utorok 9. mája 2017

A-Z TAG


Tagy pridávam len vtedy, keď ma nejaký naozaj zaujme a toto je jeden z nich. Problém je v tom, že sa to nedá preložiť tak, aby to skutočne sedelo na písmenka v abecede, takže pri tých možnostiach, kde sa mi to nepodarí (čiže skoro všade :D), nechám aj originálni verziu.

A
Autor, od ktorého ste prečítali najviac kníh

To musím normálne porátať. A ak rátam správne, tak s desiatimi knihami vyhráva Richelle Mead, od ktorej som prečítala Upírsku akadémiu a prvé štyri diely Pokrvných pút... vlastne ešte aj grafický román! A to ma ešte od nej čakajú tri ďalšie série. V tesnom závese za ňou je Cassandra Clare s počtom 9 kníh, ale od nej už pravdepodobne nebudem nič čítať, takže ich môže prekonať už len Sarah J. Maas, pretože od tej by som teraz prečítala aj nákupný zoznam.

B
Best Sequel Ever
Najlepie pokračovavnie vôbec

Videla som, že všetci tu vyberali A Court of Mist and Fury, ale pre mňa bol tento diel rovnako dobrý ako prvý, takže som naozaj dlho premýšľala, že ktoré pokračovanie milujem najviac. Vážne neviem, pretože ja stále zbožňujem prvé diely, keďže sú to tie originálne začiatky - sentimentalita je moje druhé meno. Preto vyberiem takú klasiku a poviem, že Harry Potter a Fénixov rád. Aj keď ho mám rovnako rada ako iné pokračovania z iných sérií, ale Harry Potter je Harry Potter

C
Currently Reading
Kniha, ktorú práve čítate

Mne by tu skôr sedelo - čo teraz nečítate? Lebo ako ja čítam momentálne všetko. Ani si nerobím srandu. Vážne čítam všetko. Totiž, ja všetko začnem čítať a potom sa mi nechce pokračovať, takže momentálne čítam Before I Ever Met You od Kariny Halle, Illuminae od Amie Kaufman a Jaya Kristoffa, Havraních chlapcov, Lolu, Magnusa, Lirael, Caraval a ďalšíchh desať New Adult romantík... a to som dnes ešte tak vzala The Retribution of Mara Dyer, že idem čítať, ale nakoniec som ju odložila. Pomôžte mi niekto, prosím!

D
Drink of Choice While Reading
Čo najradšej pijete pri čítaní?

Viete, rada by som povedala, že kávu, lebo čo iné sa viac hodí? Ale v skutočnosti vôbec nevnímam či niečo pijem pri čítaní. Proste len čítam a ďalej žijem, takže sa napijem vody, niekedy si dám kávu alebo čaj, ale poslednou dobou čítam len v noci a vtedy nepijem nič.

E
E-kniha alebo fyzická?

Fyzická, pretože milujem, keď tú knihu môžem naozaj držať v ruke a dávať si do nej farebné papieriky a tak, ALE častejšie čítam e-knihy, keďže čítam po nociach a je to jednoduchšie.

F
Fiktívna postava, s ktorou by ste chodili pravdepodobne na strednej škole 

No keďže som nenormálne vyberavá a kvôli tomu večne sama, zrejme by som nechodila s nikým, ale niekoho tu predsa len dám. Lukáša Masuba! Pretože som presne vtedy, keď som šla zo základky na strednú čítala Džínsový denník  a tak veľmi sa zamilovala do Lukáša, že som si povedala, že ak budem mať frajera, musí sa volať Lukáš hahahah (prečo som asi sama hm). Fakt som ho vtedy milovala a v tom veku by sa mi neskutočne páčil, pretože som šla len po čiernovlasých rebeloch. Teraz sa moje preferencie zmenili........ preto milujem Rhysa........

G
Glad You Gave This Book A Chance
Ste radi, že ste tejto knihe dali šancu

Anna and the French Kiss. Z neznámych dôvodov, keď som raz enormne dávno čítala Lolu, sa mi tak veľmi nepáčila, že som jej dala hrozné hodnotenie. V skutočnosti sa mi zdá, že som ju ani nedočítala a fakt neviem, čo sa mi na nej tak nepáčilo, ale povedala som si, že ma nejaká presladená contemporary kniha nebude baviť, tak som nikdy nemala chuť Annu prečítať, až kým, neviem, čo sa vo mne pohlo, ale prečítala som si ju a PANENKO SKÁKAVÁ bola to krásna a úžasná kniha. A som si istá, že za 85% jej úspechu u mňa je práve to, že Anna je filmový maniak, pretože mi tým pripomínala mňa. Úplne som sa do celého príbehu zamilovala a dokonca začala čítať Lolu, ktorá vôbec nie je zlá, aj keď Annu určite nepredčí.

H
Hidden Gem Book
Skrytý poklad (Skvelá kniha, ktorú nikto nepozná)

Ja väčšinou objavím len také romantiky NA a podobne, stále ospevujem len Veiled Innocence od Elly Frank, čo si stále nikto poriadne neprečítal a pre mňa to je stále jedna z naj kníh, aj keď sa mi to teraz zdá byť už trochu.. over the top... také prehnané, ale vtedy som bola úplne hotová z toho. V podstate erotický román o vzťahu profesora a študentky, ale je to tak zaujímavo spracované, že to nie je to typické - och stretli sme sa ešte pred školou a ja som nevedela, že je učiteľ. Je to jednoducho iné.

I
Important Moment in your Reading Life
Dôležitý moment vo vašom živote čitateľa

Upírska akadémia. To už musíte vedieť, aký mala na mňa účinok. Áno, je pravda, že som vtedy zbožňovala aj Školu noci a tiež v tom zahrala nejakú rolu, no práve Upírska akadémia ma inšpirovala k tomu, aby som písala. A celé to písanie viedlo k tomu, že som si založila blog, a to zase k tomu, že som začala recenzovať, a to k tomu, že som objavila blogerskú komunitu atď atď. Skrátka začalo to pri Upírskej akadémii and now we´re here (haha).

J
Just Finished
Práve dočítaná kniha

No práve ako práve. Naposledy som prečítala Netvor je zver. Určite si prečítajte moju recenziu TU. Ale bola to v celku dobrá kniha, dosť iná, než hocičo, čo som doteraz čítala, pretože sa autorka spoliehala len na atmosféru. Jednoduchší príbeh, postavy také nič moc, ale to písanie bolo úplne krásne. Poetické až. Odporúčam.

K
Kinds of Books You Won’t Read
Typy kníh, ktoré nikdy nebudete čítať

Poézia. Jednoznačne poézia. Jednoducho na tom nič nevidím a vôbec básniam nerozumiem. Je to ako generátor náhodných slov pre mňa. Môžem na to pozerať a lúštiť to a premýšľať, čo tým autor asi chcel povedať, ale stále to pre mňa bude, akoby som to čítala v hieroglyfoch. 

L
Longest Book You’ve Read
Najdlhšia kniha, ktorú ste kedy prečítali

Harry Potter a Fénixov rád vyhral. Má vyše 870 strán. Najprv som myslela, že vyhrá Mesto nebeského ohňa, ale to malo prekvapujúco menej než Úsvit. Ale HP 5 je jednoznačne najdlhšia kniha, ktorú som prečítala. Aj keď raz v budúcnosti plánujem čítať Odviate vetrom, čo je jedna mega bichľa.

M
Major book hangover because of:
Kniha, ktorá vás na istý čas zruinovala pre všetky ostatné

Každá moja obľúbená. Určite to je Harry Potter, pretože toho, keď som teraz dokončila re-reading som chcela vziať opäť a čítať znovu dookola, pretože som na nič iné nemala chuť. Určite Upírska akadémia, ktorá vtedy bola pre mňa ako svätý grál. Nič lepšie nebolo, nič lepšie už ani prísť nemohlo. Ďalej to je aj Trón zo skla, ktorý bol po dlhom čase jedna z tých kníh, ktoré ma posadili na zadok a po dočítaní som nevedela, čo so sebou, ale aj A Court of Mist and Fury, pretože RHYSAND.

N
Number of Bookcases You Own
Počet knihovničiek, ktoré vlastníte

To je taká otázka nie pre mňa, pretože väčšinou majú ľudia normálne knižnice, ja mam niekoľko poličiek rôzne po byte a potom jednu knižnicu. A ešte mám knihy aj na zemi, lebo POTREBUJEM POLIČKY!

O
One Book You Have Read Multiple Times
Kniha, ktorú ste čítali už niekoľkokrát 

No v skutočnosti nerada čítam niečo viackrát. Mám pocit, že je príliš veľa kníh, ktoré chcem prečítať na to, aby som čítala to, čo už som raz prečítala. Ale taktiež mi to príde také, že veď predsa viem, čo sa stane, načo to mám čítať. Je to ako so seriálmi. Napríklad si nikdy nepozriem Game of Thrones od začiatku, pretože viem, čo všetko sa pohnojí a jednoducho ma to nebaví. Ale potom sú aj seriály ako Krok za krokom, Ako som spoznal vašu mamu či Priatelia, ktoré pozerám dookola a vôbec mi to nevadí. Pri knihách sú takýmto niečim pre mňa napríklad Harry Potter, ale prekvapujúco aj Charlieho malé tajomstvá, pretože ma baví čítať Charlieho listy a vidieť to inak.

P
Preferred Place To Read
Miesto, kde najradšej čítate

Posteľ, keďže čítam v noci. Ležím v posteli, prevaľujem sa, lebo žiadna pozícia nie je dostatočne dobrá, ale aspoň som natiahnutá a mám pokoj a ticho. 

Q
Quote that inspires you/gives you all the feels from a book
Citát, ktorý vás inšpiruje

Máte čas? Toto je nadlho. Milujem citáty. Na stole mám popísané citáty, v zošite mám citáty, všade mám citáty. Jeden z mojich obľúbených je napríklad:
"Working jobs we hate so we can buy shit we don´t need" (Robíme prácu, ktorú nenávidíme, aby sme si kúpili somariny, ktoré nepotrebujeme.) - je z filmu Fight Club (neviem či aj z knihy).
Alebo taký knižný je od Georga R.R. Martina - "I have lived a thousand lives and I’ve loved a thousand loves. I’ve walked on distant worlds and seen the end of time. Because I read." (Žil som tisícky životov a miloval tisícky žien. Kráčal som vzdialenými svetmi a videl koniec sveta. A to všetko preto, že čítam.)

R
Regret Reading
Ľutujete, že ste túto knihu prečítali


Túto otázku brali rôzni booktuberi inak. Niekto to bral ako celkovú ľútosť, že niečo neurobili/urobili, iní to brali ako knihu, ktorej čítanie oľutovali. Ja som si vybrala to druhé, pretože je to jednoduchšie. A čo ľutujem, že som prečítala? Experiment. Ani nie preto, čo sa tam stalo, kvôli čomu tento diel nenávidí väčšina, ale jednoducho sa mi nepáči, kam ten príbeh šiel a ako bol napísaný. Nebola to zlá kniha, ale úplne mi pokazila pohľad na prvé dve, čo som smutná, pretože už Divergenciu nepovažujem za takú skvelú sériu, ako pred prečítaním tretieho dielu.

S
Séria, ktorú ste začali a musíte dokončiť (všetky knihy už boli vydané)

Toto bude mať samostatný článok, pretože je ich VEĽA! Ale momentálne dve, ktoré najviac ľutujem sú: Medený jazdec, z ktorého som prečítala len prvý diel, a Mara Dyerová, z ktorej mi ostáva posledná kniha a práve som sa dozvedela, že bude spin-off, autorka zverejnila obálku, takže potrebujem dočítať sériu, aby som sa mohla vrhnúť na tú novú.

T
Tri vaše najviac obľúbené knihy

Vtipné. Fakt. Veľmi.
Jooj. Neviem. Upírska akadémia - nechcite, aby som si vybrala diel. Harry Potter (detto) a... och môj bože ja neviem. Trón zo skla? Mesačné kroniky? Pokrvné putá? Džínsový denník? Okej vybrala som dve sentimentálne, dve série, tak posledná bude kniha. Medený jazdec. Čisto len prvý diel, pretože bol DOKONALÝ. Mal všetko to, čo ja milujem. Históriu, statného Rusa, zakázaný vzťah, utrpenie... Ach, mám chuť si to prečítať znovu.

U
Unapologetic Fangirl For
Vôbec neľutujete svoje závisláctvo na tejto knihe

Séria Na dvore z tŕňov a ruží. Poviem vám, že som si istá, že Trón zo skla mám radšej, ale z neznámych príčin (ehm ehm Rhysand ehm ehm) závisláčim na Dvore viac ako na hocičom inom. A vôbec mi to nevadí, že mám chuť si písať Rhysand do zošita a okolo toho srdiečko. Vôbec mi to neprekáža. 

V
Veľmi sa tešíte, kedy bude táto kniha vydaná, viac, než na ostatné

No momentálne nič tak neočakávam. Tešila som sa na ACOWAR, ale to už vyšlo a je na ceste. Okrem toho, keď čakám na knihu dlhšie ako dva mesiace, tak to nadšenie zo mňa opadne a už vlastne ani neviem, na čo to čakám. Ale dajme tomu, že sa najviac teším na Trón zo skla 4, ktorý by už fakt mohol konečne vyjsť v slovenčine!

W
Worst Bookish Habit
Najhorší knižný zlozvyk

- tých je teda veľa. Napríklad to, že niekedy čítam dopredu, čo sa stane, ale potom sa našťastie stále vrátim, inak by som zo seba nemala dobrý pocit. Alebo to, že si NIKDY nepamätám názvy dielov v sérii. Nikdy. Vážne. Nesrandujem. Jediná séria, z ktorej si pamätám názvy dielov je Harry Potter, lebo je to... no Harry Potter. Všimnite si, že som namiesto - teším sa na /vložte sem názov/ napísala Trón zo skla 4, lebo neviem ako sa volá štvrtý diel. Dačo s tieňmi? To je štvrtý? A to ani nehovorím o Upírskej akadémii. Ľudia drahí, to vám ani nepoviem tie názvy, nie to ich ešte priradiť. Tieňom pobozkaná? A... hmm... nope. Nič. 

X
X označuje miesto: Začni z horného ľavého rohu knižnice a vyber 27. knihu

Nevedela som či rátať aj veci na poličke, ale keď som ich nerátala, tak mi to vyšlo na Serafínu, ktorú som ešte nečítala, takže o nej nemám, čo povedať.

Y
Your latest book purchase
Posledná kniha, ktorú ste kúpili

ACOWAR a Crooked Kingdom. V ten istý deň som ich kúpila a už MESIAC čakám, kedy mi konečne dôjdu. Mohli by už láskavo tento týždeň.

Z
ZZZ-snatcher book (last book that kept you up WAY late)
Posledná kniha, ktorá vás donútila byť hore až príliš dlho

Každá. Fakt. Ja keď sa začítam, už mi nie je pomoci. Ale naposledy - v piatok presnejšie, som mala o 8 ráno hodinu, budík nastavený na 6:30 a ja som ešte len o 5:30 zavrela knihu. Teda odložila mobil. Čítala som obľúbené pasáže z Upírskej akadémie, ktorú v tomto tagu spomínam akosi často, všimli ste si?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať