať čiže tak :( :D

      Odstrániť
    2. Tak ja som lenivý človek, najprv som chcela translatológiu v BA, ale stačilo mi počúvať (čítať) od Moonlight tie správy, aké je to ťažké a koľko sa musí učiť, a tak som BA odpísala zase ja :D To by som nedala. Na hotelke som päť rokov nič nerobila a keď vidím, koľko sa máme teraz učiť, už aj to mi stačí. A zase metafora bola v povinne voliteľnom predmete, ten som si nemusela dať :D :D

      Odstrániť
    3. dúfam, že Moon študuje anglictinu a slovencinu :D
      no uz mam len poslednych 20 dni, snad nieco vymyslim :D

      Odstrániť
  3. Když ti řeknu take it easy, tai ti to ask mod nepomůže, co? :D
    Každopádně, asi nevím, jak se zrovna teďka cítíš, protože jsem si to ještě nezažila, ale dokážu si to představit. Podle mě bys to měla zkusit všude, kam tě to táhne, a třeba to vyjde, přestože to nečekáš. :) Já mám do výběru vysokých škol ještě daleko, ale už teď mám vytipovaných pár borů, které bych chtěla studovat, jen jich je hrozně moc. :D Mám strach, že se pak ale na poslední chvíli rozhodnu pro něco úplně jiného.
    Přeju hodně štěstí jak při rozhodování, tak i potom při zkouškách! Určitě sem pak napiš, jak to dopadlo!

    www.martinelavietnamienne.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať