utorok 29. decembra 2015

BTW: Vôbec nemuselo...


Je tu ďalší deň - ďalší tag. Vymyslela ho čaja ReadLikeWildFire a vybrala som ho, pretože ma zaujal.
Originálne sa volá Totally didn´t.

Vôbec nemuselo mať pokračovanie/a


Mám dokonca až dve série. Prvou je Slammed od Colleen Hoover a tou druhou Delírium od Lauren Oliver. Slammed je v podstate obyčajná YA romantika, ktorej pokračovania nikdy nepochopím. Síce som druhé ešte prečítala, no prišlo mi byť úplne zbytočné, takže som sa na trojku už ani nechystala. Delírium skončilo tak katastrofálne, že sa mi do pokračovaní ani nechcelo hrnúť, takže by mi vôbec nevadilo, keby ich nemalo. Veď by úplne stačilo, ak by to autorka ukončila o niečo uzavretejšie a žiadne zvyšné diely to nemuselo mať.



Vôbec nemuselo mať viac ako jedno POV

Experiment! Alebo rovno všetky knihy teraz. Každá. Jedná. Kniha. Má. Dva. Pohľady. Už mi to kvalitne lezie na nervy. Čo otvorím, tak tam sú meniace sa pohľady. Niekde mi to síce pasuje a niektorí autori to urobia zaujímavejšie, ako Marissa Meyer či Sarah J. Maas, ale zvyšok... No práve Allegiant mi vadil asi najviac. Prvé dve knihy sú písané z pohľadu Tris a tu zrazu trojka ich strieda? Na čo to bolo dobré? Ten veľký šok v knihe mohla napísať aj inak, možno aj zaujímavejšie.





Vôbec nemuseli zmeniť obálku uprostred série

Absolútne vôbec nič mi nenapadá, lebo na Slovensku sa také vecí našťastie nedejú. Teda aspoň o ničom neviem.


Vôbec nemuselo mať milostný trojuholník

Dobrý nápad by bol povedať aj VA, pretože tam Adrian síce bol zaujímavá postava, no len mi tam kazil príbeh a vadil mi. Ale vyberiem si skôr niečo iné. Napríklad Nočný tieň alebo Selekciu.
Nočný tieň by absolútne vôbec nemal mať milostný trojuholník už len z toho dôvodu, že Andrea Cremer si vybrala úplne nesprávneho chlapa. Už od začiatku bolo jasné, že Calla (?) skončí so... Sheyom... Shenom? Ani neviem jeho meno, vidíte, ako ho milujem? Avšak Ren bol omnoho lepší a zaujímavejší! Proste ten trojuholník nemal existovať a možno by som sériu aj dočítala.
Selekcia to isté. Aspen je úplne nezaujímavý a síce som si ešte pri prvých stranách hovorila, aký je milý, keď sa objavil Maxon, bolo jasné, ako to skončí. Preto sa ani nejako nehrniem na dvojku, pretože tam len stratím nervy.


Vôbec nemuseli zahrnúť diel do série


Len tak zo žartu najprv poviem štvrtý diel VA. Lebo ak vynecháte celú knihu (čo bol pre mňa inak aj najslabší diel), tak v príbehu o nič neprídete haha.
Ale žarty bokom. Čo tak všetky diely série Škola noci? Stačil by prvý a posledný. Ako pozerať F1. stačí pozrieť prvé a posledné kolo :D. Ale teraz fakt vážne. Nič mi nenapadá... Asi vyberiem niektorý diel z Bloodlines. Ale teraz si nie som istá, ktorý to bol. Druhý či tretí? Jeden z nich bol úplne zbytočný. Stačilo by, ak by ich autorka zlúčila do kopy a možno by séria mala viac fanúšikov. Síce ju ja osobne milujem, no aj ja musím priznať, že druhý a tretí diel bol sčasti nudný.


Vôbec nemuselo mať len jeden POV.

Nad týmto sa často nezamýšľam, čiže opäť niečo ťažké pre mňa.
Napríklad Džínsový denník 4 aj 5 by boli zaujímavé z oboch pohľadov. Alebo Aljašja či Augustus keby mali viac priestoru v Greenovych knihách. Ale na druhú stranu, viac sa mi to všetko páči tak, ako to je, čiže nemám presnú odpoveď. Radšej mám to tajomno okolo postáv.


Vôbec nemuselo mať toľko propagácie
Čo asi. 50 odtieňov. Alebo hocičo od Coelha. Ako 50sog možno môže byť lepšie v posledných dvoch častiach, lebo dvojka ma aj bavila, ale to, ako je to otrasne napísané mi jednoducho nedá pokoj. Nechce sa mi veriť, že to je taká úspešná kniha, keď je na svete milión podobných, ktoré sú stokrát lepšie. A Coelho... nechcem odsudzovať autora len podľa jednej knihy, ale keď ono to bola taká hovadina... Ani som to nedočítala, lebo sa to jednoducho nedalo.





Vôbec nemuselo byť prirovnávané k

Uvediem príklad, aby ste pochopili. Napríklad, keď prirovnávajú ľudia Divergenciu a Hunger Games. A to je aj moja odpoveď, pretože na nič iné neviem prísť. Toto jediné ma neskutočne hnevá, keď niekto povie, že Divergencia je toto isté čo HG. Vôbec to nie je podobné. Jediné čo majú spoločné je to, že sú obe dystópie, To je všetko. Fin. Ku HG by som skôr prirovnala The Maze Runner. A k Divergencii... ani neviem. Proste to, že sú rovnaký žáner ešte neznamená, že to je to isté a môžete to prirovnávať, hlavne keď to veľa spoločného okrem toho žánru nemá.


Vôbec si nezaslúžilo môj čas
Okej, nebudem sa opakovať a spomínať zase knihu ktorú najviac neznášam (THE BOY WHO SNEAKS IN MY BEDROOM WINDOW!!!!!!!!!!!!!). Skúsim prísť na niečo iné. Viete čo, neviem sa rozhodnúť. Škola noci, Upírske denníky, Most kolibríkov... Spomeniem niečo, čo som čítala tento rok. Amsterdam od Iana McEwana. Čítala som to kvôli prijímačkám a nechce sa mi veriť, že som to naozaj prečítala. Bola to taká somarina, nedávajúca zmysel s takým koncom, že som si až trepala hlavu, prečo som to prepánajána čítala. 

2 komentáre:

  1. Slammed má pokračovanie? Tak to som ani nevedela, veď to tak pekne skončilo.. no asi po ňom nesiahnem :) Súhlasím s 50 shades, to bola pehnaná propagácia a rovnako veľkú propagáciu mal aj Trón zo skla... -_- :D Zamilovaný trojuholník v Nočnom tieni byť nemusel, ako v mnohých iných knihách..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. až dve dokonca :DD ani nesiahaj, zbytočne :D pravda pravda, už je to strašné klišé, keďže je to v pomaly každej knihe

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať