štvrtok 31. decembra 2015

BTW: New Years Eve tag


Keďže dnes je posledný deň v roku, tak tentoraz to bude taký silvestrovský tag. Volá sa Novoročný tag, alebo teda New Years Eve Tag od týchto báb.
A keďže je to ten novoročný tag, tak sa posnažím vyberať knihy, ktoré som čítala len tento rok.

Times Square: Kniha, ktorú si prečítala a bola prepchatá stránkami, pretože bola taká dlhá
Premýšľala som, čo som také dlhé čítala, keďže väčšinou sa takým knihám vyhýbam. Ok, nie úplne vyhýbam, ale sú odstrašujúce a kým ma úplne neskutočne najviac nelákajú, tak ich nemám chuť ani čítať (zdravím G.R.R. Martina).
Ale predsa len viem, pri ktorej knihe som si hovorila, že to čítam už tak dlho a ani som sa nepohla. Medený jazdec. Kniha sama o sebe nevyzerá, že je nejaká dlhá, ale opak je pravdou. Má to nejakých 600 strán, ak sa nemýlim, a stránky sú také tenké, že cez nich až vidíte. Nehovorím ani o veľkosti písma. Teda skôr maličkosti písma. Medený jazdec je geniálna kniha, ktorú som si náramne užila, ale keď to vyzeralo, akoby som sa ani po dvoch dňoch nikam nepohla, mala som už nervy :D

Šampanské: Kniha s veselou postavou
Mám pocit, že poslednou dobou čítam knihy len s nejakými depresívnymi postavami, ktoré život trestá aj za krivý vlas na hlave.
Rosie z Love, Rosie. Ako aj tej život hádzal pod nohy, čo bremená, rovno celé stromy, a dokonca ešte ihličnaté, ale celkovo to bola dosť veselá osobnosť. Neustále vtipkovala, diali sa jej rôzne trapasy a nedalo sa na nej nesmiať. Zamilovala som si jej osobnosť. 

Iskričky: Kniha, ktorá pridala iskru do tvojho života
Keďže Trón zo skla ešte určite spomeniem, tu poviem Mesačné kroniky. Teda zatiaľ Cinder a Scarlet. Ako nie sú to nejaké veselé a šťastné knihy, ale iskru do môjho života pridali. obohatili ho taký skvost a taký nápad. Koho by napadlo, že popoluška bude Cyborg a stratí namiesto topánky rovno celú nohu? Úplne úžasná a originálna séria.

Odpočítavanie: Kniha s takým pútavým príbehom, že si ju prečítala za naozaj krátku chvíľu
Och tých by sme tu mali veľa, keďže nemám žiadne sebazaprenie a nedokážem sa od knihy odtrhnúť. Pred pár dňami som čítala Dublin Street do ôsmej rána. DO 8 RÁNA!!!!! Ja už nie som normálna. Keď je príbeh čo i len trochu pútavý ja to prečítam hneď. Ale také niečo, kde som fakt hltala stránku za stránkou a ani neviem ako a už bol koniec, to sa stalo pri Tróne zo skla. To je jedno či už prvý diel alebo druhý. Skrátka som čítala čítala a zrazu pozrela, bola som v polovici a ani neviem ako. Nevedela som prestať, pretože sa stále niečo dialo. Myslím, že obe som prečítala za dva dni (noci).

Polnočný bozk: Kniha, ktorá mala najlepší bozk
Okej, teraz sa rozpíšem, lebo už dlho premýšľam nad tým, ako veľmi ma omrzeli prvé bozky a prvé vyznania lásky v knihách. Stále sa pobozkajú v nejakej nevhodnej situácii alebo je to len také rýchle, či náhodné. ALEBO to nie je vôbec nijak pekne opísané. A vyznanie lásky detto. Povedia si jednoducho "Milujem ťa" a to je všetko. Kedy naposledy ste čítali podobné vyznanie citov, ako napríklad v Pýche a predsudku? 
ALE! Musím sa priznať, že nie je to tak dávno, čo som tu nad nejakým bozkom achkala a ochkala. Napoviem vám. Ona je blondína. On kapitán. Je to geniálna séria. Ona je vtipná. On je... môj vysnený chlap. Viete? Viete? VIETE?
Keď sa Celaena pobozkala s Chaolom, zastavilo sa mi srdce. To bola taká nádherná scéna, akú som neskutočne dlho nečítala. To, ako to obaja prežívala, aká bola medzi nimi chémia, ako to bolo opísané, AKO DLHO SOM SAKRA NA TO ČAKALA!!!!! Zamilovala som sa do Chaola ešte viac. A niekoho (Sarah!!!!!!!) zmasakrujem, ak neskončia spolu. Teda AK už neskončia spolu tak to radšej nech je Celaena sama.

Rozruch: Kniha, ktorá ťa donútila pochybovať alebo zmeniť pohľad na veci
Väčšinou by som povedala niečo, čo ma donútila napríklad čítať knihy, blogovať a podobne, ale teraz poviem niečo, čo mi zmenilo pohľad na svet. Medzi odtieňmi sivej. Nie teda na celý svet, ale skôr na niektoré krajiny. Maturovala som z dejepisu, no keď si spomeniem na históriu druhej svetovej, žiadne Estónsko, Litva či Lotyšsko sa tam nespomínajú. Nič. Bola som prekvapená, keď som zistila, že hlavná postava je Litovčanka. Bola som prekvapená a zhrozená, keď som zistila, čo s nimi Rusi robili, ako ich prevážali, kam ich prevážali. a ako tam žili. Milujem dejepis, takže som nemala nejaké vymyslené predstavy o Rusoch, viem, čo robili s Poliakmi, viem o Katynskom masakry, viem, aké svine boli, keď boli na Slovensku, čo mi rozprával dedo. Nemci im dali čokoládu a Rusi potom všetko vzali. Ale o tom, čo robili s Litovčanmi, Estóncami a Lotyšmi som nepočula. Bolo zaujímavé sa dozvedieť takúto pravdu, zároveň aj strašidelné a smutné.

Predsavzatie: Kniha, ktorú určite plánuješ čítať v roku 2016
To by mohol byť ale veľmi dlhý zoznam, keďže v 2016 veľmi dobré knihy vychádzajú. Ale je tu jedna, na ktorú sa teším asi najviac. Infini. Amour Amour bola dokonalosť sama o sebe. Originálna dokonalosť z nezvyčajného sveta. Preto, keď som sa dozvedela, že sa dočkám voľného pokračovania, bola som mimo, hotová a nedočkavá. Neskutočne sa teším na Infini, pretože mi čosi také originálne už fakt chýba.
Ale, samozrejme, musím si prečítať aj Glittering court od Richelle Mead, pokračovania Trónu zo skla, Chasing Spring od R.S. Grey, Sweetest Venom od Mii Asher, Run od Kody Keplinger, A Court of Mist and Fury od Sarah J. Maas a tak ďalej a tak ďalej.
Ale z niečoho starého, čo som doteraz neprečítala (a mám chuť si otrieskať hlavu o stenu za to) si na svoj zoznam predsavzatí pridávam aj Tatianu a Alexandra, druhý diel v sérii Medený Jazdec.

Ktoré knihy sú vo vašom zozname predsavzatí na rok 2016?

1 komentár:

  1. „Ako aj tej život hádzal pod nohy, čo bremená, rovno celé stromy, a dokonca ešte ihličnaté“ - toto ma úplne dostalo. :D :D
    Inak tiež nemám rada veľmi dlhé knihy, výnimkou sú iba knihy z mojich obľúbených sérií, ale niekedy aj u tých ma to dokáže štvať. :D Najhoršie ale aj tak je, keď sa k takej dlhej knihe s tenkými stránkami ešte pripojí málo priamej reči, čiže málo odsekov, to už je potom hotové peklo čítať. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať