piatok 12. februára 2016

Zo zákulisia príbehov #2: Valentínsky špeciál

Ani si nepamätám, kedy som sa naposledy zapojila do nejakého projektu. Väčšinou totiž nepridávam príspevky načas a nikdy v presný deň, ktorý je určený. Píšem, keď mám na to náladu. No tento projekt ma naozaj zaujal, tak som si povedala, že po toľkom čase by už bolo načase sa do niečoho zapojiť. 
Projekt vymysleli Moon Lyn. Nebudem sa tu o ňom rozpisovať, veď to si môžete prečítať na ich blogoch. A nebudem ani viac kecať, rovno začnem.

Téma na február
Valentínsky Špeciál

Síce mám rozpísaný aj druhý príbeh, pri ktorom by som tu mohla riešiť vzťahy do aleluja, budem sa venovať tomu hlavnému, teda Skaze Zeme. Aj keď je pravda, že ľúbostný život hrdinky nie je taký živý, mám rada svojich hrdinov, tak prečo ich nepredstaviť.


1. Aké vzťahy mali v minulosti tvoje postavy?
Žiadne. Jop. Dobre vidíte. Damien a Liam sa stretli ako deti v lietadle, ktoré ich malo dostať preč z Európy. Už vtedy sa z nich stali kamaráti a takto to pokračovalo až kým nemala Damien pätnásť, kedy spolu začali chodiť. Ale nie je to také to typické chodenie, keďže v post-apokalyptickom svete je dosť ťažké užívať si mladú lásku. Celé to jednoducho začalo tým, že boli veľmi dobrí kamaráti, stále aj sú a nikdy sa to nezmení.


2. Stali sa tvojim postavám nejaké trapasy v súvislosti so vzťahmi?

Nope. Keďže sú kamaráti odkedy si pamätajú, stále boli spolu a obaja si myslia, že spolu aj skončia. Nemali kedy a s kým zažiť trapasy. Síce možno si na niečo niekedy zaspomínajú, možno sa im ešte len niečo stane.


3. Potrpí si hlavná hrdinka na romantické gestá?

Povedala by som, že ani nie. Nejako ich ani nevníma, má dôležitejšie veci na starostí, než premýšľanie nad tým či jej jej milý donesie bonboniéru alebo kvety. Ako nehovorím, že nie je rada, keď ju Liam nejako prekvapí, ale zaujímajú ju dôležitejšie veci.


4. Čo by povedali tvoje vedľajšie postavy na to, keby sa hlavní hrdinovia dali dokopy?

No... keďže sú spolu, tak by si povedali už asi len, aby sa toľko neoblizovali. Alebo neobjímali. Aby upokojili hormóny. Alebo by si povedali, akí sú zlatí. Holly, Damienina naj kamoška, by si asi myslela, akí sú zlatí, ale ironicky by stále poznamenala čosi, čo som už spomenula, aby si našli izbu alebo niečo také. Zach by na nich ani nepozrel. A Ziva by si z nich asi robila srandu.
Hm... ale čo keby sa dali do kopy Zach a Damien? Liam by mal asi príliš zlomené srdce na to, aby vôbec čosi povedal. Holly by nechápala a taktiež mlčala. Ziva by sa asi len smiala. Možno by si z nich robila srandu, ale podporovala by ich.

5. Ako by sa tvoja hlavná postava vyrovnala so stratou chalana alebo potenciálneho partnera? (prípadne s rozchodom?)

Keby stratila Liama asi by neprežila. Nie len preto, že spolu chodia, ale žijú spolu, strávili spolu od detstva každý deň. Sú najlepší kamaráti. Nemám síce rada, keď niekto myslí na samovraždu, no presne na to by Damien myslela. Ak nemá Liama, nemá nikoho. S najväčšou pravdepodobnosťou by sa pre niečo obetovala. Skočila by pred niekoho alebo niečo také.
Rozchod? Ak by sa rozišli, tak by boli obaja príliš zronení na to, aby hneď normálne fungovali.
Ale keby, dajme tomu, že mala niečo so Zachom a toho by stratila, tak to je otázne, čo by sa stalo. Lebo je tu stále Liam. Smútila by, ale myslela by si, že je to len kvôli tomu, že boli kamaráti. Snažila by sa pohnúť ďalej, no nevedela by naňho len tak zabudnúť.

6. Akú úlohu zohráva romantika v tvojom príbehu?

Neviem ani poriadne odpovedať. V mojich príbehoch hrajú vzťahy veľmi veľkú rolu. A nemyslím len romantické vzťahy, ale všetky. Kamarátstva, rodinné väzby. Hlavne tu sú veľmi dôležité, keďže samy neprežijete. Potrebujete niekoho, komu môžete dôverovať, s kým si budete pomáhať. Hlavne ide o prežitie. Vzťahy, aj ten romantický, idú jednoducho ruka v ruke s dejom, pretože inak by to nebol príbeh, ktorý to má byť. Milujem, ak je v knihách nejaká romantika, takže samozrejme je aj tu, ale nedávam ju úplne na prvé miesto.


7. Čo by spravila hlavná hrdinka, keby sa o ňu bili dvaja muži?

:)))))))))))))
Jedného by si vybrala. Nehovorím, že sa niečo také udeje v knihe, je to len vo hviezdach, no viem, že si hrdinka bude istá, kto je pre ňu ten lepší. Bude sa vedieť rozhodnúť, keď si uvedomí, že sú do nej zamilovaní dvaja, a že možno aj ona miluje dvoch. Jednoducho si vyberie.

8. Čo si myslíš o milostnom trojuholníku?

Neznášam ich. Z celej duše. Od detstva. A za všetko môže Pocahotnas!! Pretože tá ťapa neskončila s Johnom Smithom. A mala! Preto nenávidím Pocahontas a milostné trojuholníky. Nemám rada, keď niečo nejde podľa mojich predstáv a ten, ktorého ja milujem nevyhrá. Je ale pravda, že sa milostné trojuholníky píšu veľmi super a ak sú napísané skvelo, tak ich dokážem aj čítať. Lenže všetko má medze. Niekedy autori dokážu dohnať čitateľa k nepríčetnosti, hlavne, keď namiesto milostného trojuholníka urobia milostný mnohouholník (zdravím Sarah J. Maas).


9. Čo by si pomyslela tvoja postava po prvom bozku s chalanom?

Ak po prvom bozku úplne, tak by bola šťastná, že sa to stalo, a že vôbec mala koho bozkávať, keďže viete, v post-apo svete si veľmi vyberať nemôžete. Zároveň by však myslela na také tie normálne veci, či to robí dobre, ako dlho to má trvať a podobne. Ale keďže presne viem, ktorý bol jej prvý bozk a dokonca je v knihe (na čo som inak úplne zabudla a len tak mi to z ničoho nič bliklo v mysli, no kým som to našla!!!), tak určite myslela na to, aká je šťastná a dojatá a ako veľmi má Liama rada.
Ale ak by to bolo po prvom bozku s iným chalanom, presnejšie so Zachom, tak by bola asi príliš prekvapená na to, aby premýšľala alebo by mala v hlave až príliš veľký chaos.

Ak píšte, tak sa určite zapojte. Môžete tak dať ľuďom vedieť, že vôbec píšete a čo vlastne píšete (koľkokrát sa dá použiť slovo píšete v dvoch... už troch vetách?)
U Lyn si môžete dokonca zasúťažiť a u Moon navrhnúť otázky na ďalší mesiac.
Dúfam, že sa vám článok páčil.

5 komentárov:

  1. Milujem post-apokalyptické príbehy a ten tvoj vyzerá skutočne zaujímavo.
    Nenávidíš milostné trojuholníky kvôli Pocahontas? :D
    Ja ich tiež neznášam. Veľa inak dobrých kníh už táto výsada pokazila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :)
      Presne :DD Pocahontas mi to celé pokazila :D presne presne

      Odstrániť
  2. Tá tvoj odpoveď pri ôsmej časti :D :D to ma dostalo, fakt :D :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať