štvrtok 2. júla 2015

Diary: Už nie som stredoškoláčka + Photodiary

Po mesiaci som tu zas a znovu s nádielkou nepodstatných kecov z môjho nudného života.
A čo sa udialo? No úspešne som ukončila strednú školu... o čom som vlastne hovorila v minulom článku, kde som písala tiež o maturite. Ale tentoraz je to už skutočne oficiálne, keďže sa zo mňa stáva vysokoškoláčka. Prijali ma!!!!
Prijali ma do Košíc na UPJŠku (uni Pavla J. Šafárika), čo bolo pre mňa najnepravdepodobnejšia vec vôbec! Prečo? Lebo prijímačky boli enormne ťažké a brali málo ľudí. Keďže ide o odbor Anglický jazyk pre EU inštitúcie a ekonomiku, tak som prijímačky, logicky, robila z angliny. Boli rozdelené na písomnú a ústnu formu.
Písomná forma bola katastrofálna. Pozerala som na to ako vyoraná myš a už vtedy vnútorne plakala, že to neviem. Takmer som skolabovala, keď som postúpila do ústnej časti skúšok. Po troch hodinách státia pred dverami (majú skvelú organizáciu, fakt!) som sa tam konečne dostala a len som krútila hlavou nad tým, prečo som si to vlastne vybrala. Mala som jednu tému, o ktorej som mala rozprávaj a potom ešte A4 papier, ktorý som mala s čítaním už zároveň prekladať, no keďže ide o Anglický jazyk pre ekonomiku, tak tam asi neboli texty sťa Busy Bee (pamätáte sa ešte na to? :D).
Odchádzala som s tým pocitom, že musím dať prijímačky v BA, inak mi je koniec.
A tak som sa po pol dni strávenom na prijímačkách doma prichystala, ľahla si na hodinu a o druhej ráno sme vyrážali do BA. Samozrejme, naše auto funguje asi ako môj počítať - čiže NEFUNGUJE, takže sme po hodine cesty aj stáli, lebo sa prehrieval motor.
Nejako sme predsa len dorazili a ja som sa dostala do tej správnej budovy, sláva mne. Inak tá budova vyzerala hrozne. Tak čisto komunisticky, ale to je vedľajšie. Nechali nás tam stáť o pol hodinu dlhšie a nasledovala ďalšia geniálna organizácia. Bolo nás tam snáď milión, preto to aj dlho trvalo, kým si vôbec všetci posadali. A oni zrazu od nás chceli, aby sme sa popodpisovali všetci zaradom.
Po nejakých možno aj 10-15 minútach (ak nie viac) sme sa konečne dostali k testu, aj to len tomu zameranému na všeobecne vzdelanie. Dokopy som vedela asi 5 otázok, ktorými som si bola úplne istá, zvyšok som nejako potipovala, niečo sa mi marilo, o niečom som nemala ani páru.
Skončil sa test a mal nasledovať ďalší. Tak sme sa však doma ponáhľali a pred prijímačkami mi bolo tak zle, že som sa ani nenajedla, čiže som umierala od hladu a celý čas sedela na stoličke schúlená s rukou na žalúdku, aby nahlas nenariekal. Aby toho nebolo málo, potrebovali ďalšie podpisy, takže ďalších... veľa minút navyše.
Kým nadišiel vôbec test z angliny, už som na tom bola naozaj biedne. Test bol jednoduchý, čo som si hovorila po ňom a hovorím to aj teraz. Proste taká zložitosť ako maturita, zatiaľ čo ten tu v KE bol na takej úrovni, že maturita sa s tým nedá ani porovnávať, a že je to najťažšia skúška života, pche.
 Domov sme cestovali 10 hodín, lebo sa rodičia rozhodli, že nepôjdu cez Sorošku (veeeľky kopec hodinu od KE na dolnej ceste BA-KE), lebo auto nezvláda kopce, ale cez hornú cestu, cez dialnice. Lenže sme tak trochu zablúdili do Nízkych Tatier, odkiaľ sa na diaľnicu dalo dostať len cez gigantický kopec plný serpentín, tak sme sa stále vracali. Proste sme boli 3x v BB, 3x vo Zvolene, až sme nakoniec išli dolnou trasou a museli nás odtiahnuť. Ale došli sme :D
Na UPJŠ zverejnili výsledky po pár dňoch, zatiaľ čo na tie bratislavské som čakala až donedávna. Strašne spomalení sú :D No a ako som dopadla som už písala. Prijali ma do Košíc na UPJŠ na odbor Anglický jazyk pre EU inštitúcie a ekonomiku. PRIJALI MA presne tu, kde som aj chcela ísť a neverila som tomu, až kým mi neprišiel list. Juchú juchú juchú! Neviem ako sa to mohlo stať, lebo prijímačky boli neskutočne ťažké, ale už to neriešim, proste som prijatá!
A BA? Na anglinu ma neprijali, z čoho mám zmiešané pocity. Na jednu stranu, som aj chcela aby ma niekde  neprijali, aby som si nemusela vyberať medzi školami, pretože som strašne nerozhodná, ale na druhú stranu som bola sklamaná, lebo som na to mala a test bol ľahký. Možno je v tom aj to, že prijali ešte aj menší počet, než pôvodne mali brať, zatiaľ čo v KE berú viac, než mali brať.
Osud to tak chcel, čo už. Ale prijali ma na Komenského na moju poistku, na informačné štúdia, kam som ani nechcela ísť, čiže dobre :D.

Inak niekedy pozajtra odchádzam na dovolenku, konečne po dvoch rokoch, k moru. Neskutočne sa teším, aj keď ideme len do Chorvátska, kam som ani nechcela ísť, ale aspoň niečo. Presviedčam mamu, aby sme išli do Dubrovníku, lebo sa tam točí GOT a aj celkovo to mesto vyzerá nádherne.
Asi si tam vezmem aj Mesto nebeského ohňa, ktoré momentálne čítam a dovtedy nestíham dočítať. Tiež beriem HP4 a ešte si premyslím či beriem aj Taťánu a Alexandra.
V auguste ma čaká robota, to isté, čo minulý rok v USS a 2.9. už mám zápis. Bože to sú nervy. Modlím sa však, aby tam bol niekto, s kým som sa na tých prijímačkach aj bavila. Inak ma vždy zaujímalo, ako to funguje. Bude nás málo, nejakých 25, aj to možno už preháňam (a mali pôvodne brať 15!!), budeme spolu vychádzať? Budeme nejaká partia? Alebo každý bude taký odjebok? Neviem ani či je to dobré, že je nás málo alebo zlé.

Včera som bola druhýkrát na Jurskom svete, tentokrát mi to platila sestra, tak prečo neísť, však? Možno keď si to pozriem ešte raz, bude mi to pripadať ešte smiešnejšie. Ako pekné efekty, Chris Pratt je dokonalý a páčil sa mi aj celý ten nápad s tým zábavným parkom, ktorý je už otvorený a aké všemožné atrakcie tam sú (veľké, gigantické plus za to, že tam bol Jimmy Fallon, ktorého milujem!), ale ten koniec bol jednoducho komický. Celá ta spolupráca toho dina s tým dinom a potom ten dino začal spolupracovať ten dino a ešte človek cvičil dinov. Proste ne... ne.
Minule som pozerala aj Jurský park, na ktorom som vyrastala a prvý diel bude stále najlepší zo všetkých filmov, čo urobili a možno ešte urobia, čo ja viem. Pretože tam celú tú spúšť narobil dinosaurus, ktorý aj existoval, nie nejaký Dominius Rex (alebo Pepsi Saurus :DDD), teda nejaký kríženec neviem čoho. Ešte jedno plus dám tomu filmu a tým bola vynikajúco vystihnutá ľudská mentalita. Presne to, že nám, ľuďom, už by nestačil ani park plný dinosaurov, potrebovali by sme niečo nové. Rovnako ako aj tá myšlienka, že za všetko si platia teraz firmy, ktoré potom po sebe pomenúvajú kadečo, tak prečo nepomenovať už aj tých Dinov napríklad Pepsi Saurus.
Och - a stále ma to serie - AKO mohla behať v opätkoch po džungli a pred T-Rexom???

A ešte jedna vec! KONEČNE som si pozrela The Longest Ride, na ktoré som čakala vyše troch (úplne strieľam číslo, lebo sa mi nechce hľadať, že kedy to vyšlo :DD) mesiacov. A čo vám poviem, zaradilo sa to hneď na druhu priečku mojich zatiaľ zhliadnutých Sparksových filmov. Prekvapujúco sa mi páčila aj dejová Scotta. Viete, u mňa sú tri stavy "som hotová z herca".  
línia z minulosti s Irom, čo som čakala, že ma to bude nudiť. A bola som úplne hotová zo
Prvý stav je, keď vidím pekného herca a poviem si, vau, ten je dobrý. Celý film nad nim budem vzdychať, a keď sa film skončí, skončí sa aj môj stav. Potom je tú Druhý stav, keď slintám nad daným hercom celý čas a po skončení filmu si ho hľadám na nete a všetko o ňom, ak ho nepoznám, alebo nejaké trivia, ak ho poznám. posledný stav,
ALEBO si s ním hľadám ďalšie filmy. A potom je
kedy stopnem film aj každé tri minúty, aby som si na nete hľadala jeho fotky, skúmala ho na IMDb a točila/fotila niektoré scény kamoške. A keď film skončí, tak si jeho fotky dám na všetky pozadia kam sa len dá.
 A tu to bol ten tretí prípad, aj keď k tej zmene pozadia som sa ešte nedostala. Úplne som bola hotová
nielen zo Scotta samého, ale aj z toho jeho obliekania ako kovboj, ktorý jazdí na býkovi... a hýbe tou panvou... a..... dobre som ticho.
A ešte jedna vec so Scottom. Podľa mňa nie je geneticky možné, aby sa niekto tak podobal na svojho otca, lebo oni sú jak dve vajcia. Úplne rovnakí.
Celý čas som čakala, že sa stane niečo enormne smutné, ako to Sparks dokáže, ale nič moc, za čo som aj rada, len ten koniec bol taký kus... nijaký, neviem prečo som mala taký pocit. A tiež to bol jeho prvý film, ktorý ma donútil premýšľať nad kúpou knihy. Oplatí sa čítať Nicholasove knihy? Sú dobré alebo len nejaká presladená romantika??
A tu je môj rebríček filmov natočených podľa Sparksových kníh:
 1. A Walk to Remember
2. The Longest Ride
3. The Notebook
4. The Last Song
5. Dear John
6. The Lucky One
61656846416154654. The Best of Me + Safe Heaven

 Už len vám tu hodím 4 songy od... niekoho - nemám poňatia kto to je (chlap, žena, skupina?), ktoré sú úplne super! a tiež jediné štyri od neho (?), ktoré som našla. A môžete pekne s pesničkou pozerať fotky :)
nove lodičky
nové sandále - vôbec nemám také isté už :DD
vystajlovana mamka
strašne ľutujem, že som ich nekúpila :(((
 unboxingy pridávam na fb (kde môžete dať like!! :D)
som prvýkrát navarila našu vianočku polievku a úplne sama!!!
sestre som fotila, nech si kúpi (a ja si to prečítam muhehe)
nové knihy, plavky, obal :33
Som použila Lush penu do kúpeľa ↓↓ a oranžovú vodu som mala :D
sestra mi posielala z Belgicka (a ja som upravila) #1
#2

4 komentáre:

  1. Uh, poriadne nabitý článok, dalo mi zabrať, kým som sa cez neho prelúskala, najmä môj staručký a pomalý počítač to ledva zvládol. Gratulujem k prijatiu na vysnenú vysokú školu! Ja budem v roku 2015/2016 štvrtáčka (respektíve oktávanka, keďže chodím na osemročné gymnázium) a veľmi rada by som šla na Komenského do BA - odbor žurnalistika. Viac by som síce brala Brno, ale tam si netrúfam. Som teda zvedavá na skúšky a v podstate na celú maturitu. U nás sa vraví, že je to len formalita. Uvidíme o rok. Čo sa týka výšky v KE, asi by som tam nešla z toho dôvodu, že je to príliš blízko domova, ale mesto je nádherné, plné života, takže prajem veľa vysokoškolských úspechov. Uži si dovolenku. :) Na Jurský svet som tiež chcela ísť, ale nakoniec mi to nevyšlo z časových dôvodov. Najbližšie sa chystám na Paper towns a som zvedavá, čo z toho vznikne. Zatiaľ mám doma len knihu po anglicky, ktorá sa mi nesmierne páči (hoci som sa akosi zasekla na prvej tretine), uvidíme. Uh, S láskou Rosie si plánujem prečítať v budúcnosti a uvítala by som aj všetky časti Pottera v angličtine. Mám ich len slovensky. :/ Ale vynahrádzam si to aspoň filmami v angličtine keďže som večný Potterhead.
    Super článok, oceňujem tvoje vlastné myšlienky a fotky, ktoré si tu pridala. :)
    http://faylotte.blogspot.sk, Charlotte.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujeeem :))
      fú tam je ťažké sa dostať na tú žurnalistiku. mne skôr radil... známy z Prahy, že najlepšia žurnalistika je v Brne, tam si ju môžeš kombinovať napríklad s prekladateľstvom alebo hocičím :) a vraj to nie je ani také zložité, lebo berú dosť ľudí, náročné sú však tie testy na všeobecne vzdelanie, čo robili moji spolužiaci a veľmi dobre neobstáli :)
      maturita formalita, ale fakt. som neverila, ale pravda :D
      kde bývaš?:) ja som tiež chcela ísť ďaleko preč, ale som si to nakoniec rozmyslela :D
      podľa mňa nie je človek, ktorý nie je potterhead :) som konečne začala čítať štyrku po anglicky (začinam kupovať HP v angline od štyrky, lebo ju nemám v slovenčine :D) a som čakala, že to bude náročnejšie inak. Jedine čo neviem sú také tie vymyslené názvy, ktoré si neviem len tak preložiť a ma nenapadne ani ako to nazvali po slovensky :(
      a ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Gratulujem! 8) To je najlepšie, keď sa môžeš tešiť z niečoho, čo ani nečakáš 8) A nebuď sklamaná za BA, vôbec si to nemusela urobiť zle, ale tam tie zoznamy a poradia podľa bodov zo strednej...zažila som si to.
    Love Rosie vyzerá na fotke pekne. Ja som len videla film, ktorý ma dojal, ale bol to super príbeh 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem! :) presne :D ako ani nie som. som rada, že ma prijali do KE, lebo tu som chcela ísť predsa len viac :)
      inak film a kniha sú strašne rozdielne a kniha je aj oveľa smutnejšia :( ale oplatí sa prečítať :)

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať