pondelok 19. novembra 2018

Fairyloot vs. Book Box Club

Ahojte! Kupujete si knižné boxy? Tie sa dostali už aj k nám, napríklad taký Book Boom Box. Pre mňa osobne sú príliš drahé, a tak som sa doteraz odhodlala len na jeden, konkrétne Fairyloot a ich aprílový box, ktorý vtedy oslavoval výročie, takže to mal byť špeciálny box dokonca fialový, na rozdiel od ich zvyčajnej čiernej škatule. 
Na začiatku jesene sa mi však niečo podarilo! Book Box Club si ma vybral ako rep na tri mesiace a v októbri mi prišiel už ich box. Úprimne, po Fairyloote som akosi zanevrela na knižné boxy a jediný, ktorý som aktívne sledovala bol práve Book Box Club, takže som sa fakt nenormálne tešila, že ma vybrali.

Tak som sa rozhodla, že porovnám Fairyloot a Book Box Club, to, čo boxy obsahovali, ako sú na tom cenovo a podobne. Bude to síce veľmi subjektívne, je mi totiž jasné, že každému sa páči niečo iné, tak mi potom v komentároch dajte vedieť, ktorý box sa vám páčil viac a aké by ste si radi objednali.

Bol to aprílový Fairyloot s témou Memorable Moments, na ktorý som sa veľmi tešila, lebo som fakt očakávala veľa, keďže šlo práve o ich výročný box, a zároveň som Fairyloot vždy považovala ako za jeden z tých naj boxov spolu s Owl Crate. Vlastne aj tuším je najlepší fantasy knižný box.

OBSAH
Ale poviem vám úplne úprimne, že ma dosť sklamal. Na to, že šlo práve o výročný box nebolo to teda nič moc. Box obsahoval knihu, o ktorej som ešte v živote nepočula, aj keď má peknú obálku (State of Sorrow od Melindy Salisbury), ďalej tam bola korková... reťaz - teda korkové trojuholníky, ktoré sme si mali zavesiť na knižnicu a na ne si hocičo pripínať. Práve toto je podľa mňa to najlepšie, čo v boxe bolo, škoda len, že tých korkových trojuholníkov bolo len päť, ale za veľké pozitívum beriem to, že špendlíky mali aj také penové vecičky, ktoré ste na ne potom dali, aby vám nepoškrabali poličky. Ďalej bolo v boxe napríklad mydlo inšpirované Hobbitom, ktoré vonia ako jahody. Teda voňalo, kým bolo zabalené, teraz už z neho veľa necítiť a vzhľadom na to, že nepoužívam tuhé mydlá, tak to u nás len stojí v kúpeľni a nikto si ním neumýva ruky. Box obsahoval aj sviečku od Paper Flames and Candle Co., takú tú najmenšiu veľkosť a inšpirovanú štvrtým dielom HP. Neviem prečo práve štvrtým a už vôbec neviem, prečo vonia ako čokoláda, no úprimne, je to asi moja najmenej obľúbená sviečka, ktorú mám doma, jediné pozitívum je, že je pekná modrá. Dosť som sa tešila aj na horúcu čokoládu, ktorá bola inšpirovaná GOTkom, ale keďže už bol apríl, v teplých mesiacoch som na ňu nemala chuť a keď som ju chcela konečne teraz ochutnať, tak už je po záruke. Poslednou vecou bola čierna šatka s runami, teda inšpirovaná svetom tieňolovcov. Čo nie sú práve moje obľúbené série, takže ma až tak nepotešila. Okrem toho tam boli rôzne reklamné drobnosti, ako záložka a odznačik Belles, podpísaný nalepovací papierik od Melindy Salisbury a aj list, a samozrejme tiež Fairyloot letáčik.

HODNOTENIE
Celkovo to nebol zlý box, ale asi to nebola téma pre mňa. Jednoducho som tie veci vôbec nevyužila, sviečku som ešte ani nezapálila, lebo mi nevonia, šatka mi stojí v skrini (asi ju predám hmm) a čokoláda už je po záruke. Na to, že to mal byť výročný box som bola dosť sklamaná, ale zase videla som od Fairylootu aj také boxy, ktoré sa mi fakt nesmierne páčili, ale poslednou dobou také nie sú.

CENA
Box stojí 26 libier, teda 29,24€, poštovné s daňou (na Slovensko) spolu vychádza na 12,97, teda 14,58€. Takže dokopy box vychádza na 43,92€ na jeden mesiac.

Fairyloot stránka
Instagram




Nechcem, aby to vyzeralo, že teraz budem Book Box Club len vychvaľovať, lebo som ich rep, ale skrátka fakt sa mi ich box páčil, a keď som si prečítala, čo bude obsahovať ten novembrový a decembrový, tak budú snáď ešte lepšie ako tento.

OBSAH
Téma bola Fantasy Lands a box obsahoval knihu The Light Between Worlds od Laury Weymouth, ani o tej som ešte nepočula, ale tiež má krásnu obálku. Ďalej tam bol koláčik s tvárou Coraline, ktorý síce vyzeral krásne, no je to jeden z tých suchých koláčov, ktoré ja fakt nemám rada, takže sa ho ani nechystám zjesť. V boxe bola tiež čiapka inšpirovaná Narniou, ktorá je asi to najlepšie čo v boxe bolo, pretože nekričí priamo NARNIA!, ale zároveň viem, že to Narnia je. Mám rada také nenápadné fandom veci. Je fakt hrubá a hladká, škoda len, že tá čierna je skôr domodra, ale dnes som ju mala prvýkrát na sebe a bolo mi v nej riadne teplo teda. Ďalej tam bolo aj kryštálové mydlo, ktoré síce nevonia nejak úžasne, ale vyzerá dokonalo. Až mi je ľúto ho vôbec používať. Box tiež obsahoval sypaný čokoládovo-mentolový čaj inšpirovaný Alicou v krajine zázrakov, ktorý rada ochutnám, aj keď čokoláda a mentol nie je práve moja obľúbená kombinácia. Ale tá škatuľka je fakt pekná. Nakoniec tam bola plátená taška inšpirovaná sériou ADSOM, ktorá je úplne dokonalá. Neskutočne nádherná kresba. Okrem toho v boxe bola jedna reklamná vec, a to pohľadnica s obálkou novej knihy od Zusaka, taká malá knižôčka s tromi poviedkami a nakoniec aj list od Book Box Clubu.

HODNOTENIE
Úprimne sa mi tento box nesmierne páčil, síce neprišiel kuriérom ako Fairyloot a ani tu som nepoznala knihu či autorku, oveľa viac sa mi páčil, a ak by som nebola ich rep, tak si novembrový box aj kúpim, lebo ten má tému Smugglers and Thieves, kniha bude o pirátoch a vo vnútri budú veci inšpirované napríklad Six of Crows. Neviem sa už dočkať.
Inak decembrový box bude inšpirovaný Mesačnými kronikami a Illuminae, kniha bude nejaká riadna sci-fi a bude tam napríklad sviečka od Elven Wick Candles či ich celoročný kalendár s fanartmi. Keď si box chcete kúpiť, môžete využiť môj kód DANY5 a získať aspoň 5% zľavu.

CENA
Box sám o sebe na jeden mesiac stojí 28,99 libier čo vychádza na 32,60€. Poštovné stojí okolo 14€ (na Slovensko), takže celý box na jeden mesiac by vás vyšiel na 46,65€.
Book Box Club stránka
Instagram



6 komentárov:

  1. Tá cena je ešte vyššia, ako som si najprv myslela. :O :O Vyzerá to všetko krásne, ale neviem si predstaviť, že by som za box s pár vecami vycapila skoro 50 eur. :O :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej no, akože ak niekto veľmi silno mocno chce ten box, ale sa mu zdá byť drahý, tak by si fakt mal počkať na tému, ktorá mu sadne, lebo inak sú to zbytočne vyhodené peniaze. Aj keď ja po tých 4 boxoch, ktoré už mám si hovorím, že je to dosť zbytočnosť, lebo tie veci sa mi tu len povaľujú a skutočne používam len dve :D

      Odstrániť
  2. No chytila si dosť o ničom Fairyloot :/ Ja som si kupila jeden pred rokom, pretože bola super téma a bol úžasný. +vtedy stál okolo 36€ dokopy myslím. Treba dobre pozerať na tému, to robí naozaj veľa, tento by mi tiež asi nesadol :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej ja som myslela, že tento bude super keď je to výročie a ešte taká fantasy téma, ale dosť o ničom bol. :D

      Odstrániť
  3. Fairyloot mě láká už hodně dlouho. Ráda bych si ho v budoucnosti koupila, přijde mi zatím jako nejlepší knižní box. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej to aj mne prišiel, ale BookBoxClub u mňa už vyhráva :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať