nedeľa 29. júla 2018

Letné čítanie podľa blogerov

Ahojte! Ak ma sledujete už dlhšie, tak viete, že zvyknem na leto pripravovať články s letnými knihami. A keďže sa nechcem opakovať, pretože som fakt nič letné nečítala už nesmierne dlho, rozhodla som sa tento článok trochu zmeniť a to tým, že som sa opýtala blogerov a rôznych kamarátov (takže tu nájdete aj editora, grafickú dizajnérku, instagramerku atď), ktorí aj čítajú, aby vybrali nejakú letnú knihu, ktorú by si mali všetci prečítať.
Pripojím sa, samozrejme, aj ja s nejakou knihou.


Pomsta & rozbřesk 

V zemi Chorásán si násilnický kalif Chálid každou noc bere novou dívku, aby ji ráno nechal oběsit na hedvábném provazu. Když se šestnáctiletá Šíva stane jeho obětí, rozhodne se její nejlepší přítelkyně Šeherezáda, že se pomstí, a dobrovolně se stane jeho další ženou. Šeherezáda je nejen rozhodnutá zůstat naživu, ale ukončit hrůzovládu kalifa jednou provždy.

Odporúča Mara
"Fajnovo napísané, odohráva sa to v teplých krajinách, trochu smrti, viacej romantiky. Na leto super!"


Nepobozkaná

Dominika má sladkých šestnásť a na krku... nič. Na obzore žiaden frajer, žiadne rande a už by bodol aj prvý bozk. Veď je posledná „nepobozkaná“ druháčka! No potom sa z čista jasna zjaví na obzore Šarkan. Sexy štvrták, s ktorým musí nasilu stráviť nácvik na jeho stužkovú a dobrovoľne chodí k nemu na kurz sebaobrany. Šarkan jej úplne poblázni hlavu, no Domča si nie je istá, či práve tento chalan s krásnymi očami a nevyspytateľnou povahou jej má strhnúť nálepku „nepobozkanej“. Dominika chce naozaj zažiť nezabudnuteľné prvé rande, prvé bozky a kolotoč neopakovateľných zážitkov.
Bude Šarkan ten pravý?

Odporúča Erik
"Takto si predstavujem ľahké letné čítanie, otvorím a začítam sa a ani neviem ako a som na konci. Správna dávky drámy a lásky. Proste akurát na pláž."


Amy & Roger: Na cestě

Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány?


Odporúča Mara
"Síce staršia kniha ale je to o dvoch mladých ľuďoch, ktorí sa v podstate veľmi nepoznajú a vyberú sa na road trip. Kniha je plná super zoznamov a playlistov, rieši síce vážnejšiu tému, ale aj tak si pri nich jeden oddýchne (a nájde celkom ok pesničky)."


Povedz, že ma miluješ

Leto sa práve skončilo a Belly už netrpezlivo očakáva ďalšie. A potom ďalšie… a… Vlastne nežije pre nič iné ako letné prázdniny. Domček na pláži, slnko, more, zábava, najlepšia priateľka Sussanah a dvaja bratia – Jeremiah a Conrad. No v jedno leto, keď sa zo škaredého káčatka stáva nádherná labuť, sa všetko akosi začne meniť. Dvaja oslniví chalani, prvý bozk, prvá láska… Leto sa nezmenilo, zmenila sa ona. Musí si vybrať. Jeremiah alebo Conrad?

Odporúča Bea
"Preto, lebo to bolo super! Je to megadobré na letnú romancu."


To Kill a Kingdom

Princezná Lira je jedna z najnebezpečnejších sirén. Vo svojej zbierke má už 17 sŕdc ľudských princov, kvôli ktorým si ju váži celý oceán. Až kým ju osud nedonúti zabiť morskú pannu. Aby morská kráľovná potrestala svoju dcéru, premení ju na niečo, čo Lira najviac nenávidí - na človeka. Lira je odrazu slabá, bez piesne a navyše musí do konca zimy priniesť kráľovnej srdce princa Eliana inak zostane človekom navždy.
Aj napriek tomu, že je Elian následníkom na trón najmocnejšieho kráľovstva na svete, oceán je jediné miesto, ktoré je preňho domovom. Lovenie sirén nie je len nechutné hobby, ale aj jeho práca. Keď z oceána zachráni topiacu sa ženu, vie, že niečo schováva.


Odporúča Mara
"Voda, trochu romantiky, trochu zabíjania, sem tam humor, zaujímaví svet."


Alex, Approximately

Filmová maniačka Bailey Rydell už celé mesiace zbožňuje chytrého a rovnako filmového maniaka Alexa, ktorého však pozná len cez internet. Oddeľujú ich celé štáty, až kým sa Bailey nepresťahuje k otcovi, ktorý býva v rovnakom surférskom Kalifornskom meste ako Alex.
Bailey sa bojí, že Alex môže byť podvodník, a tak mu nepovie, že sa prisťahovala do mesta, v ktorom býva. Ani to, že pracuje v miestnom turistickom múzeu. A ani to, že ju denne obťažuje iritujúco príťažlivý ochrankár múzea, Porter Roth - teda jej nový úhlavný nepriateľ. Ale život je omnoho komplikovanejší, než vidíme vo filmoch, hlavne keď Bailey zisti aká tenká je hranica medzi nenávisťou, láskou, a hocičím, čo práve cíti k Porterovi.

Odporúča Sima
"Strašne zlatá oddychovka na leto. Originálny príbeh, úžasné postavy a jednoducho je to celé na zožratie. Strašne som tých dvoch "shipovala" a musím si to prečítať znova <3"


Daughter of the Pirate King
Sedemnásť-ročná Alosa má dôležitú misiu - musí získať starobylú mapu, ktorá je kľúčom k legendárnemu pokladu. Na to, aby misiu splnia sa však musí nechať zajať svojimi nepriateľmi, čo jej poskytne skvelú príležitosť na prehľadanie lode. Medzi Alosou a mapou stojí len jedna vec: Riden, nečakane bystrý a hlavne nesmierne príťažlivý prvý dôstojník. No Alosa má v rukáve niekoľko trikov a žiaden osamelý pirát nemôže zastaviť dcéru kráľa pirátov.

Odporúčam ja
"Piráti, tajomstvo, more, sirény a nejaká tá akcia. Je to vtipné, zaujímavé a naladí vás to ísť sa plaviť na nejakej lodi. Okrem toho je hlavnou hrdinkou bad-ass pirátka, čo sa často nevidí!"



Falošný bozk

Kráľovstvo Morrighan je plné tradícií a príbehov o dávnom svete. Princezná Lia ich však neznáša. Svadba s niekým, koho nikdy predtým nestretla? Pre zaistenie politického spojenectva? Má všetkého po krk. A tak v deň svadby utečie a usadí sa vo vzdialenej dedine. Tam sa zoznámi s dvoma záhadnými príťažlivými cudzincami – princom, ktorého si mala vziať, a vrahom s úlohou zabiť ju. Obklopená tajomstvami a lžami Lia odhalí skutočnosti, ktoré otrasú jej životom.



Odporúča Perla
"V lete zvyknem čítať nejaké jednoduchšie knihy, ktoré sa rýchlo čítajú, pretože som príliš vyčerpaná na to, aby som veľa rozmýšľala. Táto séria sa možno radí medzi high fantasy, avšak jediné, čo vás bude zaujímať, sú postavy. A atmosféra. Veselá, plná nádeje, popretkávaná vlastnými piesňami a proroctvami. To pravé čítanie počas slnečných dní, kedy to nie je len slnko, čo vám vyjasní deň."




Daj mi tvoje meno

Môže vás pártýždňový vzťah poznačiť na celý život? Čo ak v sedemnástich rokoch prežijete tú najintenzívnejšiu skúsenosť, ktorá sa už nikdy nezopakuje? Daj mi tvoje meno je strhujúcim príbehom lásky, ktorá vzplanie medzi 17-ročným Eliom a 24-ročným Oliverom, hosťom Elieho rodičov, počas jedného leta na slnečnej talianskej riviére. Obaja najskôr predstierajú ľahostajnosť, ale postupne ich čoraz viac pohlcuje vzájomná príťažlivosť – prerastajúca do posadnutosti aj strachu, fascinácie i túžby.


Odporúča Katka
"Siahnuť po prázdninovej letnej knihe mi nikdy neurobilo takú radosť ako to bolo práve s touto knihou. Teplo, leto, Taliansko, mladý chlapec, ktorý sa počas leta beznádejne zamiluje? Čo viac si priať. Pre mňa príbeh presiaknutý emóciami a láskou nielen k hudbe dokonalo obohatil moju dušu aj srdce. Krásne a oddychové čítanie, pri ktorom dostanete chuť sa okamžite premiestniť do Cremy s taškou planou tých najlepších marhúľ. Skrz naskrz som sa zamilovala do tohoto príbehu, ktorý je ten pravý pre každého milovníka nečakanej a úprimnej lásky."


Něco skutečného
Seznamte se s Oakleym Fordem – mladou celebritou, známým hudebníkem a synem slavných herců, zpěvákem s miliony fanynek… a věčným potížistou. Na první pohled má vše, co si kdo může přát, soukromý život se mu však rozpadá, jeho hudební kariéra jde z kopce a bulvární plátky nestíhají psát o všech jeho eskapádách. Oakleyho manažeři nabízejí zdánlivě snadné řešení: Oakley musí světu dokázat, že konečně dospěl. A s tím mu má pomoci i jeho nová – a falešná – přítelkyně.
Na scénu vstupuje Vaughn Bennettová – oddaná sestra, servírka na částečný úvazek, naprosté ztělesnění „normálnosti“. Za jiných okolností by na tu nabídku nepřistoupila, její rodina však nutně potřebuje peníze, proto Vaughn nemá na vybranou. A za peníze, které jí Oakleyho tým nabízí, je ochotná přetrpět divoké hollywoodské večírky i novináře na každém kroku. No a co, že je Oakley podle ní jen povrchní sebestředný pitomec? Přece se do sebe nezamilují i ve skutečném životě… že ne?

Odporúča Maggie
"Síce po prečítaní anotácie môžete mať pocit, že takú zápletku ste už čítali (predsa len, fake vzťah s celebritou, takých kníh už tu bolo), ale táto sa mi aj výnimočne páčila. Bola veľmi čitateľná, miestami aj vtipná, a takisto tá zápletka nebola len taká povrchová, ale autorky celý dej veľmi dobre prepracovali. When It´s Real je rozhodne správna voľba na leto, ak hľadáte knihu, do ktorej sa bez problémov začítate a knihu si užijete."


Dúfam, že sa vám článok páčil a na niečo sme vás všetci aj navnadili. Čítali ste už nejakú z týchto kníh? Páčila sa vám? Chystáte sa na nejakú?

A tiež nezabudnite sledovať všetkých, ktorý sa do článku zapojili, a ktorým ďakujem.
Erik: Instagram 1, Instagram 2
Maggie: blog, Instagram
Mara: blog, Instagram
Katka: Instagram
Perla: blogInstagram
Sima: blog, instagram



4 komentáre:

  1. Četla jsem akorát Falešný polibek a ten se mi líbil. Měla bych se pustit do dalších dílů :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je super, že knižných bloggerov je taká komunita, že je možné realizovať takéto projekty :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ocenenie

Ocenenie

Zobrazenia stránky

Archív

Translate



© Dany 2011-2020

Kde nakupovať