sobota 18. októbra 2014

Book Tags Week: Taylor Swift Tag

Ak sledujete blog na FB, tak možno viete, že som naplánovala týždeň s tagmi, keďže som ich na nete našla kopu a kým nemám čas na čítanie (čiže aj na recenzovanie), tak budú aspoň takéto články. 
Začínam už dnes, čiže v sobotu a končím v piatok. Ak sa mi nepodarí každý deň vydať článok, tak do budúcej nedele to určite bude celé.
O čo ide? Každý deň napíšem článok s jedným tagom a dnes je na rade:
Taylor Swift book tag

1. We are never ever getting back together
- vyber knihu alebo sériu, o ktorej si si myslel, že ju zbožňuješ, ale potom sa s ňou chcel rozísť (lebo sa to tak veľmi pokazilo).
Séria Divergencia! Stále ju síce milujem a ešte som sa s ňou nerozišla, ale ten KONIEC! Ten! KONIEC! Najkatastrofickejšia katastrofa akú som zažila. Možno preto som to tak hrozne prežívala, pretože Divergenciu a Rezistenciu som si zamilovala. Čakala som, že Experiment bude dokonalý koniec dokonalej série. A vete čo som dostala? Tobiasa počas menštruácie, naivnú husičku - Tris, taký prekombinovaný príbeh až sa mi nepáčil, zdĺhavé nudné čítanie. Budem predstierať, že tretí diel nikdy nevyšiel a skončilo to Rezistenciou. 

2. Red
- vyber knihu, ktorá má červenú obálku.
Síce som Upírsku akadémiu čítala tak pred 6 rokmi a ako e-knihu, musím spomenúť práve túto sériu a jej dokonalé spracovanie zo Slovartu. Najprv sa mi to nepáčilo, čo som už aj niekde spomínala, no postupom času som si to naozaj obľúbila, hlavne keď som knihy držala v ruke a obzerala si ich. Stále som však aj fanúšik originálnych paperbackových obálok, aké majú aj Česi. 


3. The best day
- vyber knihu, ktorá ťa robí smutným až nostalgickým.
Tu ma napadajú tri knihy, teda série. Nie, jedno je iba jeden diel zo série.
Je to Upírska akadémia, pretože ju zbožňujem a vždy si pri nej spomeniem na moje začiatky v čítaní, na to, ako veľmi som bola zamilovaná do Dimitria a dúfala, že raz budem ako Rose. Smutnou až nostalgickou ma robí aj Mechanická princezná, teda koniec Pekelných strojov, pretože... všetci vieme prečo. Ak sa nemýlim, tak je to jediná kniha, ktorá ma nie len rozplakala, ja som nad ňou revala ako decko. Normálne fňukala, zavíjala, mraučala, revala a všetko dokopy asi tri kapitoly vkuse. A nakoniec je to Harry Potter, pretože je to Harry Potter a je jedno, ktorú časť si prečítam, stále budem myslieť na to, že som s HP strávila svoje detstvo. Môžu vyjsť už neviem jaké super série filmové či knižné, nič mi HP nevynahradí.


4. Love story 
- kniha, ktorá má zakázanú lásku.
 Presne ako povedala Maggie z Never Trust a Duck, ktorá kniha dnes nemá zakázanú lásku? Tak tu sa dá riadne vyšantiť. Divergencia, Upírska akadémia, Nástroje smrteľníkov a milión ďalších. No ja tu teraz budem opäť raz ospevovať Veiled Innocence. Ešte som nikoho nestretla, kto by si to naozaj prečítal, ale ja túto knihu proste zbožňujem. Zakázaná láska? ÁNO! Veď je to profesor a študentka! Mám však pocit, že kto to prečíta, tak skôr nebude chápať, čo sa mi na tom páči, ale ja to proste zbožňujem. Naozaj a veľmi. Je to úplne iný profesor/študentka vzťah než som doteraz čítala a práve to sa mi na tom neskutočne páči. Prečítajte si to ľudkovia, chcem počuť váš názor na túto úžasnú knihu.

5. I knew we were trouble
 - vyber zlú postavu, pri ktorej si nemôžeš pomôcť ale zbožňuješ ju.
Tak tu budem musieť hľadať, pretože taká možno ani nie je. Povedala by som Erik, či Draco, ale to by nebol názor na knihu, ale na hercov. Pretože Erika a Draca Malfoya som v knihách z celej duše neznášala. 
Okej, fajn, nič okrem Voledmorta ma nenapadá, takže Voldemort. Ten mohol vyzabíjať každého, ale proste mala som ho rada aj v knihe, pretože bol taký krutý a zaujímavý a divný a neviem ešte aký.

6. Innocent
 - vyber knihu, ktorej čítanie ti niekto pokazil, pretože ti prezradil koniec
Experiment a Kto je Mara Dyerová?. Dajme tomu, že si za to môžem sama, pretože to tak aj je. Napríklad taký Experiment. Prezerala som si obrázky na Tumblr. Dala som vyhľadávať Divergencia či Rezistencia, nepamätám sa už a v tom mi vybehlo milión postov o tom, čo sa na konci stane (skoro som vám to napísala, upsík). A čo s Markou Darkou? Dočítala som jednotku a pozerala som si na GR hodnotenia na druhý diel. A tu zrazu som sa dostala na recenzie a krásne výrazne napísané, čo sa stane na konci. Zdá sa mi, že som si o tom ešte prečítala aj na Tumblri. 

7. Everything has changed
- vyber postavu, ktorá prešla od začiatku knihu do konca k najväčšej zmene
Ako si mám vybrať len jednu, keď je ich veľmi veľmi, ale fakt veľmi veľa? Napríklad taká Rose Hathaway z UA. Na začiatku bola nezodpovedná tínedžerka a na konci drsná ženská ochotná zomrieť pre každého. Alebo Adrian Ivashkov. Toho zmenu môžeme sledovať od Upírskej akadémie, kde je náladový tínedžer až po Pokrvné putá, kde sa z neho stáva zodpovedný a zamilovaný chalan. 

8. You belong with me
- kniha ktorej vydania sa nevieš dočkať
The Retribution of Mara Dyer! Veď to ani nie je možné, aké spojleri dokáže Michelle Hodkin vyprodukovať. Aj keď mi v jednotke prišiel horší (to bude asi tým, že som vedela, čo sa stane v dvojke), nemôžem sa dočkať! Chcem vedieť, ako to Michelle ukončí!

9. Forever and always
- vyber svoj obľúbený knižný pár
Ha ha, vtipné. 
Jace a Clary to nebudú, pretože Clary nemám rada. Nebude to ani Adrian a Sydney, pretože Sydney nie je tiež moja favoritka. Možno Wesley a Bianca z The Duff, pretože on je sexy mužská štetka a navyše je aj bohatý. A Bianca mi sadla. Takže neviem. Najradšej by som zvolila Dimitriho a Rose (ZASE RAZ), ale už fakt vám s Upírskou akadémiou musím ísť na nervy, preto vyberiem Paulu a Lukáša z Džínsového denníka. Lebo veď je to Paula a môj Lukáš. Lukáš, pri ktorom som si sľúbila, že môj dokonalý chlapec sa bude volať Lukáš. Vtipný Lukáš, ktorý si uťahuje z Pauly. Čiernovlasý sexy Lukáš. A Paula? Ja. Trapoší, kde príde, je vtipná a divná. Po anglicky by som ju nazvala "dork".

10. Come back, be here
- vyber knihu, ktorú nechceš požičať nikomu, lebo by ti moc chýbala
Všetky. Všetky, naozaj. Aj tak vždy požičiam a po dni to ľutujem, pretože chcem ju späť. Chýba mi. Chýba mojej poličke. Chýba proste. 

 11. Teardrops of my guitar
- kniha, pri ktorej si plakala. A veľa
Toto som už aj povedala, a tou knihou je... poprosím bicie... Mechanická princezná. Veď to čo sa stalo na konci! Ako pekné všetko v pohode, ale také smutné. Prisahám vám, že som najmenej 3 kapitoly vkuse revala, akoby mi zomrelo zvieratko. Proste takto nerevem ani pri filmoch ani nikdy. Úplne nahlas som vzlykala. 

12. Shake it off 
- kniha, ktorú miluješ tak veľmi, že si nevšímaš všetky hejty
Hmm... toto, že mne sa páčia knihy, ktoré sa páčia aj iným ľuďom. Možno, čo ja viem, séria Hundred Oaks od Mirandy Kenneally, ale to tiež len asi dvom osobám sa nepáčilo, pretože veľa ľudí to nečítalo. Alebo možno ešte Bloodlines! To som už viacerých ľudí počula, že sklamanie. Ale ja to proste zbožňujem rovnako ako Upírsku akadémiu (a zase sme pri tom hihi).



Zajtra bude ďalší tag, ak sa vydarí, tak by to malo byť Bed, Wed, Dead :) 

2 komentáre:

  1. Animácie pekne doplnili článok! :) O Experimente si myslí aj moja kamoška to isté, ževraj to dokazilo celú sériu.
    Teším sa na tretí diel Mary, pokiaľ výjde aj v SJ. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem:)
      napodobne :D aj keby nevyšlo hned si to zozeniem :D

      Odstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať