utorok 24. marca 2015

Issue 13: Goodreads

Tak dlho som tento článok odkladala, až sa stalo, že som sa k tomu konečne dostala. Nechcelo sa mi totiž akosi písať. No som tu, živá a zdravá, pripravená napísať tento článok.

Pred niekoľkými týždňami som ležala v posteli prichystaná na spánok, a ako vždy, tak aj vtedy som čumela do mobilu. Zavítala som na Goodreads a namiesto hľadania nových kníh, ktoré by ma mohli zaujať, som si pozerala moje staré hodnotenie. Dospela som až k tomu, že som si čítala status updates a nevedela sa prestať smiať. Niekedy som naozaj perlila. A tak ma napadlo urobiť o tom článok. Oscreenovať vám tie najväčšie perličky, aby ste sa nad tým uškŕňali aj vy, alebo proste čosi a nechať vás hádať, o akú knihu asi ide. Čiže v podstate je tento článok hra. Spomenutá mená postáv a iné názvy, čo by to ľahko odhalili zakamuflujem a vy môžete hádať do komentárov, čo to asi je. (Dúfam, že to nebudete vyhľadávať na GR, že kde som čo popísala.)

***
***
***
***
***
***
***
***

Niekedy, keď sa nudím sa naozaj zabávam práve na Goodreads. Čítam si svoje recenzie či niečie iné - tie hejterské, pretože tie sú najvtipnejšie, hľadám nejaké zaujímavé knihy či sa prehrabávam vo svojich poličkách. Aj vy sa snažíte byť taký kreatívny, keď si tvoríte bookshelves? Viem, že Lyn má trees-died-for-this-shit a to sa mi veľmi páči, no často si ľudia robia len jednoduché zoznamy, ako napríklad, čo a v ktorom roku presne to čítali, niektorí okrem troch základných nemajú žiadne. Ja napríklad stále premýšľam, aký nový zoznam si vytvoriť. Neviem ako je to u vás, ale ja som na tom naozaj závislá. Na tom vytváraní poličiek a zaraďovaní kníh. Niektoré knihy mám aj na piatich poličkách. A dokopy tých zoznamov ani nemám nejako extra veľa.

ASAP ako As soon as possible, aj keď vždy si tam dám nejaké knihy, ktoré chcem veľmi a hneď a zaraz čítať, lenže nakoniec sa k ním nikdy nedostanem, pretože ma začne lákať všeličo iné. 
Bookboyfriends - wed ako moji najobľúbenejší hrdinovia. Vlastne to je ešte slabo povedané. Proste sú to muži/chlapci, ktorých by som si rovno aj vzala a je mi úprimne jedno, že sú z kníh. Predstavte si, ako stojím pred oltárom v bielych šatách a vedľa mňa na nejakom stolíku kniha v nejakom slušnom obale, nech nejak vyzerá na tej svadbe (bujná predstavivosť).
Fuckbuddies - bed. Hrdinovia, ktorí sú hodní nejakého toho čoro-mora.
My BFF heroines zastupuje knihy, kde sú hlavné hrdinky, ktoré mi neliezli na nervy. Teda možno aj hej, ale väčšinu času som ich milovala. Všimnite si, koľko veľa románov tam je. Až 7. Naozaj milujem hlavné hrdinky heh.
Psycho - rom obsahuje knihy, ktoré sú totálne psycho, nič som v nich nechápala, ale ide o romantiku nejakú, lebo inak by som tam mohla hodiť hocijaký triler.
A moje obľúbené - Slapping season heroes - dead a Slapping season heroines, teda fackovacia sezóna hrdinovia a hrdinky. Pri hrdinoch je dead a to má čo dočinenia s tým, že som raz robila tag Bed, Wed, Dead a prvé dve som pri hrdinoch už použila. Inak tam knihy pridávam s nepredstaviteľnou radosťou. No je tam skôr len ten naozaj kvalitný výber, teda tie úplne najhoršie postavy.

Viete si predstaviť blogovanie bez GR? Lebo ja nie. Neviem, kde by som inak hľadala schopné hodnotenia na knihy, teda či sa ich oplatí prečítať, neviem ako by som sa o mnohých knihách vôbec dozvedela, keby GR nebolo, neviem, kde by som si písala, čo všetko som už prečítala. Okrem toho sú na GR rôzne súťaže, ankety, môžete sledovať, čo čítajú vaši obľúbení autori či blogeri, a čo presne si o tom myslia. Ja osobne zavítam na GR aj niekoľkokrát do dňa, vlastne väčšinou mám vždy otvorenú jednu kartu s touto stránkou.

A čo vy a Goodreads? Píšete statusy, počas čítania? Pridávate tam recenzie (ja inak nie, len to stručne ohodnotím a recenziu hodím, len keď ide o veľmi katastrofálnu knihu alebo, keď ide o knihu, ktorú vám chcem nanútiť, pretože je dokonalá)? Ukladáte si knihy do rôznych zoznamov? A to najpodstatnejšie, odhalili ste aspoň jeden môj status update?

S výhrou HC Košice a so spokojným pocitom, že mám hotovú poslednú prihlášku, dočítala som recenzák a konečne pridávam nejaký článok na blog, sa s vami lúčim.

2 komentáre:

  1. Prvý by som dala na Never Never a posledný na Na vine sú hviezdy :D Inak jedno meno, Noah si zabudla vymazať... hm, Mara Dyerová? posledná časť? :D
    Ale rozhodne som sa pobavila a tie názvy poličiek nemajú chybu :D A asi ti idem prešmejdiť Goodreads, aby som zistila, ktoré knižky si to čítala a prečítať si ich :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani jedno ani druhé :D ježiiiiš toto jeho meno... som to 3x kontrolovala a 3x som stále objavila jedno jeho meno, na ktoré som zabudla :D a nie je to trojka :D pokojne prešmejdi :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať