utorok 1. júla 2014

Issue 8: Prázdninové čítanie

Keďže moja myseľ je momentálne pri knihe Veiled Innocence a neviem sa toho zbaviť, napíšem článok, ktorý ma snáď privedie na iné myšlienky.

Dnes ma napadlo, že by som vám mohla odporučiť nejaké knihy, ktoré akosi súvisia s prázdninami a letom a perfektne sa hodia na čítanie počas dovolenky. Pôjde o knihy, ktoré som buď čítala, alebo viem, o čo sa jedná. 


Ako prvou knihou musím začať dielom zo série od Cory Carmack, s názvom Finding it. Knihy v sérii na seba príliš nenaväzujú, čiže je v podstate aj jedno, ktorou začnete. Len jedna drobnosť, budete vedieť, ako skončila prvá kniha. Ale k veci. Prečo sa hodí presne na leto? Pretože hlavná hrdinka cestuje po Európe. Navštívi Prahu, istý zámok v Nemecku, Budapešť, veľkú časť strávi v Taliansku pri mori a dostane sa aj do Španielska. Máme možnosť sledovať jej výlet a závidieť, kam všade sa hrdinka dostane. Kniha je skvelá a určite sa hodí ako letné čítanie. 





Ďalšiu knihu spomeniem nejakú, ktorú som ešte nečítala. Čítala som však Scoring Wilder (ktoré sa v podstate taktiež hodí na leto - môžete si prečítať recenziu TU) od tej istej autorky, a keďže sa mi jej štýl písania neskutočne páčil, viem, že si ma získa aj táto kniha s názvom With this heart. V skratke, hlavná hrdinka sa taktiež vydá na akýsi road trip (snáď viete, čo to je :D). Road trip o mladej, bezohľadnej láske. Kniha je však pre čitateľov starších ako 17 rokov. Ale som si istá, že vás kniha zabaví, zamilujete sa do hlavného hrdinu a podľa recenzie možno aj trochu poplačete. Neviem, vyzerá to ako skvelá kniha, ktorá v nás vyvolá kopu emócii. 



Keďže sa žiadna hnusná škola nevyskytuje ani v ďalšej sérii, ktorú spomeniem, a jej prostredie sa odohráva v Slnkom zaliatej krajine zbohatlíkov, predstavujem vám Too far. Sériu od Abbi Glines. Jej štýl písania môže prísť niekomu po pár knihách otrepaný, niekto ju môže stále milovať. Prvý diel ma okamžite upútal a nevedela som sa ho nabažiť. Celkovo podľa mňa bola séria zbytočná, no odporúčam vám aj toto, snáď si aj vy užijete Rusha Finleyho ako aj ja.




Ďalšou knihou, ktorú vám odporúčam je Things I cant forget. Ide o diel zo série Hundred Oaks od Mirandy Kenneally. Ak ste mojim pravidelným čitateľom tak viete, že Mirandu zbožňujem a rovnako aj celú túto sériu. Nemusíte čítať sériu, knihy nenaväzujú, no objavia sa tam postavy z predchádzajúceho dielu. Povedala by som, že to bol najslabší diel série, no stále skvelý. Láska v tábore, leto, noví priatelia, noví rivali... V knihe nechýba ani vtip, takže hor sa na to. 




A Midsummers nightmare, ktorá vás zaujme úplne všetkým. Kody má veľmi skvelé nadanie sa priblížiť k dnešnej mládeži, keďže sama je veľmi mladá. Vie, čo sa deje v dnešnom svete a zároveň má neskutočne skvelý zmysel pre humor. A o čo ide? Whitley zmaturuje a na párty si užije s nejakým milým chlapcom. Po dlhom čase sa chystá konečne stráviť leto so svojim otcom, keď zisťuje, že sa oženil a má dokonca dve nevlastné deti. Whitley má súrodencov. Lenže čo však nečaká, že s jej nevlastným bratom, ktorého by nemala poznať, sa už videla. A kde? Prečítajte si knihu!
A čo by som to bola za človeka, keby som vám neporadila knihu mojej NAJ autorky Kody Keplinger? Vrelo, veľmi vrelo vám odporúčam.


Zakončila som tým najlepším. Snáď som vám nejako pomohla a niektorú z týchto kníh naozaj prečítate. 
Pekný zvyšok večera... noci :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať